Gear, gadgets en lifestyle

Boekpresentatie en gezond proeverijtje

Hoe kun je een herfstige zondag beter doorbrengen dan in het gezelschap van een groep enthousiaste hardlopers, onder het genot van een hapje en drankje en dan ook nog een presentatie krijgen over hoe je als sporter het beste uit je voeding kan halen?

[heading size=4 style=underline]Margarita[/heading]Afgelopen zondag werd in restaurant Margarita in Goes het Hardloperskookboek gepresenteerd. Gastvrouw Paola en chefkok Ray stelden het restaurant ter beschikking voor een presentatie door Miriam van Reijen over haar Hardloperskookboek, dat ze samen met fotografe Barbara Kerkhof begin 2013 op de markt bracht. Het boek is zo populair dat nu de 4e druk in de winkels ligt!

[heading size=4 style=underline]Het goede van goede voeding[/heading]We werden ontvangen met een glaasje eigen gemaakte sportdrank en zochten een plekje in het restaurant. Dat het hardloperswereldje eigenlijk een klein wereldje is, blijkt maar weer. Ook Else van Hiphardlopen en Bjorn waren aanwezig. We zochten een plekje, waarna Miriam met haar presentatie van start ging.
Onderwerpen als wat eet je voor, tijdens of na je training en hoe je je vetverbranding kunt stimuleren kwamen aan bod. De voors en tegens van de bietensapmethode leverde een mooie discussie op met een duidelijk statement. Ondanks de negatieve berichtgeving onlangs is het drinken van bietensap niet schadelijk voor de gezondheid (het nitraat dat omgezet wordt in nitrosamines komt niet uit bieten maar uit vlees). Voeding is daarnaast ook een middel om je te helpen sneller te herstellen van blessures.
Margarita 1 Collage
[heading size=4 style=underline]Smullen[/heading]
Tijdens de presentatie kwamen de lekkerste gerechtjes uit de keuken. We begonnen met de pompoensoep (bladzijde 41 van het Hardloperskookboek), waar chef Ray nog linzen aan toe had gevoegd. Een aanrader! Het volgende gerechtje was de couscoussalade (bladzijde 28-29) en mijn grote favoriet van deze avond. De paella van vis (bladzijde 61) sloeg ik even over, maar ook dit gerechtje viel bij de lopers in de smaak. Een voorproefje uit het volgende deel van het Hardloperskookboek was de risotto met Zeeuwse vlegel en groene asperges. Dit gerechtje werd door Barbara op de foto gezet. Als toetje volgden een chocolademinimuffin met rodebietensaus en witte chocolade en een pompoenscone met cocos.
Margarita 2 Collage
[heading size=4 style=underline]Kibet4Kids[/heading]
Miriam heeft gedurende haar marathontrainingen langere tijd in Kenia getraind. Hier was ze te gast bij Hilda Kibet en Hugo van den Broek. Om iets terug te doen voor de gemeenschap zijn Hilda en Hugo in 2012 gestart met de Stichting Kibet4Kids. Deze organisatie heeft zich tot doel gesteld om scholen te bouwen en kinderen onderwijs te bieden, waarbij ze zich richten op de arme bevolking in de dorpjes om zo grotere kansen voor de arme kinderen te creëren. De opbrengst van de verkoop van de boeken en giften van deze middag komen geheel ten goede aan deze stichting.

Het Hardloperskookboek is een groot succes. Miriam en Barbara werken momenteel aan deel 2, dat naar verwachting in 2015 in de winkels zal liggen. Nog even geduld dus, maar tot die tijd biedt het eerste deel voldoende recepten om de tijd door te komen.
Miriam, Barbara, Paola en Ray: nogmaals hartstikke bedankt voor deze leuke en lekkere middag!

Een voorproefje voor het 2e deel van het Hardloperskookboek door Barbara Kerkhof
Een voorproefje voor het 2e deel van het Hardloperskookboek door Barbara Kerkhof

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!