Event of the month,  NeverLoseTheFocus

#EotM: I WILL #NeverLoseTheFocus

Weet je… ik doe het gewoon! Onze eigen training van 30 maart als Event of the Month! Waarom? Omdat iedereen wel eens op het punt aanbeland dat de focus (een beetje) zoek is en je doel onbereikbaar lijkt geworden. Het trainen in je comfortzone biedt je misschien wel troost, maar niet de vooruitgang die jij wil.

Deze training heb ik samen met Ed van Totale Gezondheid opgezet en daar zit een verhaal aan vast. Een verhaal dat ongeveer een jaar geleden begon. Een verhaal dat verteld moet worden. Waarom?

[heading size=4 style=underline]What happened?[/heading]Sinds ik blog kom ik in contact met inspirerende, boeiende en gedreven mensen met een verhaal. Dit leidde al tot RunAlongRuns en mooie samenwerkingen. Eén van deze mooie samenwerkingen ontstond vorig jaar. Ed mailde mij eind 2012 op facebook. In eerste instantie vanuit een interesse in het hardlopen over en weer. We hadden mooie discussies. Over waarom emotionele gebeurtenissen je resultaten op een positieve en onverwachte manier kunnen beïnvloeden. Over het behalen van doelen. Over focus. En ga zo maar door.

[heading size=4 style=underline]Krachten bundelen[/heading]Naarmate we elkaar beter leerden kennen bleek dat we elkaar konden versterken. Ik organiseer vanuit mijn site events, zoals de RunTwitterRuns, waarbij ontmoeting, beleving en genieten voorop staan. Ed is trainer, coach, psycholoog en sport is zijn middel om de kwaliteit van het leven van mensen te vergroten. Door ze onder andere te laten beleven. Door ze uit de comfortzone te halen en hen te leren met een gerichte focus hun doelen te behalen. Bij het ontwikkelen van zijn methodes heeft hij zich laten inspireren door zijn verleden, het booedhisme en sport en bewegen in het algemeen. Zijn verzoek aan mij in het voorjaar van 2013 was dan ook: kunnen wij niet samen iets opzetten? Onze beider krachten bundelen? Onze beider netwerken aanspreken?

[heading size=4 style=underline]Ons concept[/heading]Zo ontstond in de zomer van 2013 een concept. Een concept vanuit onze eigen visies en beleving. Een training waarbij we een brede doelgroep aan willen spreken. Mensen die meer willen halen uit zichzelf, maar niet goed weten hoe, of die stap uit de comfortzone niet durven te nemen. Een training toegankelijk voor een brede doelgroep: voor wie in training is voor de eerste wedstrijd, tot de gelauwerde wedstrijdatleet. Een training die voor alle deelnemers uitdagend is. Waarbij iedereen zijn eigen krachten (her)ontdekt of leert te gebruiken. De stap durven nemen uit de comfortzone om zo de prestaties naar een hoger level te brengen.
We hadden het druk. Allebei zagen we niet de mogelijkheid om op korte termijn dit concept tot uitvoering te brengen. Maar dat maakte niet uit. Papier is geduldig. En zo wachtte het concept geduldig in onze kast.

[heading size=4 style=underline]Help, een doel![/heading]Het werd oktober 2013. Ik nam een besluit. Ik zou deel gaan nemen aan de marathon van Berlijn. Met als doel om een half uur van mijn pr af te gaan lopen. Ok, een doel. Maar hoe zit het met de focus? Wie mij kent, kent me als een ongeleid projectiel. De weg naar mijn doel kenmerkt zich altijd door de 908.726 zijwegen, die ik allemaal in moet gaan. Met een omweg kom ik bij mijn doel: sta ik aan de start van een wedstrijd, waar ik nooit het maximale uit mezelf kan halen, omdat in de voorbereiding al die zijwegen me hebben afgeleid. Ik ben gek op mooie bieren, loop het liefst ieder weekend wedstrijden variërend van obstacleruns tot 800m baanwedstrijden met tussendoor nog een trail. Drie wedstrijden op één dag lopen is mij ook niet onbekend… Mijn voorbereiding kenmerkt zich door chaos, lol en alles behalve focus. Ik ben door trainers, loopmaatjes en vele anderen regelmatig op de vingers getikt: wat jij doet kun je beter.

[heading size=4 style=underline]Focus you will[/heading]Dit jaar, 2014 zou ik dat anders gaan doen. Ik formuleerde een doel voor mezelf, namelijk leren focussen. Ik ben niet de enige die moeite heeft met focussen en concessies doen om een doel te halen. Veel lezers van mijn blog herkennen dit. Stellen mij vragen over hoe ik daar mee om ga. Dat was voor mij aanleiding om hier meer mee te doen. De campagne #NeverLoseTheFocus werd geboren, ging officieel per 1 februari van start en duurt heel 2014. Iedere maand heeft een eigen thema. In februari zetten we onze doelen op scherp. Het thema voor maart heb ik al stiekem bekend gemaakt: I WILL #NeverLoseTheFocus. Om mijn doelen dit jaar te halen moet ik eerst aan die focus werken. En met mij vele anderen. Wij kunnen elkaar daarbij helpen.

[heading size=4 style=underline]Stoflaagje[/heading]Ik hoor iets. Er rammelt iets in de kast. Daar ligt het concept van Ed en mij. Kant en klaar op papier, een klein beetje stof er op. Alsof de puzzelstukjes in elkaar schuiven, zo valt onze training perfect in I WILL #NeverLoseTheFocus. Nadat ik het stof er af heb geveegd ontvangt het concept daarom ook deze naam. Ik plaatste de training op  mijn blog en op facebook. Nodigde mijn vrienden uit. Samen maken we elkaar sterker. Dacht ik.

[heading size=4 style=underline]Really …[/heading]Ik kan het niet iedereen naar de zin maken. Maar ik leerde deze week dat kortzichtigheid en onwetendheid hand in hand gaan. Het niet de moeite nemen de achtergronden of chronologie te checken, de feiten te kennen en geen mogelijkheid te geven tot hoor en wederhoor hebben geleid tot een foute beeldvorming over ons doel en onze visie op de training I WILL #NeverLoseTheFocus. Een waas voor de ogen. Een mening niet gebaseerd op feiten, maar op een eerste emotie. Jatwerk, copy/paster en meer van dat kreeg ik als verwijt naar mijn kop gesmeten. Jammer. Heel jammer. Maar vooral teleurstellend.

[heading size=4 style=underline]Yes, really …[/heading]Met bijna 17 miljoen mensen in een klein landje (laat ik de miljarden bewoners van de hele wereld even buiten beschouwing laten) zijn we nooit origineel, de wielen zijn allemaal al lang uitgevonden. Dus wie jat van wie? Zolang we ons focussen op waar we voor staan, wat we willen bereiken en daar niemand kwaad mee doen… Dit bewijst voor mij alleen maar te meer dat we de spijker op de kop slaan. Iedereen wil presteren, het beste uit zichzelf halen, uitblinken, zichzelf tegen komen, back to basics, uit dat kantoorpand. Bewegingen als Stadswild, oertrainingen, paleo, crossfit en ontelbare andere initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Is dat erg? NEE! Want is dit niet juist wat we allemaal willen? Is dit niet het doel waar we allemaal voor staan? Mensen laten bewegen, mensen helpen een gezonde leefstijl na te streven en beter leren te presteren? De overheid is er blij mee, de zorgverzekeraar misschien wat minder.
Just live and let live. And stick to the facts vooraleer je een oordeel velt.

[heading size=4 style=underline]I WILL #NeverLoseTheFocus[/heading]Feit is: I WILL #NeverLoseTheFocus staat. Een training niet voor mietjes, maar voor wie zijn of haar grenzen op wil zoeken, zowel mentaal als fysiek. En er over heen gaan. Een training die je niet snel zal vergeten en waar je zult leren dat je meer kan dan je voor mogelijk had gehouden. Dit helpt je straks om tijdens het strijden voor jouw doel dieper te durven gaan, zodat je jezelf nog een stap kunt overtreffen in de jacht op je triomf! Samen met Ed zal ik daarvoor zorgen.

[heading size=4 style=underline]Inschrijven[/heading]Wil je deelnemen aan I WILL #NeverLoseTheFocus? Schrijf je dan in via onderstaand aanmeldformulier. Na de inschrijving ontvang je de betalingsgegevens en na betaling ben je definitief ingeschreven. Let op, het aantal plekken is beperkt! Inschrijven kan tot maandag 17 maart 2014. En… je kunt bij je inschrijving meteen dit exclusieve Under Armour shirt bestellen!
Dames Collage Heren Collage

Datum: Zondag, 30 maart 2014
Tijd: verzamelen 9.30 uur, vertrek 10.00 uur
Duur: de training zal zo’n 1,5-2 uur duren
Locatie: Amerongen
Ondergrond: onverhard, geschikt voor trailschoenen
Kosten deelname: € 15, 50 per persoon, betaling vooruit, dit is incl. gebruik accommodatie, koffie/thee en lunch
Kosten t-shirt: optioneel kun je een exclusief Under Armour t-shirt bestellen voor € 30,-
Parkeren kan gratis voor de deur. Let op, de locatie is met openbaar vervoer niet goed te bereiken.

6 reacties

 • Elsa

  Hè wat jammer van die reacties. Maar ik weet zeker dat er naast elke negatieve klank er een heleboel mensen positief tegenover staan.
  Ik ben ook positief, alleen de datum komt me heel ongelukkig uit. Ik hoop dan ook dat het zo’n groot succes wordt dat je het nog een keer gaat doen en dat ik dan wel kan. 😀

  • Andrea

   Dank je wel, dat doet me goed 🙂 Jammer dat je niet kan, want ik zie dit zeker als een leuke uitdaging voor jou 😉 Komt zeeeeker nog wel een volgende keer!

 • Erlinde

  Inderdaad jammer van die negatieve reacties. Natuurlijk zijn er tal van soortgelijke sportieve initiatieven, maar who cares? Het lijkt met juist een goede ontwikkeling en Michelle Obama zou er ook blij mee zijn;-). Het is dat 30 maart a.s. de halve marathon in Berlijn is, maar anders had ik graag mee willen doen.

  • Andrea

   Als Michelle er blij mee is, wie ben ik dan om te weigeren? 😀 Dank je wel en jij heel veel succes en plezier in Berlijn! Blijf je nog even in Berlijn om de stad te bekijken?

 • Monique

  Niets van die negatieve reacties aantrekken en je er zeker niet door het veld uit laten slaan! Super gaaf wat je doet/gaat doen; ik twijfel aan deelname aangezien het 2 weken voor de marathon is en ik een keer ‘verstandig’ wil zijn ?! Mensen die mij goed kennen weten dat dit heeeel lastig is voor mij!

  • Andrea

   Dank je wel Monique 🙂 Ik laat me zeker niet uit het veld staan. Ik zou het super vinden als je er bij kan zijn, maar inderdaad Rotterdam voor de deur. Het kan geen kwaad om je glycogeenvoorraad er nog even doorheen te jagen. Eigenlijk juist goed, om daarna te taperen richting je marathon. Misschien ook een leuke uitdaging: onder je grens blijven terwijl je graag harder/sneller wil 😉 Ik laat het aan jou over. Met jouw conditie en basiskracht in je lijf hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je een groot risico op blessures loopt. En anders trap ik op je rem 😀

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!