Gear, gadgets en lifestyle

Hardlopen voor vrouwen #leesvoer

Het was de hoogste tijd voor een update van de in 2009 eerste versie van Hardlopen voor vrouwen, geschreven door Barbara Kerkhof. Niet alleen is de wereld veranderd, ook veel meer vrouwen zijn begonnen met hardlopen. Dit levert een lekker leesbaar, grappig herkenbaar boek Hardlopen voor vrouwen op.

[heading size=4 style=underline]Veranderingen[/heading]In nog geen tien jaar tijd is de wereld zó veranderd, dat een update van Hardlopen voor vrouwen eigenlijk niet méér dan logisch was. Denk alleen maar aan de technische ontwikkelingen van GPS-horloges, allerhande apps en de opkomst van social media in de afgelopen jaren. Dat heeft geresulteerd in een lekker luchtig én heel informatief boek speciaal voor vrouwen. Met name de beginnende hardloopster haalt hier heel veel nuttige informatie uit. Voor mij is veel informatie gesneden koek. Maar he, ik heb ook mee mogen lezen met Barbara bij de totstandkoming van dit boek en advies mogen geven. Echt onwijs leuk en stiekem ben ik daar dus best wel trots op!

[heading size=4 style=underline]Vrouwenperikelen[/heading] Er was wel een onderwerp waar ik dus echt totaal geen weet van had. Hardlopen terwijl je zwanger bent. Hoe lang kun je doorlopen, hoelang na de bevalling kun je weer gaan opbouwen? Dat soort dingen. Daarnaast wordt ook de vrouweijke cyclus met alle hormonale invloeden besproken. Nu heb ik eigenlijk nauwelijks last van hormonale (mood) swings, gewichtsschommelingen, pijn, etc. en heb ik daarom nooit echt stil gestaan wat hormonen voor invloed hebben op je trainingen en prestaties.  Maar het is wel nuttig als trainer te weten wat dit bij een vrouw kan doen!

[heading size=4 style=underline]Hardlopen voor vrouwen[/heading]Uiteraard worden ook de onderwerpen van goede schoenen en sportbeha en een functionele hardloopoutfit besproken. Krijg je tips voor als je toch onverhoopt met een blessure te kampen krijgt en is er veel aandacht voor veiligheid tijdens het hardlopen, zoals verkeer, zichtbaarheid en wat te doen als je met een onguur type of hond in aanraking komt. En als je eenmaal aan het hardlopen bent, wil je vast ook wel eens meedoen met een wedstrijd. Of dat nou is voor de gezelligheid, de mooie medaille of een PR, met de tips in het boek kom je goed voorbereid aan de start en finish je met een smile op je gezicht. Om te kunnen hardlopen heeft je lichaam natuurlijk ook voedingsstoffen nodig. Zonder uit te breiden over allerlei trends en dieten wordt de basis van goede voeding besproken. (Als je hier meer tips, tricks en recepten wil, check dan zeker het Hardloperskookboek!) Het boek sluit af met voor hardlopers hele handige oefeningen om je corestability te trainen en een aantal loopschema’s die je kunt gebruiken.

Hardlopen voor vrouwen is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 19,99.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!