Event of the month

#EotM: Strong Viking Hills

It’s time to get dirty! Op 24 mei staat de Strong Viking Hills edition in de planning. Niet zo maar een obstaclerun. Strong Viking staat bekend om kwaliteit, sfeer, zware hindernissen en een fantastische organisatie. Strong Viking werd zelfs tot beste obstaclerun van Nederland uitgeroepen! De Hills editie, op 24 mei in Spaarnwoude, is een speciale. Er moeten flink wat hoogtes overwonnen worden. En wie echt kapot wilt gaan kiest voor de Iron Viking: een obstaclerun met 100 hindernissen en de lengte van 42.195 meter. Een marathon? Ja! Do you dare?

[heading size=4 style=underline]Obstacle running[/heading]Obstacle running is al jaren één van de snelst groeiende sport in Amerika en dit zet ook door in Nederland. Ieder jaar groeit het aantal obstacle runs en het aantal deelnemers. Obstacle running is zo populair omdat het een brede doelgroep aanspreekt. “Zowel krachtsporters als duursporters vinden dit leuk, maar ook mensen die niet zo veel sporten. We zijn al honderden jaren bezig met alles comfortabeler te maken. Een obstacle run is juist het tegenovergestelde en dat slaat aan. Na de finish doet alles zeer, je zit onder de schrammen en blauwe plekken, maar je hebt het gevoel de hele wereld aan te kunnen. Door de verschillende afstanden die Strong Viking aanbiedt, kan iedereen zijn of haar eigen uitdaging aangaan.” Ik sprak met Jan en Hieke over de komende editie van Strong Viking, de Hills edition. Ze namen uitgebreid de tijd voor mijn vragen.
20140329 strong  Viking 1
[heading size=4 style=underline]Who is?[/heading]
Strong Viking is in 2012 opgericht door een team ondernemers met ervaring in extreme sports, een militaire achtergrond, grote ambitie en liefde voor de sport. Jan Reijs, de eigenaar, was al een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat werd Strong Viking. De eerste run vond plaats in juni 2013. De Water Edition in Nijmegen werd zo’n succes dat al snel andere events ontstonden.
Hieke vertelt: “Met meerdere edities per jaar is een vast team het hele jaar bezig met de organisatie van de evenementen. Daarnaast worden per editie zo’n 100 vrijwilligers ingezet. In de weken voorafgaand een het evenement is de organisatie druk bezig met het bouwen van de hindernissen. Omdat Strong Viking om beleving draait, willen we de hindernissen en het start/finish gebied zoveel mogelijk een ‘Viking’ uitstraling geven. Het opbouwen van het parcours duurt ongeveer een week, waarbij streng wordt gecontroleerd op veiligheid.” Op mijn vraag of het moeilijk is om iedere editie weer zo verrassend en vernieuwend mogelijk te maken moet ze ontkennend antwoorden: “De organisatie zit nog vol ideeën met nieuw obstakels en vernieuwingen in het parcours. Daar zijn we niet bang voor! De gebieden die we hebben zijn zo uitgebreid dat we ook het parcours op vele verschillende manieren kunnen leggen.”
20140329 strong  Viking 2
[heading size=4 style=underline]Strong Viking[/heading]
De naam Strong Viking werd niet voor niets gekozen. Vikingen zijn echte oermensen, die als tough, adventurous en strong bekend staan. Ook waren het echte brothers. Dit zijn allemaal elementen die in een goede obstacle run naar voren komen. En wie de agenda van Strong Viking heeft gezien, ziet dat deze elementen ook als thema regelmatig terugkomen.
Strong Viking staat voor kwaliteit. Vorig jaar werd Strong Viking verkozen tot beste obstacle run van Nederland. De Mud Edition had de hoogst beoordeelde Mud Area van Nederland. “Deze kwaliteit blijven we vasthouden, we willen onze deelnemers het beste van het beste bieden. Daarnaast hebben we een uniek concept. We laten het Vikingthema zoveel mogelijk terugkomen in de obstakels en aankleding. Iedereen die bij ons finisht, mag zich een Strong Viking noemen. De Vikingen zijn na 1200 jaar terug! And there’s only one place in the world where you can become a Viking…”, aldus Jan.
TVD_8373
[heading size=4 style=underline]Thema’s[/heading]
De eerste run in juni 2013 was de Water Edition en dankte de naam aan het vele water  waar de deelnemers door heen moesten waden en zwemmen. Bij een obstacle run in maart kan dat niet, dan is het daarvoor meestal te koud. Daarom werd in maart de Mud Edition georganiseerd. En zo staan dit jaar onder andere ook nog de Hills en Brother edition in Amsterdam in de planning.
Hieke en Jan hebben een prachtjob: “Elk thema is ontzettend leuk om neer te zetten. Het is, los van het thema, iedere keer een uitdaging om een vernieuwende obstacle run neer te zetten. De verschillende thema’s maken dit alleen maar leuker. We zijn vorig jaar verkozen tot beste obstacle run van Nederland, en ook de Mud Edition is weer ontzettend goed beoordeeld. Dit niveau willen we vast blijven houden, dus we leggen voor onszelf de lat hoog om de beste te kunnen blijven.” De grootste uitdaging tot nu toe was het creëren van goede modder bij de Mud Edition. “Het was in de periode voor de run erg droog geweest, en ook op de dag zelf was het ontzettend mooi weer. Daardoor is het een stuk lastiger om de modder goed nat te krijgen en houden, maar dit is goed gelukt. Daarnaast proberen we iedere editie onszelf te overtreffen met een nieuw parcours, nieuwe hindernissen, een verbeterde Mud Battle etc. We zijn continu in ontwikkeling om onze deelnemers de beste obstacle run te kunnen blijven geven,” gaat Jan verder.
mud 2
[heading size=4 style=underline]Hills edition[/heading]
Op 24 mei zal de Hills edition in Spaarnwoude de deelnemers in het zweet laten werken. Uniek aan de Hills is het hoogteverschil. Bij de 19 km zit er maar liefst 1260 m hoogteverschil in. Deze editie zal dus extra zwaar voor de billen en benen zijn. Daarnaast wordt tijdens de Hills Edition voor het eerst een marathon georganiseerd, de Iron Viking, in samenwerking met Dutch Mud Men. Deelnemers aan deze marathon zullen 2608 meter hoogteverschil moeten overwinnen en zo’n 100 hindernissen.
Eigenlijk mag je deze editie gewoon niet missen. Spaarnwoude is één van de mooiste gebieden van Nederland, met uitdagende obstacles en als extra uitdaging het hoogteverschil. Dit zorgt voor een unieke ervaring en een flinke mentale boost. Je moet je grenzen durven te verleggen om jezelf te overwinnen. Daarin ben je niet de enige! Duizenden Vikings zullen die dag de strijd met de elementen en zichzelf aan gaan. De 19 kilometer is het meest populair, gevolgd door de 7 en 13 kilometer. De Iron Viking zal een paar handen vol fanatiekelingen trekken.
Na afloop ontvang je je welverdiende finishershirt en een ijskoud biertje/frisdrank om bij te komen. Zodra je weer een beetje energie in je lijf gevonden hebt, gaan de voetjes nog even van de vloer op de afterparty in de Walhallatent.
header-hills-2014-nl-logo
[heading size=4 style=underline]Are you strong enough to be a Viking?[/heading]
Wil je deelnemen aan de Strong Viking Hills edition? Wees er snel bij, want de startbewijzen zijn bijna uitverkocht en verwacht wordt dat de inschrijving eerder sluit, vanwege het bereiken van het maximum aantal deelnemers. En…. hou de komende week even mijn site in de gaten voor een leuke prijsvraag….

Datum: zaterdag 24 mei 2014
Afstanden: 7, 13, 19 kilometer en marathon
Prijs: vanaf 39,95
Starttijden: vanaf 9.40 uur, het volledig programma vind je op het inschrijfformulier
Parcours: onverhard en hoogteverschil
Faciliteiten: t-shirt, verzorging tijdens en na de loop, kledinginname, (buiten)douche- en omkleedgelegenheid, afterparty in de Walhallatent
Inschrijven: via de websiteev
Bereikbaarheid: parkeren kan in de directe omgeving

Kun je de 24e niet? Noteer dan vast de volgende edities in je agenda!
14 juni 2014 Water edition
30 augustus 2014 Color obstacle run
20 september 2014 Brother edition


Uw evenement als #EotM in the picture? Neem contact met mij op!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!