Gear, gadgets en lifestyle

De keukenprinses #3 Bananenbrood

Met het weekend voor de deur vond ik vrijdag de perfecte dag om al bakkend het weekend in te gaan. Trainen had ik ’s ochtends al gedaan dus ik had de hele middag om te herstellen van de training en te freubelen in de keuken met het hardloperskookboek. Laat het bananen- havermoutbrood nou prima zijn om mee te herstellen!

DSC00031 600400

Het recept uit het hardloperskookboek is kort maar krachtig. Met de voorbereidingen kan dus weinig fout gaan! Alle ingrediënten werden klaar gezet. En net als bij de no-rise kwarkbroodjes mix je alle ingrediënten door elkaar. Vervolgens alles in een cakeblik en de oven in.

DSC00032 600400

Daar komen mijn ovenproblemen weer om de hoek kijken. Na de aangegeven tijd op 200 graden (hetelucht) was het brood nog lang niet gaar. Als ik er in te prikte met een barbeque-pen (ik had even niets anders voor handen) bleef er deeg aan hangen. Terug de oven in dus. Voordat er een ietsje verkleuring wat in de verte leek op een krokant bruin randje op het brood verscheen had het brood al  45 minuten in de over gestaan in plaats van de voorgeschreven 30-35 minuten in het recept. Totdat je er achter komt dat je een andere ovenstand moet gebruiken… En toen ging het een heel stuk beter! Het brood begon een mooie bruin kleur te krijgen en de priktest leverde een redelijk droge pen op. Klaar!

DSC00037 400600

Dan de smaak. Die is echt super! Ik ben gek op bananen dus dit brood past helemaal in mijn straatje. De structuur van het brood is, omdat het deeg niet rijst, erg stevig en zwaar. Het vocht van de bananen en yoghurt is ook niet verdampt waardoor het brood een beetje klef blijft. Ik vind het niet erg, maar ik ga wel proberen een droger brood te maken. Oftewel, als eerste proef is dit bananen- havermoutbrood redelijk geslaagd.
Dit brood is trouwens makkelijk een paar dagen goed te houden. Gelukkig maar, want om het nu in 1 keer op te eten…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!