Event of the month

Event of the Month: November Fit

Eens een keer een totaal andere invulling van de Event of the Month. Want deze maand staat er niet een enkel loopevenement in the picture, maar iets dat gewoon de hele maand november duurt… En eigenlijk gedurende je hele leven belangrijk is. Maar laten we eerst bij november beginnen.

[heading size=4 style=underline]MOVE![/heading]Volg je de meiden van Stoere Vrouwen Sporten? Niet? Dan zeker even gaan doen, want niet iedere dag worden er leuke en interessante artikelen gepost, maar er is een complete facebook community om elkaar te motiveren te sporten en te bewegen. Vooral dat laatste, bewegen, is een issue. Want wat blijkt. Ook al sporten we ons een ongeluk, de rest van de dag doen we maar bar weinig. Te weinig. En dat terwijl het natuurlijk bewegen juist zo belangrijk is! We pakken de auto naar de supermarkt, zitten de hele dag op ons gat op kantoor of school, hangen thuis op de bank, liefst besteden we het huishouden uit aan iemand anders in het gezin of een schoonmaakster en ga zo maar door. Dat ik ook tot deze groep behoor, ontdekte ik toen ik de Polar M400 ging testen, die ook je activiteit gedurende de dag bij houdt. Regelmatig kreeg ik de waarschuwing dat ik al veel te lang stil zat! Ook al had ik die dag twee zware trainingen, een uur stil zitten op kantoor of een filmpje kijken op de bank werd afgestraft met een bruut gezoem om de pols.

[heading size=4 style=underline]Natuurlijk bewegen[/heading]Maar het verklaart wel waarom ik bijvoorbeeld snel last heb van mijn rug, of hoofdpijn heb. Ik zit veel te veel en zit ook nog eens slecht. Dit resulteert bij mij regelmatig in rugklachten en hoofdpijn. Jottem. En wat doe ik als ik verga van de koppijn Dan duik ik in mijn bed met het hoofd onder de dekens… Averechts effect dus!
Zitten wordt al het nieuwe roken genoemd. Het is ongezond. Te weinig bewegen zorgt ervoor dat je allerlei fysieke klachten kunt krijgen en het verkleint zelfs de kans op gezond ouder worden! Plus het is een oorzaak van gewichtstoename. Dit in combinatie met verkeerde voeding en te veel stress, waar veel van ons mee te maken hebben, zorgt er voor dat we niet zo gezond leven als we denken te doen. En een stapje richting de oplossing is zo simpel: natuurlijk bewegen! En dat is precies wat ik samen met Stoere Vrouwen Sporten ga doen: meer natuurlijk bewegen, want het is de hoogste tijd om eens bewust te worden van ons bewegingspatroon gedurende de dag.
11204434_923487297712637_8536426246421999435_n
[heading size=4 style=underline]November Fit[/heading]Doe jij ook mee? Doen! De hele maand november is omgedoopt tot November Fit. We gaan meer (natuurlijk) bewegen: op de fiets of lopend ergens naar toe in plaats van met de auto, tussen de middag een lunchwandeling maken, of een runchbreak, met de trap in plaats van met de lift, etc. En krijg jij het voor elkaar om de mensen in je omgeving te stimuleren mee te doen? Dat is natuurlijk helemaal win-win! Als je regelmatig je updates op social media en in de community deelt met #wijbewegen maak je nog kans op mooie prijzen via Stoere Vrouwen Sporten ook! Alle info die je verder nog nodig hebt vind je hier.
Zelf heb ik voor de komende maand flink wat plannen. Aangezien ik rustmaand heb, sport ik veel minder dan twee maanden geleden. Om te voorkomen dat ik vastroest op de bank heb ik een lijstje met dingen die ik deze maand echt wil gaan doen:
– De eerste stap maakte ik zondagochtend door een nieuwe trainingsles in de Crossfitbox bij te wonen: Loaded Progressive Stretching (LPS).
– Tussen de middag lunch ik niet meer binnen in de kantine, maar ga ik buiten een stukje wandelen langs de prachtige Kromme Rijn. Of ik wandel even het dorp in om boodschappen te doen.
– Huishouden… ik heb er echt een broertje dood aan… Ik zal er toch aan moeten geloven door een grote winterschoonmaak te gaan houden…
– Tuin. Mijn groene jungle. Echt groen (vooral de voortuin), want er staat onkruid in van maanden! Dat gaat veranderen, want de hele voortuin gaat letterlijk op de schop en daar waar ik mee kan helpen doe ik dat (“ietsje naar links… nee terug naar rechts”).

Wat ga jij doen deze maand om meer natuurlijk te bewegen en wie sleur je mee?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!