Gear, gadgets en lifestyle

Back to the future

Herinner je je die film ‘Back to the future’ nog? Waar Micheal J. Fox, hunk van de ’80’s, met een tot tijdmachine omgebouwde DeLorean naar de toekomst (2015) afreist? Ik zat zondag ook even in 2015, al had ik geen tijdreismachine nodig. Ik was in het Sportsbusinesscenter, waar een veelheid van merken hun collecties voor het voorjaar en de zomer van 2015 presenteerden.

[heading size=4 style=underline]Show off[/heading]Het aanbod was opgedeeld in drie segmenten: outdoor, functioneel en bad & beach. De modeshows vormden één van de hoogtepunten van het programma. In het atrium wierpen we een blikje in de nabije toekomst. Vooral het functionele deel sprak me aan, want hier werd veel hardloopkleding gepresenteerd door de modellen. Een aantal grote merken was vertegenwoordigd.
De trends van 2015? Opvallend veel pastelteinten, kleurige- en bloemenprints, kant (bring sexy outdoors!) en een combinatie van verschillende materialen zorgen voor een seizoen, waarbij vooral de vrouwelijkheid in het oog springt.
Sport 9 CollageNaast de modeshows waren bijna alle leveranciers, die gevestigd zijn in het Sportsbusinesscenter, aanwezig om hun gehele voorjaars- en zomercollectie van 2015 te presenteren. Niet alles mocht gefotografeerd worden, in verband met embargo, maar een paar sneak peaks (met toestemming) wil ik je niet onthouden.

[heading size=4 style=underline]Under Armour Alter Ego[/heading]Tegenwoordig willen we opvallen, ons onderscheiden van de massa. Maar we willen ons tegelijkertijd ook identificeren met onze helden. De Alter Ego lijn, die in de Verenigde Staten al een groot succes is, komt (in ieder geval voor de heren) in 2015 naar Nederland. Ik mocht deze twee shirts fotograferen, maar helaas komt The Punisher niet naar Nederland (whyyyyyy???). Believe me, de shirts uit de Alter Ego lijn zijn echt te gaaf!!
10401348_10204248923370405_4660689987441508455_n
[heading size=4 style=underline]Signaalkleur[/heading]Adidas begon er vorig voorjaar mee, de knalroze/oranje signaalkleur die in de Stella McCartney collectie verwerkt was. Dit seizoen hebben meerdere merken de opvallende kleur in de collectie opgenomen, maar volgend jaar zomer kun je er echt niet meer omheen! New Balance, Li-Ning en Under Armour zijn er een paar voorbeelden van.

[heading size=4 style=underline]Off road[/heading]Meer en meer merken beginnen de markt van trailrunning en obstacle course racing te ontdekken. Salomon is heer en meester als het gaat om loopschoenen voor grillige terreinen, maar ook schoenen voor citytrailing zijn meer en meer in opkomst. Ook andere merken beginnen deze groeimarkt te ontdekken en komen met schoenen speciaal voor trailrunning of zelfs speciaal voor obstacle course racing. Voorbeelden zijn de Fuji Runnegade van Asics en de Speedform van Under Armour.
Sport 8 Collage

[heading size=4 style=underline]Asicsnieuwtjes[/heading]Wat gebeurt er veel bij Asics in 2015! Binnen de 33-serie worden mooie innovaties doorgevoerd, maar waar ik echt door getriggerd werd? Wie mij al een tijdje volgt weet dat ik fan ben van de Asics Noosa serie. Een paar jaar geleden was de Noosa Tri 6 de enige schoen in neonkleuren die er te verkrijgen was. En kijk nu! Asics blijft deze schoen innoveren. Onlangs kon je mijn review over de Tri 9 al lezen. Nu kon ik een blik werpen op de Tri 10! De innovaties? Het stroeve rubberlaagje op de hielkap en de flap om het aantrekken van de schoenen met natte handen te vergemakkelijken en de mesh bovenkant, waardoor de upper van de schoen volledig naadloos is. De Noosa Fast verdwijnt uit het assortiment, maar daarvoor in de plaats komt de Gel-Hyper Tri.
Sport 5 Collage

[heading size=4 style=underline]Beachparty[/heading]Na de laatste modeshow werd de beachbar buiten geopend voor een beach party. Die paar spetjes deerde niemand. Drankjes en een bbq, terwijl Dennis van der Geest als DJ de sfeer er in gooide. Mooie afsluiter van een hele leuke dag!
Sport 7 Collage

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!