Event of the month

Event of the Month: Henschotermeergames

Het is juli en dat betekent dat deze maand de zomervakantie begint. Niet dat dat voor mij geldt, maar ik hoop wel dat het weer zich nu eens wat zomerachtiger zal gaan gedragen. Al is het maar omdat het Event of the Month een echt zomerevenement is. De Henschotermeergames spelen zich af rond, langs en in het Henschotermeer te Woudenberg. Een beetje lekker weer is dan mooi meegenomen. En anders wordt het bikkelen!
Tom Baas vertelde me alle ins en outs van de Henschotermeergames en het verhaal er achter.

[heading size=4 style=underline]Let the games begin![/heading]Met voor ieder wat wils zijn de Henschotermeergames een leuk uitje voor het hele gezin. Op 24 juli en 14 augustus zal het Henschotermeer het decor zijn van verschillende onderdelen. Naast de 1500m kidsrun, 15 km estafetteloop en 10 km duoloop kun je je ook uitleven op de run-swim-run. Na de geslaagde edities van 2010 en 2011 zijn de Henschotermeergames, na een jaar afwezigheid, dit jaar weer helemaal terug!
De Henschotermeergames trekken niet alleen atleten uit de regio, maar ook triatleten uit het hele land, die de run-swim-run als een mooie trainingsprikkel gebruiken. Daarnaast weten ook de kampeerders van de omliggende campings hun weg naar de Henschotermeergames te vinden. De diverse onderdelen bieden voor iedereen de mogelijkheid een sportieve avond te beleven. Zowel beginnende als gevorderde atleten kunnen meedoen. Juist al die verschillende niveaus door elkaar maakt het zo leuk en gemoedelijk. De ongedwongen sfeer is heel bijzonder. Iedereen staat elkaar aan te moedigen. De prijsuitreiking bestaat uit een loterij op startnummer, dus iedereen maakt evenveel kans om met een leuke prijs naar huis te gaan.

DSC00996

[heading size=4 style=underline]Van idee…[/heading]De organisatie is in handen van een groep enthousiaste vrijwilligers, die de gedachte had dat loopwedstrijden makkelijker en beter gecombineerd zouden kunnen worden met andere onderdelen. Daarbij moest het een laagdrempelig evenement zijn waarbij iedereen een onderdeel kan kiezen dat bij hem of haar past. De keuze voor het Henschotermeer was eenvoudig gezien de mooie stranden en fantastische omgeving. Zonder het recreatieschap, dat het Henschotermeer beheert en jaarlijks toestemming verleent  voor het evenement, zou dit evenement echter niet mogelijk zijn.
Drie lokale bedrijven ondersteunen dit initiatief en zijn als vrijwilligers nauw bij de organisatie betrokken. Dat is ook niet gek, aangezien deze bedrijven zich in de regio richten op looptrainingen en eventmanagement. Daarnaast waren zij de vorige edities ook betrokken bij de organisatie, of namen zelf deel aan de Henschotermeergames.
Met de editie van 2013 voor de deur is onlangs de website geheel vernieuwd en de voorbereidingen in volle gang. De organisatie staat klaar om alle deelnemers warm te onthalen.
DSC00846

[heading size=4 style=underline]…tot ik doe mee![/heading]Nadat ik in 2010 met veel enthousiasme en emotie stond aan te moedigen, had ik in 2011 het lef om zelf aan de run-swim-run deel te nemen. Met welgeteld 1 zwemtraining 2 dagen er voor stond ik met barstende spierpijn aan de start… Dat pak ik dit jaar anders aan!
Wil jij ook eens uit je comfortzone stappen met een run-swim-run? Of kies je toch ‘veilig’ voor een duo- of estafetteloop? Reserveer dan woensdag 24 juli en 14 augustus in je agenda. Het programma van beide avonden ziet er als volgt uit:

Datum: woensdag 24 juli en 14 augustus

Programma 24 juli
19.00 1500m KidsRun
19.00 1500m Volwassenen
19.02 Run-Swim-Run (2,5km-500m-2,5km)
19.45 15km Estafetteloop duo’s (twee lopers in elk team, elk teamlid loopt 3 keer 2,5km)

Programma 14 augustus:
19.00 1500m KidsRun
19.00 1500m Volwassenen
19.02 Swim-Run-Swim-Run (250m-2,5km-250m-2,5km)
19.45 10km Duoloop (twee lopers volbrengen gezamenlijk 10km

Kosten: varieert per onderdeel, zie hier
Faciliteiten:
toiletten, douches (openbare buitendouches)
Locatie: Henschotermeer, De Heygraeff 2, Woudenberg
Parkeren: betaald parkeren, bij de inschrijving kun je een voordelige parkeerkaart aanschaffen
Aantal deelnemers:
200 per avond
Inschrijven kan hier!

Uw evenement als #EotM in the picture? Neem contact met mij op!

DSC01001

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!