Gear, gadgets en lifestyle

100 dagen sportrusten gestart!

Enige weken terug ontving ik het pakket 100 dagen sportrusten, waar ik al eerder over schreef.  Vanaf 13 mei is het ook mogelijk om je aan te melden op de website www.sportrusten.nl en online het programma 100 dagen sportrusten te volgen. In aanloop naar deze startdatum gaven Koen en Bram 100 abonnementen weg. Lucky me! Ik won 1 van deze abonnementen!

[heading size=4 style=underline]Online programma[/heading]Maandag heb ik me dus meteen aangemeld met de code die ik kreeg doorgestuurd. Geen code gewonnen? Je kunt online een abonnement afsluiten, maar als je het sportrustenpakket aanschaft zit daar ook een inlogcode bij.
Het programma sportrusten beslaat 100 dagen. Koen de Jong en Bram Bakker nemen je in 2 heel toegankelijk geschreven boeken mee in de wereld die sporten heet en ademhaling. Iedere dag doe je een ademhalingsoefening en daarnaast sport je 3 keer in de week. Door te sporten herwin je energie en de ademhalingsoefeningen ontspannen je wanneer het jou uitkomt. Hierdoor krijg je meer energie en zit je lekkerder in je vel. De boeken zijn zowel voor de niet-sporter als de fanatieke sporter bruikbaar en geven inzicht in je eigen ademhaling en de manier waarop dit invloed heeft op je eigen fysieke en psychische welzijn.

De site is overzichtelijk van opbouw en na de hulpstappen doorlopen te hebben kun je direct aan de slag. Je begint (of eindigt) de dag met een inleidende tekst en een ademhalingsoefening. Vervolgens scoor je je gemoedstoestand op 5 punten en kun je aangeven of je die dag je ademhalingsoefening hebt gedaan. Naast je oefeningen vul je je ook je trainingen in, 3 keer per week. Op den duur zou je een verbetering van je gemoedstoestand kunnen waarnemen, doordat je ademhaling verbeterd.

[heading size=4 style=underline]Samen ademen[/heading]Het leuke van online sportrusten is dat je via de statistieken kan zien hoe andere mensen hun gemoedstoestand scoren en op den duur is te zien welke vorderingen we maken. Daarnaast ontvang je wekelijks via de mail updates, uitleg, extra oefeningen en motivatiefilmpjes.
Het programma is ook te volgen zonder dat je het complete sportrustenpakket hebt, maar daardoor mis je (vooraf) wel veel essentiële informatie. Mogelijk ontvang je die in de periode dat je het online programma volgt, maar ik vind het wel zo fijn om vooraf te weten wat ik aan het doen ben.

[heading size=4 style=underline]”Gaap…”[/heading]Je ademhaling heeft heel veel invloed op je gezondheid, hoe je je voelt en je sportprestaties. Ik ben benieuwd of ik vorderingen ga merken. Voor mezelf heb ik namelijk een paar aandachtspunten benoemd, waarvan ik hoop dat ze met mijn ademhaling te maken hebben en ik van het sportrusten profijt kan hebben.
– Het gebeurt me regelmatig dat ik tijdens een duurloop voortdurend loop te gapen. Niet dat ik moe ben of de training saai is ofzo, in tegendeel.
– Naast hardlopen zit ik ook regelmatig in de sportschool. Vooral tijdens zware krachtinspanningen heb ik wel eens last van ‘ploppende’ oren. Dat wattengevoel in mijn hoofd en die halve doofheid zijn verschrikkelijk irritant!

De eerste 2 dagen zitten er op. Nog 98 te gaan!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!