Event of the month

Mei events! #EventoftheMonth

Deze maand even een andere insteek, want ik heb niet één, maar meerdere toffe events in mei die je eigenlijk niet wilt missen!

[heading size=4 style=underline]5 en 6 mei – Strongsisterrun en Strongmanrun[/heading]Gisteren startte voor mij het OCR-seizoen tijdens de Spartacusrun. Dat beviel me weer zo goed (ieder jaar heb ik na de winter moeite om weer in race-modus te komen en heb ik al helemáál geen zin in kou en modder), dat ik me in heb geschreven voor de Strongmanrun. Je kunt kiezen uit diverse afstanden. Zo is er voor (alleen!) vrouwen op zaterdag de Strongsisterrun. Een parcours van zo’n 7 kilometer, die je met je beste vriendinnen of alleen (die vriendinnen maak je onderweg wel) kunt afleggen. Met een beetje hulp van elkaar overwin je ieder obstakel. Eenmaal gefinished begint de lol pas echt tijdens de afterparty.
Op zondag gaat het feest gewoon door, maar dan voor zowel de dames als heren, tijdens de Strongmanrun. Je kunt kiezen uit de 12 kilometer of the originele afstand van 21 kilometer. Ik heb de smaak te pakken en zal op de 12 kilometer modder gaan vreten. Want ja, modder kom je zeker tegen!

[heading size=4 style=underline]13 mei – Gemert City Run[/heading]Brabantse gezelligheid. Dat vliegt je om de oren als je 13 mei deelneemt aan de Gemert City RunJe kunt kiezen uit een 5 of 10 kilometer. Het parcours van de 5 kilometer voert je door en rond het centrum van Gemert, terwijl je met de 10 kilometer een lus buiten Gemert langs maakt met een blik op het omliggende groen. Met de starttijden in de avond en een dorpsfeest na afloop kun je tot in de late Brabantse uurtjes doorgaan.
De organisatie is in handen van (onder andere) Cindy van Girls on the Move. En die meiden zijn retesnel! Dus het is ook niet verwonderlijk dat er bij deze wedstrijd een startvak voor geïnviteerde lopers is, waarbij heel erg snelle tijden worden verwacht! Maar je hoeft echt geen racemonster te zijn om aan de Gemert City Run deel te nemen. Sterker nog: met een wat lager tempo valt er veel meer te genieten van de sfeer en het mooie parcours, dat onder andere door de binnenstad en langs het kasteel gaat.

[heading size=4 style=underline]21 mei – Barts Media Run[/heading]Bart de Graaff, wie is niet groot geworden met deze tv-icoon? Op 25 mei is het al weer 15 jaar geleden dat Bart overleed. Uit eerbetoon en ter nagedachtenis aan de bevlogen programmamaker, richtte familie en vrienden na zijn dood de Bart de Graaff Foundation op, met als voorzitter Barts zus Mirjam de Graaff. De stichting is in het leven geroepen om Bikkels, jonge mensen met een levensbepalende beperking die een eigen onderneming willen starten, te steunen.
Op 21 mei organiseert de Bart de Graaff Foundation, de allereerste Barts Media Run op het Mediapark in Hilversum om geld in te zamelen voor de Bikkels die de Barts Foundation steunt. De route loopt dwars dóór het mekka van Nederlands medialandschap. Dat betekent: rennen langs de decorhallen en kleedkamers, dwars door de wereldberoemde studio’s. En Barts Media Run zou barts Media Run niet zijn zonder typische Bart acties! Iets met bakstenen gooien. Weet je nog?

Heb je zin om eens lekker recalcitrant te zijn, dan is dit je ultieme kans! Naast bakstenen gooien kun je nog veel andere typische Bart-dingen verwachten.

[heading size=4 style=underline]20 mei – Trail des Trappistes[/heading]Voor de trailers is er deze maand ook genoeg te doen. Vorig jaar kon ik helaas vanwege een blessure niet gaan en ook dit jaar moet ik hem denk ik over laten gaan. Trail des Trappistes biedt een keur van afstanden: van 18 tot 100 kilometer, dus voor ieder wat wils. Na afloop staat er bij de finish een fijne trappiste voor je klaar.

[heading size=4 style=underline]21 mei – Marikenloop[/heading]Alle dames verzamelen! De grootste meidenloop van het jaar is de Marikenloop in Nijmegen. Eerlijk… ik heb deze run  nog nooit gelopen! Maar dit jaar ben ik er wel bij, alleen waarschijnlijk langs het parcours in plaats van er op. Deze 15e editie belooft een feestje te worden en er is een nieuwe afstand toegevoegd. Naast de 5 en de 10 kilometer kan er nu ook 7,5 kilometer gelopen worden. Een  mooie afstand als de 5 kilometer je al goed af gaat, maar de 10 kilometer nog net een brug te ver is.

Waar loop jij deze maand?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!