Gear, gadgets en lifestyle

Boosting the Adidas BOOST

Afgelopen vrijdag was het de beurt aan Run2Day Amersfoort voor de Adidas BOOST Night Run. Dankjewel zomertijd, het was nog hartstikke licht! Maar dat stond een testrun op het nieuwste paradepaardje van Adidas, de Adidas BOOST Energy, niet in de weg. De eerste schoen in de lijn van Adidas, die uitgerust is met de BOOST technologie.

[heading size=4 style=underline]BOOST it![/heading]Zo’n 40 lopers waren naar Run2Day gekomen om uit eerste hand te horen en te ervaren wat de BOOST nu precies is. En dat was meteen een record voor Adidas. Daarom werd de groep in tweeën gedeeld. De eerste groep ging eerst een testrun maken en de tweede groep kreeg eerst uitleg over de schoen.

Colin, van Adidas, gaf een korte presentatie over deze nieuwe revolutionaire technologie aan de hand van de reclame-uitingen van Adidas. Dit filmpje vertelt het hele verhaal:

De zool van de schoen bestaat uit duizenden kogeltjes van thermoplastisch polyurethaan, welke worden ‘samengesmolten’ tot de zool. Dit materiaal levert een veerkrachtige zool, die voor een reactieve afzet zorgt. Temperatuur heeft geen invloed op de BOOST, zoals dat wel voor andere materialen, zoals EVA geldt. Bij lage temperaturen zijn bijvoorbeeld dergelijke dempingsplaten in loopschoenen stijver dan bij warm weer. Bij de BOOST blijven de eigenschappen van de schoen te allen tijde gelijk. Het bovenwerk van de schoen bestaat uit Techfit, welke voor comfort en support zorgt. De powerbands over het bovenwerk zorgen voor extra stabilisatie.

[heading size=4 style=underline]BOOST your run![/heading]Tot zover het technische deel. We kwamen hier om te lopen en lopen willen we!! De BOOSTS en bijpassend t-shirt hadden we al aan. De eerste groep is ondertussen terug. Colin vraagt ons tijdens de testrun te letten op de reactiviteit, het comfort en de stabiliteit van de schoen. Na een groepsfoto gaan we onder begeleiding van een BOOST-fietser met geluidsinstallatie en instructeur de binnenstad van Amersfoort in. Mensen staan raar te kijken hoe wij langs komen boosten. Onderweg doen we wat warming up oefeningen en een paar steigerungen. En op tempo merk ik pas echt wat de BOOST doet! De impact tijdens de landing wijkt (met voorvoetlanding) niet echt af van een andere schoen, maar de bij de afzet merk je dat de zool de energie uit de impact van de landing omzet in een voorwaartse kracht. Ok, lopen en tempo maken moet je lichaam nog steeds zelf doen, maar de reactiviteit van de schoen is opvallend. Qua pasvorm zit de schoen als een pantoffel. Maar wel een warme! Dat was mij al eerder opgevallen, maar ik hoorde ook andere lopers over warme voeten. Wat niet wegneemt dat de schoen erg comfortabel zit. Omdat de schoen door de veerkracht wat meer ‘bounced’ dan andere schoenen merkte ik wel dat de stabiliteit van de schoen erg belangrijk is. Door het lopen op ongelijke ondergrond merkte ik dat het zwikken van de enkel, zeker als je op de voorvoet landt, in een klein hoekje zit. Je moet constant alert zijn van de plaatsing van je voeten, dat is wel even wennen.
BOOST night run Collage
Op de Hof deden we nog specifieke loopscholingsoefeningen, waarna we via een omweggetje terug gingen naar Run2Day. Daar stonden fruitsapjes en snacks op ons te wachten Na nog wat napraten was de Night Run (inmiddels was het wel donker geworden) afgelopen.

[heading size=4 style=underline]The feeling…[/heading]In totaal liepen we een rondje van 2,5 kilometer en eigenlijk is dat toch net te kort om ontspannen te lopen op de schoenen en ze echt goed aan te kunnen voelen. Daar kwam bij dat ik toch nog wat zure kuiten van de baantraining de dag er voor had en daardoor geen 100% objectief oordeel kan geven. Na de testrun ontploften mijn kuiten zowat (moet ik ook maar niet volle vaart wegsprinten…). Over het algemeen ben ik positief over de BOOST, maar een wat langere testrun met iets minder gevoelige kuiten zo fijn zijn. Stuff to think about…

[heading size=4 style=underline]Nice to know[/heading]Naast de Adidas BOOST Energy is nu ook de Adistar in de BOOST-versie uitgekomen. Van het najaar zal ook de wedstrijdschoen Adizero in een BOOST-versie op de markt komen. Enne… hoorde ik daar ‘roze’…(BOOST Energy vanaf mei verkrijgbaar!)?

Run2Day Amersfoort en Adidas: bedankt voor de Night Run, sapjes, hapjes en goede verzorging van deze avond!!

 

3 reacties

 • Elsa

  Leuk verslagje!
  In Berlijn heb ik de Boost Energy en de Adistar Boost ook even kunnen proberen. Een heel apart gevoel, met name de Energy. De Energy is geschikt voor neutrale lopers.
  De Adistar is merkbaar stabieler, met name in de hak. Ik had het gevoel dat de hak ook iets hoger was. Deze schoen is geschikt voor overpronerende lopers en lopers die meer stabiliteit nodig hebben.
  Voor de dames zijn de nieuwe Energykleurtjes paars met rood en blauw met wit. Ze zijn inmiddels verkrijgbaar in de webshop van Adidas. Enne, roze? De Stella McCartney uitvoering is deels roze!

 • Elsa

  Inderdaad, de halve in Berlijn gelopen. (Zie blogje.)
  Rond de startnummeruitgifte was een kleine beurs opgezet, daar heb ik er een rondje op gelopen. Het was natuurlijk veel te kort en ik kon helaas niet hard, maar het gevoel was veelbelovend.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!