Event of the month

#EOTM: Runner’s World Zandvoort Circuit Run

Zie je jezelf al als een Formule 1 coureur door de Tarzanbocht gaan, of vol gas over de Hunserug? Niet op vier wielen, maar op je eigen schoenen? Schuin hangend in de bochten, andere lopers links en rechts passerend, gevlagd worden op de finish and smell the burning rubber! De Runner’s World Zandvoort Circuit Run is uniek en deze maand Event of the Month.

[heading size=4 style=underline]Your ride[/heading]Op 29  maart vindt al weer de 8e editie plaats van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Je start vanuit de Pitstraat en finisht voor de eretribune als een echte coureur. Kies jij voor de 5 kilometer Ladies Circuit Run of Men’s Circuit Run? Dan doe je mee aan de battle tussen de dames en de heren. Beide groepen starten apart en lopen geheel over het circuit, waarbij tweemaal de Tarzanbocht wordt genomen. May the best win!
Of ga je voor de 12 kilometer? Naast een ronde over het heuvelachtige circuit in de duinen kun je ook nog even uitwaaien op het strand, flaneren op de boulevard van Zandvoort en loop je via het centrum van Zandvoort weer terug naar het circuit. Voor de kids zijn er ook diverse afstanden met dezelfde indrukwekkende start en finish. Een dagje Zandvoort of weekendje weg dus voor het hele gezin. Want naast hardlopen kun je heerlijk vertoeven in Zandvoort en genieten van de muziek op diverse plaatsen in het dorp en de DJ’s op het circuit.
RunAndreaRun Zandvoort Circuit RunDe Runner’s World Zandvoort Circuit Run is niet het enige sportieve evenement van het weekend in Zandvoort. Op zowel 28 als 29 maart barst Zandvoort uit haar sportieve voegen. Zaterdags kunnen de 6.000 wandelaars  voor de 5e keer 18 of 30 kilometer wandelen. Op de zondag kan er sinds drie jaar gefietst worden bij de Omloop van Zandvoort, waar naar verwachting 2.500 deelnemers aan de start zullen verschijnen. Nieuw dit jaar is de mountainbike strandrace Zandvoort-Katwijk-Zandvoort op zaterdag, waar 600 deelnemers verwacht worden.

[heading size=4 style=underline]Uniek event[/heading]De Runner’s World Zandvoort Circuit Run is een echte voorjaarswedstrijd met prachtig mooi voorjaarsweer. “Althans, daar hopen we jaarlijks op. Dat we het weer niet in de hand hebben bleek wel in 2013, toen de gevoelstemperatuur -10 graden was…” Organisator Rene Wit van Le Champion weet dat nog goed. Le Champion is samen met de Rotary Zandvoort en Runner’s World als hoofdsponsor verantwoordelijk voor de organisatie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Een wedstrijd met een heel eigen karakter en een unieke uitstraling door de combinatie van strand en het circuit. Al vanaf de eerste editie in 2008 deden al ruim 9.000 deelnemers mee. Dit jaar wordt op een record aantal gerekend van 14.000 deelnemers. Al met al brengt Le Champion het weekend van 28 en 29 maart in Zandvoort meer dan 20.000 sporters in beweging. Met 14.000 lopers is de limiet echter nog niet in zicht. Rene: “We kiezen voor een stap voor stap groei. Wel is het zo dat we elke editie goed bekijken hoe we het jaar erna weer door kunnen groeien. Belangrijk is dat er eigenlijk geen beperkingen zijn voor groei. Het parcours heeft namelijk voldoende capaciteit, evenals de start en finish op het circuit. We zullen in het programma gaan onderzoeken welke onderdelen wij eventueel willen toevoegen.”
RunAndreaRun Zandvoort Circuit RunLe Champion is eigenlijk het hele jaar rond bezig met de organisatie van de Runner’s World Zandvoort Circuit Run. Een vast team van medewerkers werkt op basis van de evaluaties de verbeteringen uit voor de daarop volgende editie. Rene: “Zo zetten wij nog meer in op beleving op en rondom het parcours. Door de goede samenwerking met de NS worden deelnemers die per trein reizen nog meer betrokken bij het evenement. Ook in dorp zullen de Dorpsfeesten op zaterdag en zondag, met diverse optredens, een speciaal Zin in Zandvoort menu e.d. grootser zijn. Organisatorisch zullen we op het circuit een aantal verbeteringen doorvoeren om het groot aantal mensen in nog betere banen te leiden.” Hiervoor kan de organisatie mede rekenen op een team van zo’n 200 vrijwilligers.RunAndreaRun Zandvoort Circuit RunDat dit event niet zonder de hulp van partners te realiseren is, moge duidelijk zijn. Zo is het Circuit Zandvoort wel een heel belangrijke partner. Rene verklaart: ” zij zijn heel blij met ons evenement. Ten opzichte van de races zijn wij een bijzonder evenement en natuurlijk gezonder en wat schoner dan de autoraces. De enige beperkingen die wij hebben zijn vanzelfsprekend de Paasraces. Onze vaste datum is de laatste zondag van maart. Als Pasen eind maart valt, dan zullen wij in dat weekend niet gebruik kunnen maken van het circuit. Andere belangrijke partners zijn Runner’s World, Rotary Zandvoort, Run2Day, Haarlems Dagblad, Sky Radio en AA drink.”

[heading size=4 style=underline]
Elite of beginner[/heading]De Runner’s World Zandvoort Circuit Run is een wedstrijd voor iedereen. Zo zullen ook de komende editie weer een paar snelle dames en heren op beide afstanden proberen het parcoursrecord in handen te krijgen. “De Runner’s World Zandvoort Circuit Run is een internationale wedstrijd. Nadat we de eerste jaren een landenwedstrijd tussen Nederland en België hadden, kiezen we nu voor een internationale insteek, waarbij ook enkele Nederlandse en Belgische toppers aan de start zullen verschijnen. Onder andere talenten van Team Distance Runners, waar wij een samenwerking mee hebben” vertelt Rene.
RunAndreaRun Zandvoort Circuit RunMaar het merendeel van de deelnemers bestaat uit recreanten van allerlei niveau’s. Zo zijn er veel beginnende lopers die hier hun eerste vijf kilometer lopen, terwijl andere lopers proberen hun snelste tijd te verbeteren. Voor iedere loper biedt het parcours een mooie uitdaging.
RunAndreaRun Zandvoort Circuit Run
[heading size=4 style=underline]Goed doel
[/heading]Al vanaf de eerste editie werken Le Champion en Rotary Zandvoort, welke verantwoordelijk is voor de fundraising, samen. Rotary Zandvoort kiest jaarlijks een centraal goed doel. Dit jaar is dat Stichting Melanoom. Deze stichting wil mensen bewust maken van de gevaren van een melanoom, hoe je jezelf kunt checken en beschermen tegen (diverse vormen van) huidkanker. In 10 jaar tijd is het aantal nieuwe gevallen van huidkanker verdrievoudigd en is het de meest voorkomende vorm van kanker onder jongeren. Naast Stichting Melanoom gaat er jaarlijks ook een bijdrage vanuit de Runner’s World Zandvoort Circuit Run naar Zandvoortse projecten gericht op jongeren en ouderen. Rene:
“Wie mee doet aan de Runner’s World Zandvoort Circuit Run kan bij inschrijving kiezen een vrijwillige donatie te doen. Daarnaast loopt een door de Rotary geïnitieerd VIP team mee, die deze dag in de watten worden gelegd. Ook zij dragen bij aan het goede doel. Daarnaast worden de inkomsten van het betaald parkeren op het circuit gedoneerd aan de Stichting Melanoom. En uiteraard draagt Le Champion zelf ook bij aan het goede doel.”

13531903405_351292fa0d_z
[heading size=4 style=underline]Meedoen?[/heading]Enthousiast geworden en wil je op het meest afwisselende parcours van Nederland lopen? Inschrijven kan tot en met 15 maart a.s.

Datum: zondag 29 maart 2015
Locatie: Circuit Park Zandvoort (parkeren € 10,-)
Programma en kosten:
10.45 uur: Kids Circuit Run 0,9 km                € 3,-
10.50 uur: Kids Circuit Run 2,5 km                € 3,-
11.00 uur: Scholenkampioenschap 4,2 km    € 25 ,- per team
11.20 uur: Ladies Circuit Run 5 km                 € 10,-
11.45 uur: Men’s Circuit Run 5 km                  € 10,-
12.10 uur: Business Run 5 km                          divers
13.00 uur: 12 km                                                 € 18,-
16.00 uur: Einde programma
Parcours: 12 km verhard/onverhard en 5 km verhard, kidsrun verhard
Aantal deelnemers 2014: 5 km Ladies Circuit Run (1.500), 5 km Men’s Circuit Run (600), 12 km (10.000)
Faciliteiten: verzorging tijdens en na de loop, omkleedgelegenheid, entertainment
Inschrijven: Let op: er is geen na-inscrhijving, inschrijven kan t/m 15 maart via de site
Bereikbaarheid: betaald parkeren kan in de directe omgeving; bereik met NS is prima
Bijzonderheden: Het gehele weekend staat Zandvoort vol van de sportieve evenementen (zaterdag wandelen en fietsen, zondag mountainbiken en de Runner’s World Zandvoort Circuit Run) en Dorpsfeesten. Leuk voor een weekendje weg!

Met dank aan Rene Wit, Le Champion.
RunAndreaRun Zandvoort Circuit Run

Uw evenement als #EotM in the picture? Neem contact met mij op!

Foto’s: Runner’s World Zandvoort Circuit Run
Foto header: Looptijden.nl

2 reacties

  • Linda

    Jaa! Zandvoort is geweldig! Het was mijn eerste evenement! En dit jaar lopen mijn zus en vader hem al voor de derde keer, ik voor de tweede keer. Het is gewoon een top evenement!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!