Gear, gadgets en lifestyle

Fressen und trinken

Een betere manier om te herstellen van een marathon dan met voeding en looprust is er bijna niet. Dus waarom niet van de ‘noden’ een deugd maken en in Berlijn foodfestivals afgaan?

[heading size=4 style=underline]Stadt Land Food[/heading]Van 2 tot en met 5 oktober vond in Markthalle Neun het Stadt Land Food festival plaats.  Markthalle Neun is een oude omgebouwde remise, waar diverse foodbars in zijn gevestigd en verse producten worden verkocht en bereid.
Markthalle_neun_05Zo kun je er heerlijke lunchplatte met diverse soorten vlees, sauerkraut und zwiebeln krijgen, maar ook een goede kop koffie. Die hal zelf is al immens groot, dus als tijdens het Stadt Land Food festival ook nog eens de straten in de hele omgeving vol staan met allerlei kraampjes met fingerfood en drankjes, dan kun je je voorstellen dat je hier wel even wat tijd kunt spenderen. Dat deden wij dus ook.
Markthalle_neun_03
[heading size=4 style=underline]Koffietijd[/heading]
Maar waar te beginnen! Het terrein is immens groot. Let’s start met koffie. Goede koffie. Aan een bar worden zowel slow coffee’s als espresso’s gemaakt. Je kan kiezen uit de bonen van een groot aantal koffiebars in Berlijn, zoals The Barn en Five Elephants (twee van onze favoriete koffietentjes). Voor onze neus worden voor ons V60’s gemaakt met onze keuze boontjes en we krijgen een shotje cold brew geserveerd.
Markthalle_neun_04

[heading size=4 style=underline]Bier[/heading]De sfeer om het marktterrein is uitermate gezellig Bij gezelligheid hoort een biertje. Laten er nu meerdere lokale brouwers hun bieren presenteren! De craft bieren zijn vaak maar in kleine oplage verkrijgbaar, maar smaken er niet minder om! Zo’n festival is een mooie manier om kennis te maken met diverse types bier van de vele brouwerijen, zoals van de Bierfabrik, Hops and Barley en Brewbaker. Vooral de bocken, pale ale’s en lagers zijn in grote aantallen aanwezig. Het zijn er te veel om allemaal te kunnen proberen, je krijgt ze nog net niet standaard in halve liters uitgeschonken (uiteraard wel verkrijgbaar). Het meest bijzonder was toch wel de 1312 Herbst Gruit van Spent Brewers Collective, een kruidig bier met weinig hop. Het leek meer op een kruidendrankje. Mocht je hier je handen op zien te leggen, take it!
Markthalle_neun_06
[heading size=4 style=underline]Feed me[/heading]
Dan het eten. Zo veel! En zo veel keuze! Mijn eerste hapje wordt een steak gegaard in cider op toast. Heerlijk mals. En te weinig. Maar zo hou je wel ruimte voor een ander gerechtje. Voor de foodtruck van Buns, met fantastische hamburgertjes, staat een lange rij. Dat betekent good food. We sluiten aan en hebben de mazzel dat we zo ongeveer de laatste hamburgers veroveren.
Markthalle_neun_07We proeven een shotje Moonshine whisky, weerstaan de verleiding van een appelcrumble, zijn te laat voor een varkensspiesje. Het is overigens niet alleen vlees wat er aan gerechten geserveerd wordt. Al tref je hier weinig veganisten aan, die juist weer wel naar de Neue Heimat aan de Urbanspree gaan (het enige vlees dat we daar aantroffen was een hondje met een tekst op zijn halsband ‘don’t feed me’).
Markthalle_neun_01

Komende week is het Berlin Food Week en kun je helemaal uit je broek groeien van het eten. Ik ben wat dat betreft blij dat we nu weer terug in Nederland zijn…

Foto’s: Harm Dommisse

 

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!