Event of the month

Utrecht Urban Trail #EventoftheMonth

Ik sprong een gat in de lucht toen ik hoorde dat de Urban Trails Series Utrecht aan doen! Mijn stadsie! Rennen door het centrum van Utrecht, maar dan anders. Het is letterlijk rennen DOOR Utrecht! Ren jij met me mee?

[heading size=4 style=underline]Mijn eerste keer[/heading]Mijn eerste kennismaking met de Urban Trail was de allereerste editie, in Antwerpen. Vier jaar geleden precies wist ik niet wat me te wachten stond, toen ik in alle vroegte middels een wave-systeem een parcours op werd gestuurd, dwars door Antwerpen heen. Hoe verbaasd was ik toen ik ineens een deur door moest, via een loper de trap op ging en dwars door het stadhuis bleek te rennen! Ook in Brugge nam ik deel aan de Urban Trail en leerde ik Brugge op een totaal andere manier kennen. De Urban Trails zijn heerlijke funruns, waarbij gezelligheid en de stad op een sportieve manier ontdekken voorop staan. Want wanneer ren je nu dwars door een theater of een kerk?
Utrecht Urban Trail, Foto Luka de Kruijf
[heading size=4 style=underline]Uitdagingen[/heading]
Sinds ruim twee jaar heeft Golazo, de organisator van de Urban Trail Series en nog heel veel andere sportevents, zich ook in Nederland gevestigd. En zo was het vorig jaar ook aan Nederland de beurt om kennis te maken met de Urban Trail Series. Toen nog in vier steden (Rotterdam, Groningen, Eindhoven en Den Haag), maar dit jaar in veel meer steden (en ook al in andere Europese steden)! Waaronder dus Utrecht op Tweede Paasdag. Ik sprak met Sigrid, zelf ook een Utrechtse, die de organisatie van deze editie onder haar hoede heeft. En de organisatie van zo’n event vraagt een iets andere aanpak dan van een ‘doorsnee’ wedstrijd. Zo is er nu geen tijdsregistratie en hoeven wegen niet volledig afgezet te worden, maar moeten er wel heel veel contacten gelegd worden om zoveel mogelijk markante Utrechtse gebouwen en locaties mee te laten werken aan deze trail en staat na afloop een ontbijt klaar voor de deelnemers. De gemeente Utrecht is een belangrijke partner en heel enthousiast over de Urban Trail en dat geldt ook voor alle andere partners. De grootste uitdaging volgens Sigrid is om mooie locaties te vinden die mee willen werken. “Niet dat ze snel ‘nee’ zeggen, maar niet alle locaties zijn op het moment dat de Urban Trail door de stad heen gaat beschikbaar. Zo is Tivoli druk bezig met het opbouwen van de 3FM Awards en kunnen we daar niet doorheen”. Ook het regelen van vergunningen is een aardig omvattende taak. Dat gaat in België toch wat makkelijker.
Utrecht Urban Trail, Foto Luka de Kruijf
[heading size=4 style=underline]Het parcours[/heading]
De route, die begint op het Janskerkhof, is zo’n 10 kilometer lang. Het is geen wedstrijd, want deze run is er voor om te genieten van wat je onderweg tegen komt. Zo wordt er niet gewerkt met tijdsregistratie en er wordt gestart in waves via een sluisje. Voorop loopt een aantal voorlopers, zodat niemand de weg kwijt kan raken. De lopers gaan gedoseerd het parcours op en dat is nodig ook, want zo kunnen opstoppingen voor deuren en trappen zo veel mogelijk worden voorkomen. Van het Janskerkhof ren je naar de Sterrenwacht, dóór de nieuwe fietsenstalling op Vredenburg, dóór de Gertrudiskathedraal, de Universiteitsbibliotheek, de Lik (ja, de gevangenis dus!), binnentuintjes, het stadhuis, de stadsbibliotheek, de Stadsschouwburg en nog veel meer! Er DOORheen dus! Niet alleen bijzonder om überhaupt al eens op deze locaties te komen, maar nu kun je dat dus nog rennend doen ook! Vergeet dus zeker niet je telefoon mee te nemen voor de nodige selfies.
Na afloop staat er een fijn ontbijt op je te wachten op het Janskerkhof en kun je toch zeggen dat je op Tweede Paasdag naar de kerk bent geweest.
Utrecht Urban Trail, Foto Luka de Kruijf
[heading size=4 style=underline]Alles op een rijtje[/heading]
Nog even alle belangrijke zaken op een rijtje:

Datum: maandag 17 april 2017 (Tweede Paasdag)
Locatie: Janskerkhof, Utrecht
Programma:
08.00-09.30 uur       Ophalen startnummers
09.30 uur                    Start Wave 1
09.50 uur                    Start wave 2
10.10 uur                     Start wave 3
10.30 uur                    Start wave 4
10.50 uur                    Start wave 5
10.00 uur                    Aanvang ontbijt
13.00 uur                    Finish laatste loper, einde ontbijt
Kosten:
€ 25,- inclusief ontbijt, medaille en garderobe
Parcours
: 10 kilometer verhard, dwars DOOR de binnenstad van Utrecht
Faciliteiten: verzorging tijdens en na de loop, toiletten in start/finishgebied, gratis garderobe
Inschrijven: inschrijven kan tot en met 17 april via de site
Bereikbaarheid: betaald parkeren in de stad, maar OV is net zo makkelijk. Vanaf CS is het ongeveer een kilometer wandelen.

Zie ik jou ook Tweede Paasdag in Utrecht?

Foto’s: Luka de Kruijf

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!