Gear, gadgets en lifestyle

Fixie fietsie

Wie Berlijn echt wil leren kennen doet er goed aan een fiets te huren! Je bent lekker buiten, ziet alles om je heen, het is gezond en bovendien de snelste manier om je in Berlijn te verplaatsen! Overigens hebben we de mazzel dat het hier superlekker zomers weer is (ik wrijf het er weer even in) en we in een stralend zonnetje lekker rond peddelen.

[heading size=4 style=underline]Hello World Berlin[/heading]Via internet legden we contact met Sdoe, eigenaar van Hello World Berlin. Een fietsverhuurder gespecialiseerd in fixies en singlespeed fietsen: fixies, maar dan wel met remmen en zonder doortrapmechanisme. Oftewel superhandige en wendbare stadsfietsen zonder versnellingen. En ze vallen door hun leuke kleurcombinaties nog op ook. Over dit soort fietsen struikel je bijna in Berlijn, zo veel rijden er rond!
Deze zaak is in april geopend en naast singlespeeds verhuren ze ook racefietsen en ‘echte’ fixies in alle maten, types en kleuren. Na ons rondje Tempelhof haalden we de singlespeed fietsen bij Sdoe op. Het enthousiasme en de passie voor deze fietsen straalt van hem af. Onze fietsjes stonden in tiptop conditie op ons te wachten. Nadat we nog wat leuke fietstips ontvingen hebben we de rest van de dag al fietsend door Berlijn rondgebracht. Maar niet voordat we nog even op de foto gingen voor Hello World Berlin.
969462_252213734919990_275027976_n
[heading size=4 style=underline]Verkeer[/heading]Het fietsen in Berlijn is eigenlijk net als in Nederland. Berlijn is voorzien van vele fietspaden en het verkeer is gewend dat er fietsers op de weg zijn. Ik voel me hier veiliger op de fiets dan in Amsterdam! Over het algemeen heb ik het wel het idee dat mensen zich hier meer aan de verkeersregels houden. Zo zie je hier voetgangers wachten voor een rood stoplicht, waar wij gewend zijn gewoon over te steken als er niets aan komt.
Verschillen zijn er ook. De fietspaden zijn soms niet duidelijk te onderscheiden van de stoep, inhalen doe je waar het uitkomt (rechts over de stoep bijvoorbeeld) en opvallend is dat de fietssnelheid een stuk hoger ligt dan in Nederland!
Een groot nadeel is het vele glas dat hier op de weg ligt. Het is hier normaal om op straat alles te drinken wat in glas zit, dus tja die flessen moet je toch ergens laten he? Die worden dus regelmatig op de weg gekeild. Het zal me benieuwen hoe lang het duurt voordat we een lekke band hebben…
Fixie 2 Collage

[heading size=4 style=underline]Aanrader![/heading]Hello Berlin World is echt een aanrader voor wie sportief is aangelegd en op een Berlijnse manier de stad per fiets wil verkennen. Wie via Airbnb een appartement heeft geboekt, ontvangt nog een service. Je gehuurde fiets wordt dan namelijk ’thuis’ afgeleverd. Al is zelf je fiets ophalen natuurlijk veel leuker om zo alle fietsen van Hello World Berlin in real life te zien, in plaats van op een foto.
Tip: mail of bel even voordat je langs gaat, de shop is meestal alleen op afspraak geopend.

Hello World Berlin Showroom
Pappelallee 10
10437 Berlijn, Duitsland
Telefoon: +49 15121256862
email: hello@helloworldberlin.com
Fixie 3 Collage

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!