Event of the month

Event of the month: obstaclember

Dit keer niet 1 evenement als Event of the Month De hele maand september staat in teken van obstacle runs! En het is zonde om maar 1 van deze leuke evenementen te belichten. Dus bij deze doop ik september tot het bijna onuitspreekbare obstaclember. Jammer genoeg zijn het er zoveel dat het me niet gaat lukken om bij allemaal aan de start te staan.

[heading size=4 style=underline]Ultimate Crossrun – 1 september[/heading]Met 4 verschillende afstanden biedt de Ultimate Corssrun de grootste variatie aan kilometermogelijkheden. Ben je goed getraind, ga dan voor de langste afstand (22,2 km) en neem alle 46 hindernissen.Mis je een hindernis dan krijg je een snortoeslag! De 11,1 km telt 23 obstakels. Deze afstand kun je ook als team volbrengen. Is dit allemaal nog wat te veel van het goede? Proef dan eens aan een obstaclerun met de 5,55 km, waar je 11 hindernissen tegen komt. Op deze afstand is ook een speciale ladiesrun vol glitter & glam. Kids kunnen volledig los op het parcours van de 1,1 km.
Afstand: Diverse afstanden (22,2 km, 11,1 km, 5,55 km en 1,1 km), onverhard
Locatie: Huisduinen (Den Helder)
Inschrijving: € 39,- / 29,- / 19,- / 4,50 (enkel nog na-inschrijving op wedstrijddag)
www.ultimatecrossrun.nl

[heading size=4 style=underline]Strongmanrun – 8 september[/heading]De eerste editie van de Strongmanrun heb ik helaas gemist, ik was te laat met inschrijven. Maar bij deze editie sta ik aan de start! Strongmanrun wordt ook in andere landen georganiseerd en is 1 van de zwaarste obstacleruns in Nederland. Tijdens 18 kilometer door de bossen en over de heuveltjes rondom Hellendoorn kom je 25 hindernissen tegen. De inschrijving is gesloten, alle startbewijzen zijn op.
Afstand: 18 kilometer, onverhard
Locatie: Hellendoorn
Inschrijving: VOL
www.strongmanrun.nl
sportograf-32708387_lowres-620x350

[heading size=4 style=underline]Breakoutrun – 14 september[/heading]Breakoutrun is een obstaclerun met een thema. Samen met je medegevangenen ontsnap je uit de gevangenis en neem je een vluchtroute van 15 kilometer naar de vrijheid. Dit kun je ook in estafetteverband doen (7,5 km per persoon) als deze afstand je net te ver is. Het ‘vluchtplan’ wordt stukje bij beetje prijs gegeven. Schrik niet van het klimmen over muren en het kruipen door rioolbuizen.
Afstand: 15 km (individueel of in team of buddy run (ieder 7,5 km), onverhard
Locatie: Schaijk (Oss)
Inschrijving: € 39,- (individueel), 30,- (p.p. team), 55,- voor buddy’s
www.breakoutrun.nl
295947_180011822158408_948491470_n

[heading size=4 style=underline]Bergrace Trailrunning Event – 21 september[/heading]
De Bergrace by Night is een begrip in Rhenen en omgeving. De organisatie breidt de mogelijkheden uit. Op 21 september organiseert ze niet alleen een obstaclerun van 7,5 kilometer, maar ook een trailrun (15 km), bosloop (1-4 rondjes van 2500m) en spinnenwebcross (7,5 km). Bij de laatste draait het om je navigatiekunsten. Al deze activiteiten vinden plaats op en om de Goudsberg in Lunteren.
Afstand: 7,5 km, onverhard
Locatie: Lunteren
Inschrijving: € 14,95
www.bergracetrailrunningevent.nl

[heading size=4 style=underline]Color obstaclerun by Viking – 22 september[/heading]Wat krijg je als je een bstaclerun met een colorrun combineert? Ja… dat vraag ik me ook af. Schoon zul je in ieder geval niet bij de finish aankomen! Beelden van blauwe modder komen in me op. Ik denk dat dit 1 van de meest hilarische evenementen deze maand zal zijn. Jammer genoeg heb ik zelf niet vanwege andere afspraken, want deze had ik eigenlijk niet willen missen! Door de kortere afstanden van 6 (8 obstakels) en 9 km (12 obstakels) is deze obstaclerun laagdrempelig en voor ieder beetje geoefend loper toegankelijk.
Afstand: 6 of 9 km
Locatie: Wijchen
Inschrijving: € 44,95
www.colorobstaclerun.com

[heading size=4 style=underline]Mud Masters – 28 en 29 september[/heading]By far 1 van mijn grootste favorieten! Mud Masters beleeft zijn 3e editie. Dit keer niet in de Haarlemmermeerpolder, maar Biddinghuizen. Een nieuwe locatie, nieuwe mogelijkheden, verse modder… Can’t wait! De populariteit van Mud Masters neemt ook steeds meer toe, zodat sinds de 2e editie er op 2 dagen door de modder geragd kan worden. De startgroepen op zaterdag zitten allemaal vol, op zondag is er nog plek in de laatste startgroep op de 12 kilometer. Hoe later de start, hoe meer modder. Voor wie de hindernissen of slootjes te veel van het goede is, kan via de pussylane doorlopen. Reken er dan wel op dat je door je mede Mudmasters uitgejouwd wordt… Om het voor jezelf nog zwaarder te maken kun je er ook voor kiezen om verkleed over het parcours te gaan. Levert leuke foto’s op.
Afstand: 6 of 12 km
Locatie: Biddinghuizen
Inschrijving: € 55,- (enkel nog 12 km op zondag 29 september beschikbaar)
www.mudmasters.nl
302972_521285481261589_1391871878_n

[heading size=4 style=underline]Tough Dirt Run – 5 oktober[/heading]Ok, het is dan al oktober, maar ik vind dat deze toch niet mag ontbreken. Voor het eerst een obstaclerun in my hometown bij het Henschotermeer. En wat voor 1! Als ik het parcours mag geloven wordt dit heel erg zwaar… Heel veel mul zand, heel veel water (zwemmen!) en tijgeren tegen heuvels op… De locatie biedt al veel natuurlijke hindernissen, maar de organisatie haalt alles uit de kast. Per ronde krijg je 24 hindernissen voor de kiezen…
Afstand: 8,5 of 17 km
Locatie: Woudenberg
Inschrijving: € 50,-
www.toughdirtrun.nl

[heading size=4 style=underline]See you?![/heading]Over het algemeen is het deelnemen aan een obstaclerun aardig prijzig. Maar dat is niet voor niets! Een dergelijke wedstrijd kun je lastig over een stratenparcours laten lopen. Meestal ben je aangewezen op bos of natuurgebieden. Hier gelden vaak andere regels  en vergunningseisen. Daarnaast hebben dergelijke locaties vaak geen (sanitaire) voorzieningen beschikbaar. En wat dacht ja van de hindernissen? De materialen en het opbouwen van de hindernissen kosten tijd en geld. Zeker bij de duurdere obstacleruns kun je er van uitgaan dat je over een zeer uitdagend parcours wordt gestuurd, met professioneel opgebouwde hindernissen. Niet voor niets hebben veel organisaties een samenwerking met defensie of survivalorganisaties. Feit is dat je een onvergetelijk evenement meemaakt. En dat is de prijs meer dan waard!
Dus twijfel je nog? Niet doen en schrijf je gewoon in!

(Foto’ van Mud Masters, Strongmanrun en Breakout)

3 reacties

 • Kimberley

  Weer een prachtig geschreven stuk! Ik word echt verliefd op deze site en je onuitputtelijke conditie haha! Aan welke ga je nu eigenlijk precies allemaal meedoen?

  Als ik mijn conditie heb opgebouwd (over 5 jaar pas gok ik :’)) ga ik ook eens meedoen aan wedstrijden. Maar dan laat ik het toch nog bij rondjes rennen! Ik ben echt benieuwd hoe jij alles hebt opgebouwd en wat jouw hardloopverhaal is. In die 13 pagina’s ben ik het nog niet tegen gekomen haha! Zou je dat ook een keer willen toelichten? Dat lijkt me ook fantastisch!

  • Andrea

   Ik loop zelf mee met Strongman, Mud Masters en de Tough Dirt run 🙂 Eigenlijk zijn alle evenementen voor iedereen toegankelijk en kun je de afstand als graadmeter nemen. Over de hindernissen kom je (met een beetje hulp hier en daar) echt wel. Je loopt niet alleen, je bent met een hele meute 🙂 Ik weet niet hoeveel je nu loopt, maar met een 5 kilometer als basis kun je al best mee doen met een 6 km obstaclerun. Is het even te zwaar, dan wandel je gewoon even om op adem te komen. Je bent dan echt niet de enige.
   Specifieke krachttraining doe ik niet. Ik doe sinds mijn 17e aan krachttraining en dat onderhoud ik met een bezoekje sportschool in de week en oefeningen thuis. Dus ik heb wel een basisconditie aan kracht. Ik zal binnenkort eens een thuis work out bloggen 🙂 Heb een tijdje terug al een abs work out gepost. Kun je vast mee beginnen 😉

 • Kimberley

  Naar die eerste twee ben ik zeer benieuwd haha! Ik wil veel fotomateriaal met modder zien!

  Ah oké. De sterke jongens even met wat flirtgedrag roepen tamtam.

  Ik liep 2 jaar geleden hard, toen moest ik stoppen i.v.m. mijn geestelijke en fysieke problemen. Ik was in de zomervakantie opnieuw gestart, omdat eindelijk alles weer goed ging. Maar ik werd weer ongelooflijk snel moe. Ik had een flink vitamine tekort en ik kon beter gaan fietsen meldden hij. Als ik snel beter wilde worden en weer veel zou kunnen doen. Dus toen zat ik weer aan de medicijnen. Nu wil ik wéér gaan opstarten en gaan kijken hoe het gaat lopen. Al heb ik de conditie van een slak en kan ik geen 1 minuut rennen zonder buiten adem te raken :’)

  Dat is goed! Dankjewel haha c:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!