Gear, gadgets en lifestyle

De voorbeschouwing #NedArg

Ben jij klaar voor vanavond? Onze oranje jongens spelen in de halve finale tegen Argentinië en als het net zo spannend (en laat) wordt als tegen Costa Rica wil ik me bij deze al verontschuldigen aan mijn collega’s voor mijn verminderde concentratie en gezelligheid morgen.

[heading size=4 style=underline]I’m freaky[/heading]Eigenlijk ben ik niet zo’n voetbalfreak. Alleen met het WK krijgt de oranjekoorts ook mij te pakken. Zelfs ik zit iedere wedstrijd voor de tv met samengeknepen billen te kijken. Of ik kijk niet, als het te spannend wordt. Het mooiste om te zien vind ik nog de sprints. Dat ze achter een bal aan lopen zou me eigenlijk worst zijn. Maar die snelheid… Gelukkig worden voor cijfertjesfreaks, als ik, alle wedstrijden tot in den treure geanalyseerd. We weten nog net niet hoe vaak er op het veld gerocheld wordt, of hoe vaak een speler over zijn eigen veters struikelt. Maar wat weten we wel?

[heading size=4 style=underline]Afstand[/heading]Er wordt flink wat afgerend op die groene grasmatten. Zelfs zoveel dat ik niet begrijp dat er geen diepe tracks door het veld lopen! Bij iedere wedstrijd ligt het totaal aantal kilometer dat door oranje wordt afgelegd boven de 100 kilometer! Dat is gemiddeld 9 kilometer per speler! Inclusief de keeper! Maar vlak hem ook niet uit. Iedere wedstrijd loopt Cillessen zo rond de 5 kilometer. In de groepsfase werd tegen Australië de grootste afstand afgelegd, namelijk 120 kilometer. Maar liefst acht spelers gingen over de 10 kilometer heen, waarbij Sneijder er figuurlijk met kop en schouders bovenuit steekt (ze maakt het gewoon!!) met bijna 11,5 kilometer.
Topwedstrijd wat afstand betreft was de match tegen Costa Rica, waarbij de Nederlandse spelers maar liefst 133 kilometer aflegden. Ok, dit was met de verlenging erbij. Van Persie, Sneijder en Kuyt liepen alledrie ruim 13 kilometer. De Costa Ricanen tikten in deze match zelfs de 140 kilometer aan.

[heading size=4 style=underline]Snelheid[/heading]Sprinten kunnen de oranje leeuwen ook. Robben is hierbij ’the man’. Tegen en Spanje en Costa Rica ging hij over de 30 km/u heen met respectievelijk 31,03 km/u en 31,61 km/u. Dit zijn althans de gegevens op de trackinglijst van FIFA. Want diezelfde Robben, heeft in diezelfde wedstrijd tegen Spanje met de bal aan de voet op weg naar de 5e goal een snelheid behaald van 37 km/u volgens diezelfde FIFA! Dit is althans te lezen in diverse media. Wat is nu waar? Feit is dat het ongelooflijk hard is! Als de snelheid van 37 km/u klopt is Robben hiermee de snelste voetballer aller tijden en zo wordt het wel gepresenteerd in de media. Dus laten we er maar van uit gaan dat dat dan klopt.
xl_5b047e4b14fba9f84d708dcbdb47ba3f26b1a724

[heading size=4 style=underline]Argentinië[/heading]En het is te hopen dat Robben die 37 km/u haalt, helemaal vanavond tegen Argentinië. In dit team laten Di Maria, Basanta, Higuain, Rojo, Gago, Lavezzi, Alvarez, Mascherano, Garay en Palacio allemaal snelheden noteren van boven de 30 km/u. Daar kun je een heel elftal mee vullen! Opvallend zijn de statistische gegevens van Messi. Hij loopt helemaal niet zo veel in de wedstrijden en zijn hoogst genoteerde snelheid was 29,59 km/u tegen Nigeria. Een luxepaardje dat anderen het werk laat doen, of gewoon pure efficiëntie van Messi en zijn team? We zullen het vanavond zien…

Foto’s: Nu.nl en voetbalfreaks.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!