Gear, gadgets en lifestyle

129 valsspelers in Rotterdam

Wat is het toch een machtig mooi gevoel als je na 42 kilometer de laatste paar 100 meter over de Coolsingel mag lopen. De finish is in zicht. Je hebt er hard voor gewerkt. Niet alleen in de afgelopen uren, maar ook de afgelopen maanden. Een marathon lopen de meeste mensen niet zo maar. Dat kost bloed, zweet en tranen. Maar niet voor 129 marathonlopers afgelopen zondag. Alles voor een medaille? Het AD plaatste dit artikel.

[heading size=4 style=underline]129 lopers spelen vals bij marathon Rotterdam[/heading]129 deelnemers van de Marathon Rotterdam zijn gediskwalificeerd, omdat ze een deel van de route hebben overgeslagen. Een van de lopers liep slechts 600 meter en haalde daarna doodleuk een medaille op.

De valsspelers namen de olympische gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, wel heel letterlijk. Zij pikten zondag bij de finish op de Coolsingel een medaille mee, terwijl ze de 42 kilometer en 195 meter lange marathon lang niet hadden voltooid. Uit een controle van de tussentijden van de marathon blijkt dat 129 deelnemers het parcours hebben afgesneden.

In totaal sloegen zij zo’n 2500 kilometer over. Bij een enkeling ging het maar om een paar kilometer, maar gemiddeld sloegen de 129 deelnemers circa 19,3 kilometer over. Bijna de helft van de marathon dus.Vaak liepen de valsspelers óf alleen het eerste deel langs de Erasmusbrug, de Kuip en de Maashaven óf alleen het tweede deel, het rondje om het Kralingse Bos.

De 129 deelnemers die de verleiding van een sluiproute niet konden weerstaan, liepen tegen de lamp doordat hun chip niet langs alle meetpunten was gekomen. Sommige lopers maakten het wel heel bont: eentje sloeg ongeveer 41,6 kilometer over, twee anderen misten 40 kilometer. Zij liepen slechts een paar kilometer.

Foto: ANP

2 reacties

  • Kevin

    Kan me toch niet voorstellen dat je dan met een voldaan gevoel naar die medaille kan kijken. Wat Elsa zegt kan ik me voorstellen dat je misschien een stukje mee loopt als je al hebt ingeschreven maar dan stap je vlak voor de finish uit zou ik zeggen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!