Gear, gadgets en lifestyle

Anne’s reis deel 2

Het was even stil rondom Anne. Maar op 1 juni is zij van start gegaan met deel 2 van haar reis. Een bijzondere reis, namelijk gevuld met hardlopen en zwerfafval opruimen. Het lijkt op het eerste gezicht misschien een vreemde combinatie, maar toch is het precies wat Anne met haar ‘zwerfafvalreis’ een jaar lang doet: op blote voeten hardlopen en ondertussen zwerfafval opruimen.

[heading size=4 style=underline]Op reis[/heading]Voor Anne een droom die in vervulling is gegaan toen zij op 20 september 2013 vanuit haar woonplaats Den Haag aan haar reis door Nederland begon. Vorig jaar liep ze van Den Haag tot Maastricht een afstand van zo’n 565 kilometer waarbij ze onderweg 388 kilo zwerfafval opruimde. “Ik ben bij lange na niet de enige die zwerfafval opruimt, er zijn honderdduizenden mensen die het doen en dat volkomen terecht heel normaal vinden. Die mensen zet ik graag in het licht”, aldus Anne, vandaar dat ze op haar blog vertelt over haar belevenissen en ontmoetingen. In veel plaatsen vormt het bezoek van Anne voor mensen de aanleiding om zelf ook in actie te komen.

[heading size=4 style=underline]Op reis[/heading]Eenmaal onderweg overnacht Anne elke avond op een ander adres. Hoe ze aan die adressen komt? Het zijn aardige mensen die zich via Anne’s website aanmelden als donateur en haar in hun huis uitnodigen. Al die uitnodigingen samen vormen de route die Anne door Nederland aflegt. Anne loopt van plaats naar plaats en legt per dag gemiddeld 15km af: deels wandelen deels hardlopen en onderweg alsmaar bukkend voor zwerfafval. Gedurende de dag is er ruimte om te verdwalen, om een praatje te maken en om te genieten van het vele moois dat het Nederlandse landschap biedt.
1380445_321448738005971_5862878618580057529_n
[heading size=4 style=underline]Rust[/heading]
Bij aankomst in Maastricht vlak voor Kerst voelt Anne dat ze een pauze nodig heeft om de veelheid van indrukken te verwerken. Na 60 keer een ander liefdevol adres wil ze nu slapen in haar eigen bed in Den Haag. De geplande periode van twee weken thuis blijkt te kort. Anne heeft meer tijd nodig om te ervaren wat de reis in haar heeft losgemaakt en hoe ze verder kan en wil. Het worden maanden van zielzoeken, afwisselend depressieve buien onder een dekentje op de bank en ontmoetingen. Anne zoekt naar manieren om haar zelfgekozen pad financieel haalbaar te houden: voor- en nadelen van sponsoring, crowdfunding, een baantje ernaast, van zwerfafval voorwerpen maken om te verkopen… ontelbaar veel mogelijkheden. De oplossing zit verborgen in deze klassieke reclame-uitspraak “dan verkoop je toch gewoon de boot”. Om haar droom te verwezenlijken liet Anne haar werk als directiesecretaresse los. Nu besluit Anne dat ook de kosten voor haar levensonderhoud drastisch omlaag moeten: ze verkoopt haar huis en bevrijdt zich op die manier van hypotheeklasten. De kosten voor levensonderhoud zijn teruggebracht tot de basis maar de noodzaak voor inkomsten blijft, zij het niet meer dan een bescheiden 16 euro per dag.

[heading size=4 style=underline]Helpen?[/heading]Op 1 juni is Anne weer van start gegaan met haar zwerfafvalreis door Nederland. Wil jij Anne helpen haar droom verder te verwezenlijken? In de zomer van 2014 zijn de provincies Gelderland (oost), Overijssel en Drenthe aan de beurt. De maanden daarna Groningen, Friesland en Flevoland en later volgen Utrecht, Noord-Holland en als laatste: Zuid-Holland. Wil jij een bedje voor de nacht beschikbaar stellen of financieel een bijdrage leveren? Neem dan even contact met haar op!

Bron: nieuwsbrief Annelooptlangzaamhard.nl
Foto’s: Anne haar facebookpagina

 

 

Op 1 juni 2014 start deel II van de tocht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!