Event of the month

#EotM: Mud & Water Challenge

Alhoewel het obstaclerunseizoen wel voorbij is, kun je deze maand toch je hart ophalen bij de Mud and Water Challenge. Niet alleen een fantastische uitdaging met jezelf en de elementen, maar je steunt er in het kader van Movember ook nog eens een goed doel mee. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker. Ik zou zeggen: laat je snor staan en doe mee! Eeehmm… ja…. Alleen meedoen kan natuurlijk ook….

[heading size=4 style=underline]Mud and Water[/heading]De Mud and Water Challenge is nog een vrij nieuwe obstaclerun, die moet opboksen tegen de vele ocr’s die er momenteel in Nederland zijn. Maar daar laat de organisatie zich niet door weerhouden. Als fanatieke obstaclerunners, waarvan een aantal ook deel heeft genomen aan het OCR WC, en met een prachtige locatie beschikbaar, die zich bij uitstek leent voor dit soort evenementen, kun je rekenen op een kwalitatief goede obstacerun. Ik sprak Henk-Jan Schipper: “Afgelopen jaar ontstond spontaan het idee om een run te gaan organiseren. Wij hebben de geschikte middelen en een geschikt terrein om een goede run te organiseren. Mede door de enthousiaste reacties die wij hebben ontvangen zijn we met de organisatie van de Mud and Water Challenge van start gegaan. De naam hebben we te danken aan de mooie omgeving: omringd met water en het eiland zelf bulkt van de modder.”IMG-20141016-WA0020_resized
[heading size=4 style=underline]Newbies en diehards[/heading]De deelnemers kunnen een parcours verwachten met veel vernieuwende elementen. Je kunt kiezen uit 5, 8 of 16 kilometer. De 16 kilometer is voor de echte die hards en de 5 kilometer is heel geschikt om eens kennis te maken met obstaclerunning. Wie voor de langere afstanden kiest, krijgt uiteraard meer hindernissen voor de kiezen en ook meer waterelementen. Je kunt bij een aantal hindernissen zelf bepalen welke moeilijkheidsgraad je kiest, zoals bij de monkeybars die verschillende niveaus kent. Er zijn extreme modder trenches en lange tijgerbanen. Daarnaast is ‘water’ een grote uitdaging. Zo zijn er zijn verschillende hindernissen als wateroversteek gebouwd. Neem je de hindernis goed, dan blijf je droog. Anders haal je een nat pak. Nat wordt je overigens toch wel, want de organisatie heeft een spectaculaire glijbaan gebouwd.
20141004_150944_resized
[heading size=4 style=underline]Vernieuwend[/heading]
Vernieuwing is kenmerkend voor de Mud and Water Challenge. Henk-Jan: “Het is de bedoeling dat de hindernissen wijzigen en aangepast worden per seizoen. Zo komen er elke nieuwe run ook nieuwe obstakels bij zodat er voor afwisseling wordt gezorgd. In de zomer gaan we uiteraard nog meer met en in het water doen. Uniek is dat dit parcours het eerste parcours is in Nederland dat bestaat uit deels vaste hindernissen. Ons doel is om ieder event weer vernieuwende elementen toe te voegen. Hiervoor hebben we een sterk en ervaren team voor de organisatie.”
IMG-20141016-WA0010_resized
[heading size=4 style=underline]Heavy fun[/heading]
De deelnemers kunnen dus een hele zware run verwachten. Het water, modder, zand en de bizarre verassingen zijn dé elementen die daarvoor zullen zorgen. Een mooie uitdaging om je eigen grenzen te verleggen en jezelf te testen of met je team een geweldig moddergevecht aan te gaan. Je bepaalt zelf of je gaat voor de fun of de prijzen. Voor de snelsten op alle afstanden zijn onder andere geldprijzen beschikbaar, maar ook als verklede deelnemer maak je kans op prijzen.
Door het unieke landschap en het gebruik daarvan krijg je een fantastische ervaring zowel voor de runner als toeschouwer. Vanuit het hart van de run is bijna de gehele run te overzien en komen de deelnemers meerder keren langs.
IMG-20141016-WA0002_resized
[heading size=4 style=underline]Movember[/heading]
Samen met RTL 7 zet de Mud and Water Challenge zich in voor Movember. Laat (als man…) dus je snor staan en na afloop ter plekke door de barbier scheren. De movember Foundation zet zich wereldwijd in om de gezondheid van mannen een nieuw gezicht te geven. Dit wordt bereikt door mannen uit te dagen een snor te laten groeien tijdens Movember om geld in te zamelen voor prostaat-en teelbalkanker. Er gaat een vast bedrag van je inschrijfgeld gegarandeerd naar onderzoek tegen prostaatkanker.

Datum: 29 november
Locatie: Eiland van Maurik 19, Maurik
Afstanden: 5, 8 en 16 kilometer
Prijs: € 50,- ongeacht de afstand
Aantal deelnemers: 2.000
Faciliteiten: omkleed- en douchegelegenheid, EHBO, bagdrop, warm rooms om op te warmen
Inschrijven: via de website en gebruik de actiecode HJ2014

Nog niet overtuigd? Check dan dit filmpje van Obstakels.com! En gebruik bij je inschrijving de code HJ2014 voor een leuke verrassing….

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!