Gear, gadgets en lifestyle

Adidas lanceert FitSmart

Gisteren lanceerde Adidas wereldwijd hun nieuwste gadget. De FitSmart. Een fitness tracker, die synct met het online MiCoach programma voor iOS en Android. Is deze tracker Adidas’ antwoord op de Nike fuelband? Hij is in ieder geval niet te vergelijken met de ‘doorsnee’ activitytrackers die momenteel op de markt zijn.

[heading size=4 style=underline]Alleskunner[/heading]Naast het meten van afstand, calorieën, snelheid, afstand en pasfrequentie is hij ook voorzien van een hartslag sensor en accelerometer. Met een uurtje sporten per dag gaat de batterij vijf dagen mee. En dat in een gadget van maar 58 gram! Het siliconenbandje zorgt voor draagcomfort en het LED schermpje geeft je informatie over de intensiteit van je training in de kleuren blauw, groen, geel en rood. Middels vibratie en visuele signalen op het LED scherm krijg je direct feedback en coaching tijdens je workout. Adidas zet met de Fit Smart in op de gebruiker die de tracker tijdens de workouts draagt, dit in tegenstelling tot de activitytrackers die al je bewegingen gedurende de dag meten. Hiermee genereer je alleen de gegevens die er toe doen: namelijk die van je trainingen. In het online MiCoach programma kun je ook nog eens je trainingsprogramma’s samenstellen.
adidas-wearable

Adidas: Designed for running, training and fitness, FITSMART is unlike many of the activity trackers on the market today as it measures heart rate response to physical activity and then guides the user train at the right intensity for the best results… Intended for those seeking meaningful guidance and feedback, FIT SMART works with an all-new mobile app experience aimed at helping people set and reach weekly goals, as well as commit to longer term training plans. Weekly goals are a key feature update in the August release of the popular miCoach Train and Run app. and, uniquely combine the effectiveness of heart rate based training with the flexibility and motivational benefits of short-term attainable goals.

[heading size=4 style=underline]Curious…[/heading]Ik word altijd hebberig van dit soort nieuwe gadgets, helemaal als ze ook nog eens nuttig zijn en een berg aan informatie kunnen genereren! Ik ben heel benieuwd hoe deze watch zich verhoudt tot de Adidas SmartRun. In een aantal opzichten borduurt Adidas door op de Smart Run door het gebruik van de kleuren voor je intensiteit in het LED scherm. Vooral de helderheid van het scherm is mij goed bevallen. De duur van de batterij is ten opzichte van de Smart Run verbeterd, al heeft de Smart Run zelf ook een update ondergaan. De hartslagsensor die de hartslag in de pols meet is ook in de Fit Smart doorgevoerd. Met een te verwachten consumentenprijs van 199 euro is de Fit Smart duurder dan andere activitytrackers op de markt, zoals de Fitbit, Nike Fuelband of Jawbone UP. Hier staat tegenover dat de Fit Smart meer gegevens kan genereren dan zijn soortgenoten. En vergeleken met de Smart Run een stuk goedkoper, al beschikt de Fit Smart niet over GPS.

De Adidas FitSmart is vanaf 15 augustus 2014 exclusief verkrijgbaar op adidas.com voor 199 euro.

Foto’s: Adidas

2 reacties

  • Margot

    Blij dat ik de enigste niet ben die hebberig word van al zulke dingen 😉
    Maar als ik het goed begrijp is het eigenlijk niet de bedoeling dat je hem de hele dag draagt zoals bv de fuelband? Want je zegt dat hij met een uurtje sporten per dag vijf dagen meegaat…

    • Andrea

      Klopt, Adidas wil met deze activitytracker inspelen op trainingsgerichte data en op deze basis motiveren en coachen. Dit in tegenstelling tot de meeste activitytrackers die uitgaan van je totale daginvulling. Ik ga hier nog nader informatie over opsporen, want ik ben wel benieuwd of deze buiten ‘echte activatie’ toch nog bijv. stappen telt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!