Gear, gadgets en lifestyle

Blije snoepkont

Ik ben een snoepkont 1e klas. Geen reep chocola (tenzij er nootjes in zitten) of zak chips is voor mij veilig. Dus vraag mij of ik sportrepen wil testen in de bekende candybarrepen, dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Met uitzondering van de Snickers-variant dan. Want als er iets is dat mijn trek bederft dan zijn dat… pinda’s… Geloof het of niet, maar ik vind pinda’s (smaak, structuur, alles) gewoon té smerig!! Maar dan blijven er dus nog drie varianten over: Mars, Milky Way en Bounty. Het moeilijkste was om ze niet allemaal tegelijk te willen eten.

[heading size=4 style=underline]De cijfertjes[/heading]Het gaat dus om proteïnerepen met de smaken van de bekende snoeprepen. De verpakking van de repen ziet er dan ook precies zo uit, maar dan met grote letters ‘proteïne’ er op. Wel 19 gram per reep! Ter vergelijking: in een gewone Mars zit 2,1 gram proteïne. Om even de Mars verder te vergelijken met de proteïne-versie:

[one_three]   [/one_three]

[one_three]Mars original[/one_three]

[one_three]Mars proteïne[/one_three]

[one_three]Gewicht reep[/one_three]

[one_three]51 gram[/one_three]

[one_three]57 gram[/one_three]

[one_three]Calorieën[/one_three]

[one_three]229[/one_three]

[one_three]200[/one_three]

[one_three]Vet[/one_three]

[one_three]8,5 gr[/one_three]

[one_three]4,6 gr [/one_three]

[one_three]Waarvan verzadigd[/one_three]

[one_three]4,2 gr[/one_three]

[one_three]2,6 gr[/one_three]

[one_three]Koolhydraten[/one_three]

[one_three]35,8 gr[/one_three]

[one_three]22 gr[/one_three]

[one_three]Waarvan suiker[/one_three]

[one_three]31,5 gr[/one_three]

[one_three]13 gr[/one_three]

[one_three]Eiwit[/one_three]

[one_three]2,1 gr[/one_three]

[one_three]19 gr[/one_three]

[one_three]Zout[/one_three]

[one_three]0,21 gr[/one_three]

[one_three]0,39 gr[/one_three]

 

[heading size=4 style=underline]Lekker snoepen[/heading]Niet onbelangrijk: de smaak. Iedereen kent wel de smaak en het mondgevoel van een Mars, Bounty of Milky Way. Ze zijn vooral romig en vol van smaak (lees: zoet). Dus een eerste hap van de Milky Way proteïne zet me even met beide benen op de grond. Hard en niet zacht, de smaak komt enigszins in de buurt van een Milky Way al is deze veel minder zoet, maar de structuur heeft vooral veel weg van een doorsnee proteïnereep: een taaie hap. Gelukkig is de Milky Way eigenlijk de enige die qua smaak en structuur tegen valt. De Bounty doet het al veel beter, hij lijkt een wat minder harde structuur te hebben. Maar smaakvoltreffer is voor mij de Mars proteïne. Zelfs voorzien van een laagje caramel onder de chocola! Dat vind ik ook een voordeel van deze repen: de chocola om de repen is èchte chocolade, zoals je deze kent van de originele candybars en niet zo’n raar chocolade-aftreksel als je bij veel andere (proteïne)repen tegen komt.

[heading size=4 style=underline]Conclusie[/heading]De proteïnereep is dus een ‘gezonder’ alternatief voor de sporter: er zit meer eiwit en aanzienlijk minder suiker in. Maar laten we wel wezen: het is en blijft een candybar. Lekker makkelijk als snelle aanvulling na je training of als tussendoortje, maar vergeet vooral niet gezond te eten en eet de proteïnerepen met mate.

De proteïnerepen zijn verkrijgbaar via bodyenfitshop (even zoeken op mars, Milky way, bounty of snicker).

In samenwerking met Mars.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!