Gear, gadgets en lifestyle

Girls love Bartenders

Noem het een beloning voor de gelopen kilometers dit weekend. Of quality time met vriendlief. Of het verzuipen van mijn heimwee naar Ameland. Hoe dan ook, maandagavond bevond ik mij dank zij FashionJunk als VIP bij Girls love Bartenders  – Bal Masque.

[heading size=4 style=underline]Girls love Bartenders[/heading]De naast elkaar gelegen cocktailbars Door 74 en Feijoa waren the places to be. In samenwerking met Cointreau werd voor de vierde keer Girls love Bartenders georganiseerd. Een opvallend en succesvol concept: bartenders van diverse gerenommeerde cocktailbars uit het hele land laten in shifts zien tot wat ze in staat zijn. Ieder uur staan andere bartenders achter de bar om de meest bijzondere en lekkere cocktails te maken. Uiteraard met Cointreau en allemaal met een eigen twist.

[heading size=4 style=underline]The mask[/heading]Aangekomen bij Door 74 ontvingen we ons masker en had ik de grootste moeite om het masker te combineren met mijn bril. Ok, even zonder bril dan maar en gelukkig was ik niet de enige die daar een beetje mee liep te stoeien. We kregen een heerlijke zithoek toegewezen. Door 74 is een speakeasy cocktailbar. Een verborgen deur biedt toegang tot de bar met een bijzondere sophisticated atmosfeer.
Best wel gek om op een maandagavond uit te gaan. Helemaal met nog een hele werkweek voor de boeg! Het voornemen was om het dan ook niet te laat te maken… Maar als de drank in de vrouw is… Onze eerste cocktail was niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor de smaakpapillen. De verschillende ingrediënten (o.a. Cointreau, Absint, basilicum en cranberry’s) mixten tot een cocktail met diverse smaaklagen. Eentje om van te genieten.
Door 1 Collage
[heading size=4 style=underline]Choices…[/heading]
Het is onmogelijk om een keuze te maken tussen de vele cocktails. Ik liet het van de creativiteit van de bartenders afhangen en liet me verrassen. Dat leidde tot bijzondere mooie en smaakvolle ervaringen, van zoet tot bitter/zuur. Maar allemaal even lekker. De gastvrouw zorgde dat het ons aan niets ontbrak en gastheer Kevin maakte even tijd voor een praatje. Als spiderman was hij nauwelijks herkenbaar, maar volgende maand zal hij op de Horecava tijdens de finale van de Dutch Coffee in Good Spirits zijn eigen kunsten vertonen. Als underdog tussen de barista’s zal hij zijn creatie van koffie en alcohol creëren en presenteren.
Door 2 Collage
[heading size=4 style=underline]Topsfeer[/heading]
Hoe later het werd, hoe voller en gezelliger de sfeer werd. Bij ons in de zithoek aangeschoven was een groepje gezellige mensen, waarmee we aan de praat kwamen, nadat ik hun cocktail geserveerd in een hele ananas op de foto wilde zetten. Ook Marion van FashionJunk was aanwezig en nam de tijd om even aan te schuiven tussen de business door. We hadden het zo gezellig in Door 74 dat we er niet eens aan toe kwamen om een bezoekje aan het naastgelegen Feijoa te brengen. Mijn bedje (en werk de volgende dag) wachtten. Voorzien van een mooie goodiebag verlieten we deze fantastische bar. We’ll be back!
Door 3 Collage
Met dank aan FashionJunk.nl.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!