Gear, gadgets en lifestyle

De keukenprinses #6 quinoasalade

Ok, eigenlijk is het originele recept iets anders, genaamd couscoussalade met avocado, amandel en kikkererwten. Ik heb er een beetje mijn eigen draai aangegeven door de variatietips te volgen. Wat volgde was een ware smaakexplosie! Fris, pittig, zacht, romig… Dit keer dus een supergezonde lunch- of dinersalade. Het recept komt het hoofdstuk ’trainen’ uit het hardloperskookboek van Miriam van Reijen en Barbara Kerkhof.

[heading size=4 style=underline]De ingrediënten[/heading]Voor deze variatie gebruikte ik:
– 75 gr. quinoa
– 100 gr brocolli roosjes
– 1 tomaat
– paar eetlepels mais
– half bouillonblokje
– halve citroen
– snippertjes citroenschil
– olijven
– feta
– zongedroogde tomaaties
– peper
– verse munt en koriander
20130406_193710

[heading size=4 style=underline]De bereiding[/heading]De quinoa moet, nadat je het goed gespoeld hebt, eerst 10 minuutjes koken. In de tussentijd kook je in een ander pannetje het water en doe je er vervolgens de broccolliroosjes 5 minuten bij in. Kook vervolgens nog een boullionblokje in een pannetje Na de quinoa afgegoten te hebben moet deze nog 10 minuten afgesloten staan met een paar soeplepels bouillon.
De tomaat, avocado en zongedroogde tomaatjes in stukjes snijden en in een kom doen. De quinoa afgieten en er samen met de broccolliroosjes ook in de kom doen. De halve citroen knijp je met de hand uit over de ingrediënten. Olijfjes, feta, stukjes citroenschil en de gesneden munt en koriander de bij, beetje peper er over en…. voila! Klaar! O ja… en vergeet vooral de mais…
20130406_201738

[heading size=4 style=underline]Het resultaat…[/heading]… is een heerlijke frisse salade met een veelheid aan smaak! Quinoa is vrij neutraal van smaak, maar verrassend is de citroenschil en munt. De tomaat en citroensap zijn verfrissend. De avocado romig. De feta, zongedroogde tomaatjes en olijven maken het lekker pittig en zoutig mediterriaans.
Deze salade is voor warme zomerdagen een prima avondgerecht. Eigenlijk mag het Turkse brood met hummus niet ontbreken. Zeker niet bij grote trek!

[heading size=4 style=underline]Nog een paar tips[/heading]

1. Spoel de quinoa goed voor je het kookt.
2. Doe de broccoli in reeds kokend water en kook ze 5 minuutjes, zo blijven ze knapperig.
3. De salade alleen is voor een grote eter niet voldoende. Bij stevige trek is een lekker Turks brood met hummus onmisbaar.
4. Vergeet de mais niet…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!