Gear, gadgets en lifestyle

Churandy gaat voor de marathon!

Het leek onmogelijk, maar zaterdag deed Churandy Martina een toezegging voor de ogen van mij als blogger en vele andere getuigen. Hij gaat de marathon lopen! En dat dankzij een beetje social pressure vanuit TUI Sports en zijn mede-ambassadeurs!

[heading size=4 style=underline]Welkom TUI Sports![/heading]TUI ken je vast van de reizen die ze aanbieden. Maar vanaf nu kun je ook bij TUI terecht voor je sportieve reizen! TUI lanceerde zaterdag namelijk haar platform voor sporters die graag reizen om in de mooiste steden marathons te lopen of wielrentochten te maken over de uitdagendste cols. TUI Sports borduurt daarmee voort op Holland Runner en Kras, die ook onderdeel vormen van de TUI-group.
img_20161210_143227

[heading size=4 style=underline]Gat in de markt[/heading]De vraag naar sportreizen is de afgelopen jaren toegenomen.Niet gek als je ziet hoeveel mensen er in Nederland zijn gaan hardlopen en wielrennen! Daarbij zijn beleving, passie, uitdaging, genieten en delen heel belangrijk. Dan is het óók niet gek dat al die sportende mensen graag aan de mooiste evenementen op de wereld mee willen doen en daar een vakantie aan vast willen plakken om de plek beter te leren kennen. TUI Sports springt daar nu op in door complete georganiseerde reizen aan te bieden met gegarandeerd startbewijzen voor de evenementen. De grootste (halve) marathons van de wereld, zoals Berlijn, New York, Tokyo, Boston, Chicago, maar ook Valencia en Parijs. Wielrenners kunnen hun hart ophalen met de Stelvio, Ronde van Vlaanderen, Mont Ventoux tot trainingsstages aan toe. En dit is nog maar het begin van TUI Sports.

[heading size=4 style=underline]Totale beleving[/heading]Ik woonde de perspresentatie in het Olympisch Stadion bij, waar ik medeblogsters Zelia en Debbie tegen het lijf liep. Allemaal ontvingen we bij de entree een ludieke TUI medaille.
15326302_1258871960840834_4928192687573453940_oEn het grappige: je raakt meteen met anderen aan de praat over een medaille. Dat is wat er ook gebeurd als je een wedstrijd gelopen hebt. Je wilt je medaille showen, je verhaal kwijt en je bent er terecht trots op. Maar als je ergens in het buitenland loopt, waar je niemand kent, waar je alleen of misschien met familie naar toegereisd bent, met wie deel je dan je verhalen? Die beleving van het ‘samen doen’, de ervaring delen, elkaar aanmoedigen, samen avonturen beleven en daar nog dágen over na kunnen praten, dat is wat TUI Sports met haar reizen wil aanbieden.
‘Met de lancering van TUI Sports spelen we in op de behoefte van actieve sporters om een extra dimensie aan hun sportbeleving toe te voegen. Op welk niveau je ook een sport beoefent, ieder heeft zijn eigen doelen en wil mijlpalen bereiken. Eén hiervan is sporten in het buitenland of deelname aan een groot buitenlands evenement. Dat gaat TUI Sports mogelijk maken’, zegt General Manager Arjan Kers bij de introductie van TUI Sports. Sportreizen naar de mooiste sportevenementen met gegarandeerd een startbewijs, keuze uit de fijnse accommodaties, begeleiding en transfers: alles is tot in de puntjes voor je geregeld. Ook de wielrenreizen zijn op en top verzorgd:.Er zijn zowel compleet verzorgde groepsreizen inclusief begeleiding, masseur en mecanicien, als individuele onbegeleide vakanties of trainingsstages. TUI Sports regelt ook professionele huurfietsen op maat afgesteld en gevarieerde GPX routes voor je navigatie. De website TUI.nl/sports is sinds zaterdag online en wordt steeds voorzien van de meest actuele aanbod.

[heading size=4 style=underline]Ambassadeurs geven het goede voorbeeld[/heading]De lancering van dit platform werd vormgegeven door de TUI Sports ambassadeurs Erben Wennemars, Robert Gesink, Churandy Martina en Annemerel. Allevier gepassioneerd over sport en nou betrokken bij de sportreizen die TUI Sports aanbiedt. Gezamenlijk legden zij een ereronde op de atletiekbaan af en ontstaken de symbolische vlam van TUI Sports.
img_20161210_150136Overigens was ik mooi getuige van een wel heel enthousiaste reactie van Churandy. Want liet hij zich na de enthousiast toespraak van Erben en het toffe New York filmpje van Annemerel nou niet langzaam ompraten om ook een marathon te lopen? Het kwam er wat aarzelend uit maar ja is ja en met een handdruk ter bevestiging is er geen weg meer terug! Alhoewel. Eerst maar een halve marathon. Of een kwart. Of toch maar een vijf kilometer… Begin bij het begin, dan komt de rest vanzelf. En droom je zo over de meest tot de verbeeldingsprekende marathons, bergen en medailles.
img_20161210_145709
De reizen van TUI Sports zijn te boeken op TUI.nl/Sports en bij een groot aantal reisbureaus.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!