Gear, gadgets en lifestyle

Beleving of veiligheid?

Een afgrijselijk ongeluk. Een jogger met oortjes in die de trein niet hoort aan komen denderen. Voor mij één van de redenen waarom ik nooit met oortjes loop: je hoort niets meer van je omgeving en bent daardoor veel kwetsbaarder in het verkeer. Dat heeft een jogger in Duitsland vandaag met het leven moeten bekopen.

[heading size=4 style=underline]Jogger met oortjes gegrepen door Duitse trein[/heading]TINNUM – Op het Duitse eiland Sylt is vrijdag een hardloper met koptelefoon op gegrepen door een trein en gedood. Hij was een spoorwegovergang overgestoken ondanks gesloten slagbomen en had de naderende trein kennelijk niet gehoord.

Het treinverkeer naar het populaire vakantie-eiland was urenlang gestremd. Op het vasteland stonden honderden automobilisten die met Pasen met de ‘Sylt-Shuttle’ naar het eiland wilden reizen, urenlang in de file.

Op sociale media blijken de Duitsers verdeeld over het incident. De een vindt het tragisch alleen voor de familie: er zouden te veel malloten zijn die zich in het verkeer afsluiten voor waarnemingen uit de omgeving. Anderen vinden dit soort opmerkingen „smakeloos”, ook al was het eigen schuld van de man. Ook wordt het „afgrijselijk” genoemd dat mensen na een dodelijk ongeval klagen over files.

Bron: Telegraaf.nl/shz.de

Draag jij oortjes tijdens het lopen en hoe ervaar jij jouw kwetsbaarheid in het verkeer? Hoe ga je hiermee om?

3 reacties

 • Vlienelien

  Pff.. Wat erg 🙁
  Ik loop wel altijd met mn oortjes in, maar ik hoor nog t takje onder mn voeten kraken en de fietsers achter me hijgen. Kan er echt niet tegen als ik niet weet wat er om mij heen gebeurt. Zodra het druk wordt, doe ik standaard een oortje uit. Een trein mis ik niet!

  • Andrea

   Dit was ook wel een domme actie door onder de spoorbomen door te lopen… Maar ik merk dat met doppen in dat ik echt zoveel meer afgesloten ben van wat er om me heen gebeurd… 🙁

 • Elsa

  Ik zou het waarschijnlijk niet eens durven. Mijn oren zijn al niet de beste en geluiden waar ik me niet op concentreer hoor ik soms ook gewoon niet. Het lijkt mij gevaarlijk.
  Daarnaast is lopen met muziek vast heel fijn, maar ik denk dat ik de natuurlijke geluiden zou missen. Spechten, vogeltjes, koeien, de roep van een pauw of een buizerd of gewoon geritsel, waarna je nog een beestje kan spotten…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!