Event of the month

#Event of the Month: Koploop

Na Mud Masters is het nu bijna april en tijd voor een nieuw #EotM! Dit keer bij mij om de hoek in mijn favoriete trainingsgebied: de Koploop in Amerongen, georganiseerd door Roparunteam Amazing. Believe me: hier kun je 4 keer dood gaan… Hou je van crossen, hoogtemeters en een gemoedelijke sfeer…? Reserveer dan 20 april in de agenda!

Ik bel aan bij Deur Financiële Diensten in Amerongen. Niet een beetje een rare plaats voor een hardloopevent? Nee hoor. Theo Deur, eigenaar van dit bedrijf en tevens teamcaptain van Roparunteam Amazing staat me vandaag te woord. We kennen elkaar van Loopgroep Aart Stigter en alle activiteiten daar omheen. Met een kopje koffie en de laptop voor mijn neus steken we van wal.

[heading size=4 style=underline]Koploop[/heading]
De Koploop is voor hardlopers in de regio Amerongen geen onbekend evenement. Voorheen werd de Koploop georganiseerd vanuit het sportcentrum Aart Stigter/Hardlopen is leuk. Deur Financiële Diensten was van meet af aan 1 van de sponsoren. Meestal vond de Koploop plaats in de herfst. Ik herinner me nog goed dat ik nat tot op het bot over de finish kwam in een herfstbui, het regende pijpenstelen. De modder zat tot in mijn oren!
Sinds 2012 organiseert Team Amazing de Koploop. In het voorjaar, dus meer kans op mooier weer! Ook nu blijft Hardlopen is leuk betrokken bij de organisatie.  De start/finish is bij Somatic de Fysioclub (voormalig sportcentrum Aart Stigter en tevens sponsor) en de route gaat direct het bos in.
koploop2012

[heading size=4 style=underline]Het parcours[/heading]
De lopers kunnen kiezen uit een 5 of een 10 kilometer, maar vergis je niet! Dit is een zwaar en geheel onverhard parcours. In de route van de 5 kilometer moeten 2 flinke klimmen bedwongen worden met een totaal hoogteverschil van zo’n 80 meter! Loop je de 10 kilometer, dan mag je de 5 kilometerroute 2 keer lopen. Reken je hoogtemeters maar uit!
Het parcours is erg gevarieerd. Je begint laag en loopt met de akkers aan je linkerhand en het bos aan je rechterhand. Na een kilometer duik je echt het bos in en begin je aan de eerste klim via een zandpad. Zigzaggend door het bos daal je weer af aan de andere kant van de Amerongse Berg. Vanaf daar mag je de hel van Amerongen op. Een lange klim/kuitenbijter omhoog. Vooral het laatste stukje is venijnig… Maar boven aangekomen wacht het mooiste: een lange en redelijk steile afdaling over de Kopselaan. De 5 kilometerlopers buigen dan af naar de finish en de 10 kilometerlopers gaan daar hun 2e ronde in. In welk seizoen je hier ook loopt, het parcours ligt er altijd uitdagend en zwaar bij. Droog zand of diepe zware modderpoelen: je ontkomt er niet aan!
route

De gegevens:

  • Datum: 20 april 2013
  • Locatie: Somatic (voorheen Sportcentrum Aart Stigter) – Industrieweg Noord 4C – Amerongen
  • Afstanden: jeugdloop 1500 mtr, 5 km, 10 km
  • Start: jeugdloop 13.30 uur / 5 & 10 km 14.00 uur
  • Inschrijfgeld: € 2,50 jeugd / € 5,00 5 km. / € 7,50 10 km.
  • Inschrijven: inschrijven amazing koploop of via inschrijven.nl
  • Aantal deelnemers: ongeveer 200

De opbrengst van de Koploop komt volledig ten goede aan het doel waar Team Amazing zich voor inzet.

[heading size=4 style=underline]Team Amazing[/heading]
Dit is het 3e jaar dat hij met Team Amazing meedoet aan de Roparun 2013, welke van 18 t/m 20 mei 2013 plaats zal vinden. En daarvoor wil het team zoveel mogelijk geld binnen halen. Geld dat ten goede komt aan de palliatieve zorg aan mensen met kanker onder het motto:  “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.
foto3
Theo was destijds zelf de aanstichter voor deelname aan de Roparun. Samen met vrienden besloot hij deel te nemen aan de Roparun 2011. Een team van 25 personen (lopers, fietsers, chauffurs, verzorging, catering) werd geformeerd. Het team wisselde in de afgelopen jaren van samenstelling, maar de drijfveer is niet gewijzigd. Deelname aan de Roparun heeft een bewustwording teweeg gebracht. Hoe ga je om met palliatieve zorg? Kies je voor langer leven, of beter leven? En die bewustwording, die verwondering, was meteen de grondslag voor de naam: Team Amazing. Haalde Team Amazing in 2011 nog € 25.000,- op, in 2012 was dit bedrag € 43.500,-, waarmee ze 6e werden in het eindklassement. En dit jaar? Dat weten we na 20 mei 2013… Maar eerst zal het team de estafetteloop van 500km moeten volbrengen. Het zal hoe dan ook emotioneel zijn als de lopers en fietsers, na de splitsing voor Rotterdam weer met elkaar worden verenigd op de Coolsingel.

Niet in de gelegenheid om deel te nemen aan de Koploop, maar wil je Team Amazing wel steunen? Je kunt een donatie overmaken naar rekening 64.86.37.301 t.n.v. Team Amazing te Leersum.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!