Gear, gadgets en lifestyle

De keukenprinses #2 No-rise kwarkbroodjes

Na het deels mislukte gerecht van vorige week leek het me verstandig om eerst eens een simpel gerechtje te gaan maken uit het hardoperskookboek. De razendsnelle no-rise-kwarkbroodjes zouden volgens de instructies nooit kunnen mislukken! Mooi!

Men neme de ingrediënten zoals omschreven, of geeft een eigen draai aan de broodjes. Daar houd ik van, een eigen draai geven. Aangezien ik geen noten lust, verving ik die voor wat extra gedroogde vruchten.
DSC00024Simpeler dan dit gerecht kan bijna niet, want je gooit alles bij elkaar in een kom, mixt het (met een vork) door elkaar en maakt een vijftal bolletjes, die je op een bakplaat (met bakpapier) legt. Het makkelijkste gaat dit door een schep op een lepel te nemen en met een andere lepel het deeg van de eerste lepel te schrapen. Ondertussen laat je de oven voorverwarmen en tegen de tijd dat de oven gereed is, liggen de broodjes-in-spe al keurig klaar op de bakplaat te wachten. Vervolgens doet de oven de rest voor je en heb je zelf de tijd om de kom uit te likken…
DSC00027

De broodjes werden vanmiddag voor een duurloopje met loopmaatje Merit getest en eerlijk gezegd…. ze zijn errug lekker…. te lekker!! En ze vullen behoorlijk, dus je loopt er gemakkelijk een duurloop op. Na afloop konden we de laatste 2 ook niet laten liggen. Aanrader deze broodjes!

420218_478988422162529_1624975265_n

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!