Event of the month

Event of the month: run into summer!

Juli, zomer, vakantieeee!! Deze maand dus een iets andere EotM, want juli is de maand bij uitstek om eens wat sportevenementen op vakantieadresjes onder de loep te nemen! De leukste wedstrijden, bucketlist events, one in a lifetime opportunities… Voor globetrotters en thuisblijvers.

[heading size=4 style=underline]Asics Xtrails Series[/heading]Ga je naar onze zuiderburen op vakantie? Pak dan de Asics Xtrails Series op 11 en 12 juli in Houffalize mee. Heerlijk trailen door de Ardennen. Je kunt kiezen voor een enkele etappe, maar ook voor alle drie met een totale afstand van maximaal 82 kilometer. Keuze genoeg!
Meer info op www.xtrails.eu

[heading size=4 style=underline]Le Grand Depart[/heading]Voor de zuiderburen, die naar Nederland op vakantie komen en de thuisblijvers zijn er ook genoeg mogelijkheden. En de allermooiste deze maand vindt plaats in mijn hometown Utrecht: Le Grand Depart van de Tour de France! Van bijzondere exposities, literaire hoogstandjes, films en documentaires van de helden van weleer, musicals, muziek (ik sta 3 juli bij Kraftwerk in Tivoli), toertochten, je kan het zo gek niet bedenken. Utrecht ontploft van de evenementen gedurende de maand juli. Maar het hoogtepunt vindt natuurlijk plaats op 4 en 5 juli met de proloog en de 1e etappe, die vertrekt vanuit me stadsie.
Meer info op www.tourdefranceutrecht.com en www.duic.nl

[heading size=4 style=underline]Henschotermeergames[/heading]Ieder jaar worden bij mij in het dorp, beter gezegd bij het Henschotermeer, de Henschotermeergames georganiseerd. De eerste games zijn op woensdag 15 juli en omhelzen de 1500 meter, 15 km estafette in duo’s en een run-swim-run. Ideaal voor een heerlijk avondje sport kijken met de voetjes in het zand of het water. Of om mee te doen natuurlijk!
Meer info op www.henschotermeergames.nl
DSC_0093-800x500
[heading size=4 style=underline]Australian Outback Marathon[/heading]
Ga je toevallig deze maand naar Australië, en ben je, ook heel toevallig, in de buurt van Ayers Rock? Pak dan op 25 juli de Australian Outback (half) Marathon mee. Naast de marathon en de halve kun je in de droge bush ook kiezen voor een 11 of 6 kilometer. Over stoffige rode zandwegen, smalle bushtracks met altijd op de achtergrond Ayers Rock.
Meer info op www.australianoutbackmarathon.com

[heading size=4 style=underline]Swiss Alpine Marathon[/heading]Blijf je liever wat dichter bij huis? Dan kun je op 25 juli deelnemen aan de Swiss Alpine Marathon. Voor hoogtemetervreters en idyllische-uitzichten-genieters. Bij de Swiss Alpine Marathon kan gekozen worden uit diverse afstanden (van 10 tot 76 kilometer) en bij de marathon zelfs uit twee routes.
Meer info op www.swissalpine.ch
swissalpine_marathon_davos_header_01
[heading size=4 style=underline]Obstacle runs[/heading]
De smaak te pakken gekregen van obstaclerunning of wil je nu echt voor het eerst toch eens die stap maken? Ondanks dat er in de zomer minder ocr’s worden georganiseerd, is er nog genoeg keuze.
Check de event kalender op www.obstakels.com

En wat staat er in jouw agenda deze maand?

 Foto’s: Henschotermeergames en Swiss Alpine Marathon

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!