Gear, gadgets en lifestyle

Binnenpret!!

Yes, ik heb hem! Al tijden naar uitgekeken, enthouasiast gemaakt door andere gebruikers, afgelopen weekend besteld bij Futurumshop en nu is ie hier! Hij staat voor mijn neus. Vers uitgepakt en in elkaar gesleuteld. Nog niet aan de pc, maar toch… Dit betekent dat mijn racefiets voorlopig niet meer in de garage staat, maar in de huiskamer. Pontificaal voor de tv. Vastgeklonken aan mijn Tacx I-Vortex.

Sinds juni heb ik een racefiets en daar heb ik gedurende de zomermaanden met veel plezier gebruik van gemaakt. Ik hou van de natuur en je kunt op de racefiets toch grotere afstanden afleggen dan lopend om nog meer te zien. Althans, ik. Maar dan worden de dagen korter en de temperatuur daalt drastisch. Op zich heb ik daar geen problemen mee, tenzij ik op een fiets zit. Door een niet al te goede doorbloeding in handen en voeten worden deze al heel snel koud en gevoelloos en dan is het over met lekker fietsen. Dus, er moest een oplossing komen. Op twitter en facebook volg ik aardig wat mensen die in het bezit zijn van een Tacx, die mij van advies hebben voorzien. Zo kon ik een soort van vergelijkend warenonderzoek doen: wat wil ik  er mee kunnen en wat hoeft er niet noodzakelijk op te zitten, wil ik draadloos of niet, enzovoorts.

Tacx

Ik wil zo veel! Ik wil op een display de tijd, afstand, cadans kunnen lezen, gewoon simpel rondjes draaien. Maar mezelf kennende denk ik dat alleen dat wel eens saai kan zijn, dus wil ik ook routes kunnen fietsen: met films kan ik werkelijke routes van over de hele wereld fietsen en met Google Earth is het zelfs mogelijk om zelf je route te bepalen. Plus, je kan met andere VR Tacx gebruikers online tegen elkaar fietsen. Aangezien het oog ook wat wil, was het een voorwaarde dat niet het hele huis vol met snoeren zou komen te liggen en a-technisch als ik ben heb ik ook geen zin om mijn complete fiets te moeten verbouwen om hem in de Tacx te krijgen. Alles tegen elkaar afwegend en een overtuigend testritje later kon ik maar 1 conclusie trekken: de I-Vortex moet het zijn.

Het is even een flinke aanslag op de financiën, maar dan heb je ook wat. Futurumshop had een mooie aanbieding. Zo wie zo al de goedkoopste aanbieder van deze Tacx en daarnaast voor 1 euro een Tacx-band erbij.  De levering verliep ook heel voorspoedig. Futurumshop mag zich terecht winnaar van de Thuiswinkel Award 2012 noemen!
Het in elkaar zetten van de Tacx vraagt niet zoveel van het technisch vernuft. Eigenlijk is het net Lego. Daar was ik als kind helemaal gek op! Binnen de kortste keren stond de fiets, met Tacx-band en een nieuwe binnenband (met grof geweld een bandje wisselen is niet zo slim), in de huiskamer. Het enige wat ik nu nog moet doen is hem aansluiten op de pc, die nog even een updateje krijgt. Even geduld dus voor het fietsen van de routes via de Tacx, maar ik kan hem al wel als stand alone gebruiken. Kom maar op met de binnenpret!!

 

3 reacties

 • Ronald

  echt cool!! heel veel plezier ermee!! maar hoe zit dat met die band dan? Het lijkt wel of die blauwe band een hele harde band is? Fiets dat beter met zo’n Trax band? – Virtueel fietsen is wel heel cool!!

  • Andrea

   Speciale band inderdaad voor gebruik op de Tacx, slijt minder snel dan de normale wegbandjes. Hij is alleen zo…. blauw… :S

 • John

  Klinkt goed! Zou ook wel iets voor mij zijn, als ik pijn in mijn reet krijg kan ik meteen op de bank neerploffen 😉
  Veel plezierige kilometers over diverse virtuele parcours en tegenstanders.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!