Gear, gadgets en lifestyle

De keukenprinses #4 Hartige muffins

Na een lange dag werken en een grote trainingsomvang de afgelopen dagen, kwam ik thuis met enorme trek! Ik kon me bedwingen en de snoepjes bleven in de kast. In plaats daarvan ben ik aan het bakken geslagen in de keuken met het hardloperskookboek. Een gezond en even zo lekker alternatief!

Een simpel, lekker, leuk en vrolijk gerechtje zijn de hartige en zonnige vol-met-eiwitmuffins. Ik heb het recept gehalveerd voor 5 muffins, want 9 muffins vond ik een beetje veel van het goede. Plus eerst maar eens even op mezelf testen voordat ik andere proefkonijnen met mijn baksels ga lastig vallen!
User comments
De voorbereidingen zijn zo gepiept. Ik hou niet van nootjes, dus heb alleen gemalen pijnboompitjes gebruikt. Voor de bloem koos ik de volkorenbloem en naast basilicum had ik ook nog wat verse rozemarijn liggen. Mijn personal touch dus. Alles door elkaar mixen met een garde en het goedje in de cupcakevormpjes lepelen.
20130311_174132 400600
Volgens mij was mijn mengsel een beetje aan de dunne kant, dus ik moest de cupcakes echt met een noodvaart de oven ingooien voordat de vormpjes helemaal uitdijden… In de hoop dat het goedje snel zou indikken stond ik voor de oven te kijken Binnen no time waren ze al aan het rijzen! Dit keer geen problemen met de combiovenmagnetron. Standje 200 graden met grill will do the job.
User comments
Met 40 minuutjes zijn de muffins klaar en gaar. Even garneren met nog een beetje kaas en voila! En de smaak? Heerlijk! Het zijn net mini-omeletjes dus de variaties die je hiermee kan maken zijn enorm! Laat de proefkonijnen maar komen. Ik bak ze bruin!

[heading size=4 style=underline]Nog een paar tips:[/heading]

– Voeg pas het beetje water toe als het mengsel zonder water te dik is
– Zet de cupcakebakjes op een dichte plaat in de oven en niet op een rooster
– Ook lekker met meerdere Italiaanse kruiden, zoals rozemarijn, oregano en tijm
– Volgende keer ga ik stiekem fijn gesneden olijfjes en wat rode peper ringetjes toevoegen

20130311_183323 400600

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!