Gear, gadgets en lifestyle

Bike check

Net iets langer dan een jaar geleden kocht ik mijn racefiets bij SLH-bikes in Groesbeek. Ik wilde een racefiets maar was zo groen als gras en van de techniek had ik geen kaas gegeten. Na me bij verschillende wielerspeciaalzaken te hebben laten informeren (waar ik vooral dure fietsen kreeg aangesmeerd, die niet in mijn juiste framemaat beschikbaar waren…) kwam ik via internet uit bij SLH-bikes, een kleine speciaalzaak in Groesbeek.

[heading size=4 style=underline]Maatwerk[/heading]SLH-bikes levert uitsluitend de kwaliteitsmerken Ilson, Felt en Legano. De eerste 2 merken zijn complete fietsen, de Legano wordt custom made opgebouwd. Bij de Legano is de keuze van afmontage, spuitwerk en design onuitputtelijk. Voor niet eens zo gek veel meer geld heb je een custom made fiets: mtb of racefiets, carbon of aluminium, afgemonteerd met een Shimano- op Campagnolagroep, you name it, you’ll get it.
Na een heel uitgebreid informatiegesprek met Berry en vooral de keuze uit de vele opties die er waren, hoefde ik niet lang meer na te denken. De mogelijkheid om op een unieke fiets te kunnen rijden door je eigen design en kleuren te bepalen was natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Maar het belangrijkste vind ik toch wel dat de fiets volledig op maat wordt gemaakt. Het werd dus een Legano-frame (frame wordt gebouwd door Dedacciai), die volledig vanaf een kaal frame wordt opgebouwd.
380766_4199905843070_481888972_n

[heading size=4 style=underline]Dynamische fietsmeting[/heading]Alle onderdelen worden aangepast op je eigen  lengte en maten. Daarnaast krijg je bij het ophalen van de fiets een dynamische fietsmeting, zodat je met een perfecte zithouding op de fiets de deur uit rijdt. Groot verschil met een standaard fietsmeting is dat je tijdens de meting op je fiets op een Tacxfietstrainer zit, terwijl bij een standaard meting er wat maten in een computer worden ingevoerd. Hieruit volgt een fietsmaat en standaard instellingen. Deze meting houdt geen rekening met lichaamsbouw, klachten, gewicht, etc. Een dynamische meting heeft als voordeel dat (je naast een intensieve training) er direct aanpassingen gedaan kunnen worden, waardoor de fiets optimaal voor je wordt afgesteld.
Ook als je geen fiets aanschaft, maar wel een dynamische fietsmeting wil laten doen op je eigen fiets, kun je bij SLH-bikes terecht. Kijk op de site voor meer informatie. De kosten voor een complete meting bedragen € 80,-.
IMG_3988

[heading size=4 style=underline]Onderhoud[/heading]Bij de aanschaf van de fiets is de eerste onderhoudsmontage voor het opnieuw afstellen van de kabeltjes inbegrepen. Dat was noodzakelijk ook, want door het eerste gebruik rekken onder andere de derailleurkabels op en daardoor verloopt het schakelen niet meer soepel.
Na een jaar vond ik het tijd om weer even langs te gaan voor een onderhoudsbeurt aangezien ik verre van een techneut ben en niet aan kabeltjes ga lopen sleutelen. Bij het klimmen schoot de ketting van het lichtste verzet af, een standje zwaarder. Berry had het zo voor elkaar en binnen een kwartier was de fiets weer topfit.
1186110_10201833495506218_1367340450_nDat komt mooi uit, want deze week rijden we een stuk van het parcours van de Ronde van Vlaanderen, start in Oudenaarde. Met de Trail des Fantomes nog een beetje in de benen ga ik dat lichtste verzet echt wel nodig hebben!

SLH-bikes is geopend op vrijdagavond van 18:00 tot 21:00 uur aan de Bredeweg 19b te Groesbeek.
Voor meer informatie kijk op www.slh-bikes.n of maak een vrijblijvende afspraak met Berry als een andere dag/tijd beter uitkomt. Telefoon (+31)(0)6-43549407 of stuur een mail naar info@slh-bikes.nl.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!