Gear, gadgets en lifestyle

Er even tussenuit

In deze gekke tijden is het aanpassen geblazen. Vakanties kunnen door de coronacrisis niet doorgaan en thuiswerken is de norm. De muren komen zo nu en dan ook aardig op me af. Hoe heerlijk is het dan om er even tussenuit te kunnen?

Thuiswerkmodus

Ik heb me er ondertussen al lang bij neergelegd dat mijn wedstrijdseizoen volledig in de soep valt. Het was de afgelopen jaren ook een ongekende luxe om de wereld over te kunnen reizen voor alle races die ik liep. Dat realiseer ik me maar al te goed. Ik kan dan ook teren op hele mooie herinneringen en avonturen. Maar toch… Mede door het thuiswerken is thuis niet alleen meer mijn plek waar ik mijn vrije tijd spendeer, maar waar ik ook werk. Mijn thuis is niet meer mijn relaxzone, er wordt ook gestresst. En dan is het de hoogste tijd om tussen die muren uit te komen en even tijd elders te spenderen.

Sunfield Experience

In augustus had ik een week vakantie gepland. Om even aan thuis te kunnen ontsnappen. In die week heb ik (ondanks de verzengende hitte) heerlijk kunnen kamperen, maar mijn vakantie mocht ik afsluiten op een wel heel gave manier! Ik mocht een nachtje bivakkeren in Tipi Sunset van Sunfield Experience. Samen met Tipi Sunrise vormen de twee tipi’s een ontsnapping uit de drukte van alle dag. Even heerlijk ontspannen op een buitengewoon park: Parc Buitengewoon. Ondergedompeld worden in de luxe van glamping en de rust van de natuur. En met de wifi-verbinding op het park kan er nog gewerkt worden ook!
Osprey Archeon
I’m going to Ibiza!

Zondagmiddag 16 augustus checkten we in een stukje boho Ibiza in het Noord-Limburgse Ven-Zelderheide. Voor deze trip hoef je niet bij thuiskomst in quarantaine! Een prachtige ruime tipi tent, helemaal in boho-stijl ingericht en gelegen aan de buitenrand van het park.
Parc Buitengewoon is een oude expositietuin, vol hoekjes, gekke bouwwerken, waterpartijen en kassen. Volop in ontwikkeling (want pas sinds oktober open) en naast de twee tipi’s kun je er terecht in diverse types tenten en huisjes. Van de winter komen daar ook nog heuse domes bij!
Wij krijgen de beschikking over tipi Sunset, waar je bij zonsondergang kunt genieten van het prachtige zonlicht en uitzicht over de velden. Maar eerst kijk ik mijn ogen uit in de tipi, die behoorlijk ruim is opgezet. Naast een zitje en een ruime eettafel beschikt de tipi over een kingsize boxspringbed en… eigen sanitaire voorzieningen! Je hoeft dus niet met je pleerol over de camping naar het toiletgebouw. De voorzieningen zijn heel slim verwerkt in het interieur van de tent, zonder afbreuk te doen aan de styling, maar wel de tipi verdelen in verschillende zones en zo ruimte creëren. Maar niet alleen de inrichting, de hele styling van de tipi zelf en de buitenruimte spreekt tot de verbeelding. Dit is glamping!

Kom tot rust

Tijd om het mezelf gemakkelijk te maken en te genieten. Op de veranda van vlonders, verscholen achter de palmbomen, kies ik mijn plekje. Of ga ik toch in de hangmat liggen met uitzicht op het veld en een goed boek? Of toch maar even hout sprokkelen om vanavond de kachel te stoken? Met de late middagzon op de tent waan ik me echt even in een zonnige Zuid-Europees oord in plaats van in Limburg.
Wie op de camping wil dineren kan op bepaalde dagen aanschuiven in het restaurant van Parc Buitengewoon, een bbq lenen, of, zoals wij doen, de tapa’s die we meegenomen heb uit de koelkast trekken en met een drankje en de benen omhoog van een zonsondergang genieten. Aangezien het ’s avonds al wat vroeger afkoelt, gaat de fik in de kachel, die buiten op de veranda staat. Houtblokken krijg je bij de tipi bijgeleverd, maar het is juist de bedoeling dat je ook zelf met hout sprokkelen aan de slag gaat.
Het beheer van het park zorgt er voor dat gesnoeid hout namelijk in de bossages terecht komt en gebruikt kunnen worden. Een avondje fanatiek stoken en het oude hout om de tipi is nagenoeg verdwenen. Evenals enig tijdsbesef, want hier bivakkeren is loslaten van tijd en even heerlijk tot rust en jezelf komen.

Buiten slapen

Hoe fijn het ook vertoeven is bij de warmte van het vuur, het is bedtijd. Ik zou nog even zou willen blijven zitten, maar er moet morgen weer gewerkt worden. Met de tent open, diep weggedoken onder het dekbed en onder de klamboe is het heerlijk slapen.
Nog voordat de zon opkomt word ik al gewekt door de vogeltjes en de lichter wordende lucht. Vanuit het bed is het net alsof ik naar een zichzelf  schilderend schilderij kijk, terwijl de kleuren en lichtinval veranderen. Tijd voor koffie! Supereasy met de Nespresso, die klaar staat. Ik zwengel de laptop aan en installeer me op de bank, terwijl de zon zich langzaam boven de bomen uit laat zien. Een dagje ’thuiswerken’ was nog nooit zo relaxt!

Volg Sunfield Experience op instagram voor inspiratie, vakantiefeeling én last minute aanbiedingen!

In samenwerking met Sunfield Experience en Parc Buitengewoon.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!