Gear, gadgets en lifestyle

Am I a runfluencer?

Valt het jou ook op dat het gebruik van social media de afgelopen tijd een enorme vlucht heeft genomen? Blogs, instagram, facebook, twitter: voor velen niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven om verschillende redenen. Ik volg voornamelijk andere sporters. Dit motiveert en inspireert me. Om mezelf te verbeteren, of gezond te eten, of om es van de bank af te komen als ik eigenlijk helemaal niet zoveel zin heb om te gaan trainen. Dat zal ook wel één van de redenen zijn dat je mijn site volgt, of niet?

[heading size=4 style=underline]Kracht van social media[/heading]Dat inspireren en motiveren is een dingetje binnen social media en zeker binnen digitaal hardloopland. Het is bijna ons bestaansrecht, en jullie, de lezers, zijn onze drijvende kracht. Want zonder reacties, feedback en jullie enthousiasme en inspiratie hebben wij geen motivatie om jullie te weer inspireren. Mooie wisselwerking, of niet?
Toen ik begon met bloggen deed ik dat vooral om mijn hardloopervaringen en trainingen met andere lopers uit mijn sociale netwerk te delen. Toen had ik nooit gedacht dat www.runandrearun.nl zou uitgroeien tot wat het nu is. Dat ik andere lopers en ook niet-sporters zou inspireren met mijn belevenissen, slap gehouwehoer en keukenbrouwsels. Dat ik mensen zou motiveren om van de bank af te komen om toch maar even te gaan trainen. Dat aan mijn mening over loopschoenen, gadgets en sportkleding waarde gehecht wordt.
Foto 03-12-14 19 13 15
[heading size=4 style=underline]Runner’s World Runfluencers[/heading]
Ik ben niet de enige blogger, er zijn er zovelen. Reden voor Runner’s World om daar iets mee te doen. En zo was ik gisteren getuige en deelnemer van de eerste Runfluencers meeting in Maggazino in Amsterdam. Een mooie naam voor een groep enthousiaste sporters, die (on)bewust een grote invloed hebben op hun (in)directe omgeving. Alleen maar omdat wij onze hobby hardlopen en alles er omheen, zoals gezondheid, voeding en trainingen, uitdragen! Omdat we dat leuk vinden. Runfluencers staat voor ons en is er voor jullie. Een groep bloggers gaat een samenwerking aan met Runner’s World, waarbij wij allemaal nog beter in kunnen springen op het delen van ervaringen, nog meer inspiratie kunnen bieden en vooral onze liefde en passie voor die mooie sport die hardlopen heet met jullie kunnen delen.
Foto 03-12-14 19 26 42
[heading size=4 style=underline]Food, run and fun[/heading]De avond begon verrassend, want ik had niet verwacht mijn dorpsgenootje-sinds-een-jaar Ilonka aan te treffen. Mooi! De terugweg zou een stuk gezelliger zijn in de auto! Jenny en Nigel gingen ondertussen helemaal los in de keuken en het duurde niet lang voordat we konden genieten van een aantal lekkere gerechten uit het Runner’s World kookboek. Na een presentatie over Runfluencers was het woord aan een dame van Anita Bodywear. Speciaal voor de meiden, maar ook voor de mannen werd uitgelegd wat het belang van een sportbh is en kregen de dames er eentje om te testen. De heren kregen geen sportbh maar Brook schoenen om aan een test te onderwerpen. Nu wisten we meteen waarom we aan één van de heren (ik noem geen namen…) onze bh-maat door moesten geven…
IMG_3106Vervolgens was het tijd om met z’n allen een stukje te gaan hardlopen, we zijn hardlopers namelijk! Onder leiding van Imo liepen we naar Nemo. Ja ja, ook DIE trap gingen we op, drie keer. En mijn voornemen om vooral heeeeel rustig aan te doen om maar vooral een lage hartslag te houden was ik even vergeten… Ik ben geloof ik een gevaar voor mezelf als ik mijn hardloopschoenen aan heb! Ruim 4 kilometer, een berg oefeningen en heeeeel veel gebabbel met de andere bloggers onderweg kwamen we weer terug waar ons nog een heerlijke Yoghurtbarn-toet van Jenny en Nigel stond te wachten.
IMG_3215
En zo kwam er een einde aan een inspirerende en gezellige avond. Ik had mijn energie weer bijgetankt! Ik denk dat ik net als jullie heel nieuwsgierig ben wat deze samenwerking met Runner’s World allemaal gaat brengen. In ieder geval een berg aan motivatie en inspiratie!RDT_1976

Foto’s: Jasmine Janissen en Ramiro Ameneiro

 

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!