Gear, gadgets en lifestyle

DIY trailtuintje

Begin januari opende de inschrijving voor Trail des Fantomes op 16 augustus 2015. Ik schreef me direct in en samen met een groep van 10 trailrunners zit ik straks in een huisje in de Ardennen. Spontaan droomde ik ’s nachts van de mooiste trails, steilste afdalingen en overweldigende uitzichten. Maar augustus duurt nog zo lang… Om toch te kunnen genieten van een trail maakte ik een eigen DIY trailtuintje. In een pot.

[heading size=4 style=underline]Wat heb je nodig?[/heading]Een trailtuintje kun je op heel veel verschillende manieren maken. Ik koos voor een grote glazen pot, maar je kunt bijvoorbeeld ook een schaal als basis gebruiken. Daarnaast heb ik de volgende materialen gebruikt, die ik bij het tuincentrum haalde:
– pot € 17,50
– schors € 2,50
– stammetjes € 2,95
– takjes € 1,-
– Mica steentjes, grind en zand (verkrijgbaar in tig verschillende kleuren) € 13,45
– mos € 1,95
– houtsnippertjes € 1,-
– mini nep plantjes en boompje € 18,35
– labeltjes (deze kun je met krijt beschrijven) € 3,95
Totale kosten € 62,65
RunAndreaRun DIY trailtuintje
[heading size=4 style=underline]Mooore tuintjes[/heading]Ik koost voor nep plantjes (die bijna niet van echt zijn te onderscheiden) omdat het water geven in deze pot niet echt gemakkelijk gaat. Plus ik ben een kluns als het gaat om planten verzorgen. Dan zou ik binnen twee weken een woestijnvlakte hebben… De nep plantjes zijn wel een stukje duurder. Ik heb trouwens lang niet alle materialen gebruikt die ik gekocht heb (kan ik nog meer creatieve uitspattingen handelen), dus als je met vriendinnen gaat knutselen kun je samen doen met de materialen. Denk bijvoorbeeld ook aan tuinaarde, een kei als rots, schelpjes, etc.

[heading size=4 style=underline]How to[/heading]Wees creatief, het kan namelijk niet mis gaan!!
Ik ben begonnen met het Mica zand. Door de pot schuin te houden en het zand in de pot te gieten, krijg je een schuin oplopende zandvlakte.
RunAndreaRun DIY trailtuintjeVervolgens heb ik Mica grind aan de andere kant van de pot gelegd (beetje bij beetje met de hand), totdat beide lagen elkaar raken en het fijne grind iets overloopt op het zand. Omdat de zandheuvel wat hoger ligt, kan ik de plantjes in de pot op ongelijke hoogte plaatsen. Hoogteverschil is leuk, want dan zie je ook wat je achterin je pot hebt gezet en het creëert diepte. Met grind in twee kleuren (roze en beige) vul ik de ruimtes tussen de nepplantjes op en zorg dat het grind zo ongeveer de hoogte van de potjes heeft of er boven uit komt. Ik wil de potjes namelijk niet meer zien straks.
RunAndreaRun DIY trailtuintjeVervolgens knip ik mos op maat en prop dat tussen de plantjes. Overgangen tussen het mos, of kale plekjes vul ik op met schors, boomstammetjes en takjes. Met houtsnippers en Mica grind maak ik trailpaadjes door mijn tuintje. Soms rolde een rots de berg af. Ik gebruikte een pincet om hem weer op zijn plek te leggen. Nog een oude veter uit mijn trailschoen om de hals van de pot, labeltje er aan en klaar!
RunAndreaRun DIY trailtuintje
Wat nog mist is een ieniminie trailrunnertje. Wie heeft de gouden tip?

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!