Gear, gadgets en lifestyle

Challenge #Nike #Runthedistance

Normaal gesproken zit ik op zondag in de sportschool, maar met mijn gekneusde rib is dat even geen optie. Gelukkig kan ik wel ‘gewoon’ hardlopen. Mijn enkel is na de verzwikking wonder boven wonder snel hersteld. Dus werden zondag plannen gemaakt om ons eens lekker in de modder voor te bereiden op Mud Masters 28 september. Helaas bleek ik na de bostraining van zaterdag toch net even iets te veel reactie in de enkel te hebben om de dag er na weer wild te gaan lopen doen. Een oplossing was snel gevonden.

[heading size=4 style=underline]Run The Distance[/heading]Nike daagt je deze maand uit om verder te lopen. Afgelopen week in totaal een halve marathon, 21,1 kilometer. Onder het motto #RunTheDistance en #Challengeyourself ga je de uitdaging aan en kun je online via facebook en de running app van Nike je foto’s en kilometers delen. Zo motiveer je niet alleen jezelf om alles uit jezelf te halen, maar ook je loopmaatjes. Of je de afstand nu in 1 keer, of in verschillende trainingen loopt: it’s up to you! Deze week werden door Nike 3 Bloggers on the run georganiseerd, waar bij iedere training een paar bloggers aanwezig waren.
Met de weekomvang die ik loop is deze challenge een eitje, maar het is natuurlijk altijd leuk om andere lopers te ontmoeten en eens in een andere omgeving je kilometers te maken.
Nike-challenge

[heading size=4 style=underline]Turn it up[/heading]Zondagochtend gingen we dus op weg naar de Nikestore in Amsterdam. Daar aangekomen was het nog erg rustig en veel drukker zou het niet worden. Normaal gesproken kun je op woensdagavond met de Running Club meetrainen en dan lopen er ruim 150 man mee. Vanwege de challenges worden in september ook zondags trainingen georganiseerd. Alleen deze was nog niet zo bekend. Toevallig was ik via diverse blogs op deze datum uitgekomen. Met in totaal 13 lopers, waarvan 3 van Nike zelf en 2 bloggers, was het plan 8 kilometer te lopen. Een rondje via de Amstel en het Vondelpark. Het geplande tempo zou op 6 min/km liggen. Dat dat tempo niet werd gehaald was in de eerste kilometer al duidelijk. Die ging in 5.09 min/km en al meteen liepen er een paar aan het elastiek. Met verschillende trainers die meeliepen vormden zich zo 3 groepjes, die dwars door de stad richting het Vondelpark cruiseten. In het Vondelpark ging het tempo omhoog en al snel waren we de bloggers en nog 2 meiden kwijt. Na een rondje Vondelpark bleek dat ze bij de ingang stonden te wachten. Oeps, challenge failed today! Maar we waren weer compleet en liepen terug richting de Nike store. We kregen de vrije teugel en met 1 van de Nikelopers ging het in een flinke vaart over de Leidsegracht. Het tempo werd steeds verder opgevoerd en 1 voor 1 moesten mensen lossen, totdat we nog met z’n 4-tjes over waren. De laatste bocht de Kalverstraat op leverde een paar 100 laatste slingerende meters tussen het winkelend publiek op en toen waren we terug op het honk. We Just Did It en nailed de eerste 8 kilometer voor deze week (mijn week loopt van zondag tot en met zaterdag). Dat was een heerlijk gezellig ontspannen duurloopje.
1239864_10202009861475257_1468307055_n

[heading size=4 style=underline]Challenge yourself[/heading]Deelnemen aan de challenges kan nog steeds. Deze lopen tot 10 oktober en worden steeds wat moeilijker. Wat moet je doen? Afgelopen week was de opdracht een halve marathon te lopen. De komende week met je 42 kilometer afleggen. Doe het verspreid over meerdere dagen of doe het in 1 keer, alleen of samen met een  loopmaatje. Hiervoor kun je je dus ook aansluiten bij 1 van de Nike trainingsgroepen. Just Do It! Deel foto’s van jouw Nike+ Challenge en laat zien hoe jij je vrienden uitdaagt om nog verder te lopen. Maak screenshots van jouw Nike+ Challenges en deel ze met #justdoit #challengeyourself en #runthedistance.

Meer weten? http://go.nike.com/justdoit
Download de Nike+ Running app hier: http://gonike.me/NikeRunning

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!