Gear, gadgets en lifestyle

Gezond gebruik van je smartphone

Hardlopen is een manier om gezond te blijven. Tegenwoordig wordt je op allerlei soorten manieren getriggerd om er een gezonde leefstijl op na te houden. Een niet te missen gadget hierbij zijn smartphones. Steeds vaker nemen sporters hun smartphone mee tijdens het sporten. Ze zorgen dat je bereikbaar bent of kunt bellen in geval van nood, je kunt muziek luisteren tijdens je training, of je gebruikt je smartphone voor het meten van je prestaties, als trainingsmaatje of als routekaart. De mogelijkheden zijn ongekend.

[heading size=4 style=underline]De sport-armband[/heading]Gebruik een speciale smartphone-sportarmband om je smartphone op een handige manier bij je te dragen tijdens het hardlopen of fietsen. Je toestel is hierdoor beschermd tegen vocht en kan niet vallen. Zo voorkom je schade aan je toestel. De sportarmbanden zijn zo ontworpen dat je je telefoon door het plastic heen kunt bedienen. Je hoeft dus niet continu je telefoon uit het hoesje te halen. Onder veel hardlopers en fietsers is de sportarmband al een niet te missen hardloop-gadget. Smartphonehoesjes.nl biedt je een uitgebreide keuze in accessoires en hoesjes.

[heading size=4 style=underline]Social media[/heading]De opkomst van social media hebben het gebruik van smartphones aangewakkerd. Met social media zoals Facebook, Instagram, Pinterest of Twitter kom je de leukste en beste ideeën tegen. Fotowedstrijden, trainingstips, fashion en styling, voedingstips en recepten of adressen om eens alternatief te sporten, zoals een bezoekje aan de sportschool, suppen, noem maar op. Ook komen er steeds meer apps die je tijdens het sporten kunt gebruiken. Download je workout of training, stippel een route uit, of plan de mooiste wedstrijden of toertochten.
Met social media creëer je je eigen digitale vriendenwereld. Dit kan heel motiverend werken om zelf (meer of anders) te gaan sporten. Door het gebruik van foto’s krijg je direct een visueel beeld. Het spreekt je aan of niet. Bewust en onbewust kun je eigen leefstijl en gezondheid hierdoor laten beïnvloeden. Sportieve lichamen zetten aan om zelf ook te sporten, terwijl een ongezond lichaam je bewust maakt van wat een ongezonde leefstijl me je lijf doet.

[heading size=4 style=underline]Apps[/heading]Overdrijven is ook een vak. Laat je smartphone niet je leven beheersen, maar zorg dat jouw smartphone je direct helpt bij het stimuleren van een goede gezondheid. Er zijn genoeg apps die je hierbij kunt gebruiken (ik ben even uitgegaan van apps voor de Android omdat ik een Samsung Galaxy heb). Een greep uit de uitgebreide collectie:
– Looptijden.nl: meet je route en lees naderhand al je gegevens uit zoals snelheid, verbruikte calorieën en afstand
– Runkeeper: de internationale versie van Looptijden. Voeg foto’s toe van je training!
– PaceCalc: bereken je tempo’s voor je ideale eindtijd
– Marathon training: train voor je doel, verdien mijlpalen en train je duurvermogen
– Marathon’s world: ontmoet en deel je trainingen, foto’s en routes met andere hardlopers
– Hardloopkalender: hardloopwedstrijden op een rijtje
– Figurerunning: loop de gekste figuren en deel ze met je vrienden
– Wielertoerisme: wielertoertochten en -wedstrijden in de Benelux en Duitsland op een rijtje
– Fiets!: plan je fietsroute
– Fietsen123: fietsenmakers, horeca en oplaadpunten op je route in beeld
– ANWB fietsen: fietsroutes, knooppuntenplanner en info over bezienswaardigheden

Met dank aan www.smartphonehoesjes.nl voor de input.
1369384771675

 

2 reacties

 • Elsa

  Loopt dat eigenlijk wel lekker, met zo’n ding om je arm?
  Ik hou het voorlopig nog maar bij mijn Garmin voor de technische gegevens en mijn ouderwetse telefoon met camerafunctie voor noodgevallen en een fotootje onderweg.
  Maar die appjes ga ik eens nader bekijken!

  • Andrea

   Ik heb er geen last van. Je merkt wel dat je wat om je arm hebt, maar het klemt niet ofzo. Met warmte wel uitkijken voor schuurplekken, dat is wat minder. Ik kan mijn telefoon alleen niet op een andere manier meenemen, dus vind het wel een uitkomst 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!