Gear, gadgets en lifestyle

Asics lanceert de MetaRun

Asics heeft vandaag haar meest revolutionaire hardloopschoen ever gelanceerd: de MetaRun. Asics belooft dat dit de beste lange afstand hardloopschoen is! En je kunt nog kans maken om hem te winnen ook!

[heading size=4 style=underline]Metarun[/heading]Vorige week ontving ik een teaser van Asics.  De MetaRun is de meest revolutionaire schoen van Asics ever. Maar uit dit filmpje kon ik nog niet halen wat we nu precies konden verwachten…

Maar vandaag is ontving ik hèt persbericht!

METARUN: ASICS’ BESTE & NIEUWSTE LANGE AFSTAND HARDLOOPSCHOEN
Drie jaar geleden startten de wetenschappers van het ASICS Institue of Sport Science een missie met een duidelijk doel: de beste lange afstand hardloopschoenen ooit ontwikkelen. Het resultaat is de MetaRun. Deze schoen is ontwikkeld met 5 nieuwe technologieën die het doel van alle vier de hardloopkenmerken voor lange afstanden dienen. De limited edition schoen is wereldwijd beperkt tot 60.000 paar. Lees over de bijzondere ontwikkeling van deze hardloopschoen van de toekomst.

De uitdaging: schoen zonder beperkingen of compromissen
In 2013 kreeg Dr. Tsuyoshi Nishiwaki (Executive Officer en Head of Research van het ASICS Institute of Sport Science) een uitdaging voorgeschoteld: ontwikkel ASICS’ beste hardloopschoenen voor lange afstanden ooit. Zonder beperkingen of compromissen. Als enige voorwaarde gold dat de MetaRun tot betere prestaties van hardlopers moest leiden dan de huidige ASICS schoenen. En dat op alle vier de hardloopkenmerken voor lange afstanden: lichtgewicht, stabiliteit, pasvorm en demping. Voorheen zou de maximalisatie van het ene kenmerk concessies moeten doen aan het ander. Bij de MetaRun niet, hiervoor zijn vijf nieuwe technologieën ontwikkeld.
Asics Metarun
Vijf baanbrekende technologieën

De schoen is voorzien van vijf technologieën die zich aan elke individuele hardloper aanpassen. Hiermee zijn de ASICS wetenschappers verder gegaan dan ooit tevoren. Om zo de vier duurloopfuncties tot het beste niveau te tillen.

1. Lichtgewicht FlyteFoam
Voor de MetaRun is een nieuwe én de lichtste middenzool van ASICS ooit ontwikkeld. Circa 55% lichter dan de standaard en verlaagt het schoengewicht met 20 gram. De biologische vezels verbeteren de demping, duurzaamheid en vering.

2. Stabiliteit door koolstof
Het is bijzonder dat het tweedelige stabiliteitssysteem AdaptTruss is versterkt met koolstof. Het resultaat is tot 28% meer stabiliteit in de hak en 15% meer stabiliteit in de middenvoet. De AdaptTruss werkt naadloos samen met de aflopende DUOMAX constructie.

3. DUOMAX
De DUOMAX middenzool heeft een dubbele dichtheid die zich moeiteloos aan dynamische bewegingen aanpast. Wat ervaar je als hardloper? Minder druk en een vloeiende overgang.

4. Pasvorm
De Jacquard Mesh upper van de MetaRun bestaat uit één laag en voelt aan als een tweede huid zonder enig geschuur. Tel hier de MetaClutch omhulling, het hielstuk uit één deel en de memory foam bij op, en je krijgt een betere statische pasvorm (44% lateraal en 26% mediaal) en dynamische pasvorm (12% lateraal en 15% mediaal).

5. Demping
De X-GEL hybride gelformule, vorm en nauwkeurige positionering verbetert de demping in de hak met 18%. De MetaRun absorbeert alle impact zodat lopers van de eerste tot de laatste stap genieten van hun hardloopsessies.
Asics 2‘Een nieuwe maatstaf voor hardloopschoenen’
Als marktleider op het gebied van prestatiegericht hardlopen moet ASICS altijd voorop blijven lopen. We hebben ons team experts aan het ASICS Institute of Sport Science uitgedaagd om een schoen te ontwikkelen die de huidige designgrenzen overstijgt en ons toekomstige succes verzekert. MetaRun is onze meest technologisch geavanceerde schoen ooit en vormt een enorme doorbraak voor ASICS. Ik ben er ontzettend trots op dat ons team de lat hoger heeft gelegd dan ooit tevoren om een nieuwe maatstaf te stellen voor hardloopschoenen voor lange afstanden.” (Motoi Oyama, President en CEO van ASICS Corporation).
(Bron: Keep-track.nl)

Behoorlijk technisch verhaal, waar ik me eerlijk gezegd nog niet heel veel bij kan voorstellen. Ik vind ze er wel enorm gaaf uitzien (het oog wil ook wat he). Die wil ik dus aan mijn voeten voelen! Maar met een limited oplage van 60.000 paar wordt dat een lastige opgave.
Edit: de Metarun is vanaf 18 november verkrijgbaar, exclusief bij de flagship stores van Asic en de webshop. Vanaf 1 december ook bij een geselecteerd aantal retailers. De adviesprijs is € 250,- (!). Au zegt mijn portemonnee… Optie: winnen!!

[heading size=4 style=underline]Master it[/heading]Met zo’n schoen wil je presteren. Het beste uit jezelf halen, dromen najagen, uit je comfortzone, die hartslag in je hoofd voelen bonken, master it! Aan de Asics MetaRun ligt dus meteen een leuke actie van Asics vast, waarmee je kans maakt op deze revolutionaire schoen!
Asics 3

Hoe verleg je jouw grenzen? Laat ons zien en vertel ons hoe jouw #MasterIt in zijn werk gaat en maak kans om de nieuwe REVOLUTIONAIRE ASICS schoen te winnen. Zo werkt het:

1. Neem een sportfoto waarop te zien is hoe #MasterIt voor jou in zijn werk gaat.
2. Deel deze op Instagram en/of Twitter en vergeet niet om de hashtag #MasterIt in je beschrijving te gebruiken.
3. Ons team beoordeelt de inzendingen en kiest één winnaar per week in november.
4. Er wordt contact opgenomen met de winnaars via Instagram of een persoonlijk bericht op Twitter.
ASics masterit

http://experts.asics.com/nl/nl-nl/48/masterit?utm_source=reactivation&utm_medium=email&utm_campaign=Masterit

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!