Gear, gadgets en lifestyle

Het geheim van de sportbh

Donderdagochtend. Ik stap in de auto, op weg naar Amersfoort. Daar heb ik afgesproken met Marjon, van Anita, en samen rijden we naar Schiphol. Klaar voor een paar onvergetelijke Anita Active dagen in Duitsland. Op dat moment wisten we nog niet dat we zoveel spierpijn van het lachen zouden overhouden.

[heading size=4 style=underline]Let’s get this party started![/heading]In de auto begint het al goed en we zijn nog niet eens compleet! Dat gebeurt namelijk op Schiphol, waar we met Joyce, Jacolien, Nydia en Miny hebben afgesproken.
20170316_101633De toon is al direct gezet als Nydia met versgezette koffie aan komt zetten, we nog even last minute bekertjes halen bij de Hema en als surprise lieve Gaby naar Schiphol is gekomen om ons uit te zwaaien. De vraag van haar om een plekje in mijn handbagage vrij te houden is nu helder: een enorme zak snoep brengt ze voor ons mee. Traantjes worden gepinkt en dan is het toch echt tijd om door de douane te gaan en begint ons perstripje.

[heading size=4 style=underline]Wild flight[/heading]Ik heb ongelooflijk medelijden met al die mensen die met ons in het vliegtuig zitten. Het was Marjon gelukt om zes stoelen bij elkaar in te checken en aangezien we overenthousiast zijn, al vanaf de eerste minuut aan één stuk door de slappe lach hebben en we bovendien behoorlijk over dezelfde humor blijken te beschikken, waren we niet bepaald stil… Arme Marjon, met een stel losgeslagen mafketels op pad… Tel daarbij op dat Miny een hoofdstand in het gangpad deed en ook de cabin crew kon ons wel schieten. Gelukkig voor iedereen was het een kort vluchtje en stonden we zo in München, waar we door de taxichauffeur werden opgewacht en we nog een rit voor de boeg hadden.

[heading size=4 style=underline]Werkbezoek[/heading]En het wonder geschiedde… We waren stil! Een uur later reden we het kleine Beiers dorpje Brannenburg in. Hier is het hoofdkantoor en fabriek van Anita gevestigd. Daar werden we opgewacht door de Duitse Marjon, Manuela, en kregen we een rondleiding door de fabriek, die daar ook gevestigd is. Een soort van bh-walhalla, want hier worden alle ideeën bedacht en uitgewerkt. Anita heeft meerdere lijnen, waarvan Anita Active (de sportbh’s) er eentje is. Daarnaast zijn er de lijnen Maternity (zwangerschap en borstvoeding), Care (voor operaties en protheses), Comfort (grote maten) en Rosa Faia (badmode en lingerie). Op het hoofdkantoor worden de eerste stappen in het proces van de bh-productie doorlopen. Ik wist niet dat er zóveel kwam kijken bij het maken van een bh!
Op deze plek worden alle ideeën bedacht en uitgewerkt. In het creatieve hart van het bedrijf maakten we kennis met de ontwerpafdeling. Als een ontwerp klaar is wordt er eerst een monstermodel gemaakt op de naaiafdeling.
Anita ActiveHet monstermodel wordt doorontwikkeld tot testmodel en vervolgens getest door sporters. Alle opmerkingen die daaruit voortkomen worden in het team besproken en oplossingen voor eventuele testproblemen worden verwerkt. Hierna kan de bh dan écht in productie gaan. Dit gebeurt deels in Brannenburg zelf. We brachten eerst een bezoek aan de snij-afdeling. Nadat de bh als het ware ontleed is, worden alle losse onderdelen als een bouwtekening op papier gezet.  Vervolgens worden deze door een grote snijmachine in de stoffen uitgesneden en in bundels verpakt.

[heading size=4 style=underline]Boobies[/heading]Het maken van de bh-cups is een verhaal apart. Daarvoor is een mouldingmachine nodig en een levensgevaarlijke snijmachine. Allereerst het moulden. De grote machine drukt de stof om een mal heen. Dit gebeurt met verhitting en zo blijft de vorm van de mal in de stof staan, die vervolgens met koele lucht wordt gekoeld.
Anita ActiveEn voila: twee cups! Aangezien de bh’s in bijna alle groottes worden gemaakt, is er voor iedere cupmaat een andere mal nodig. Vervolgens worden de cups ook uitgesneden op een snijmachine, waar je het liefst niet met je vingers tussen komt. Daarom dragen de mensen die met deze machine werken (meestal geen) oesterhandschoenen. Het grote nadeel is namelijk dat je door de handschoenen heen geen gevoel meer hebt met je vingers.
Anita ActiveAlle onderdelen worden in bundeltjes verpakt en vervolgens naar het volgende station gebracht: een fabriek elders. Het in elkaar zetten van de bh’s gebeurt namelijk in fabrieken over de grens. Zo worden de sportbh’s uit de Anita Active lijn geproduceerd in Tsjechië. Bijzonder om eens zo’n productielijn in het écht te zien, want ik had totaal geen idee wat voor proces er vooraf gaat aan het fabriceren van een sportbh!

[heading size=4 style=underline]Feuriger Tatzlwurm[/heading]Na dit interessante bezoek was het nog maar een kort stukje rijden naar ons hotel Feuriger Tatzlwurm. De naam was hilarisch, geen idee wat het betekende. Totdat we in het hotel kwamen. Want Tatzlwurm is een draak! Het hele hotel hangt/staat/ligt vol met Tatzlwurm de draak. Als je mij op Instagram volgt heb je een hele bende draken voorbij zien komen.
Anita Active Feuriger TatzlwurmWe kregen allemaal onze eigen kamer en ik was al gewaarschuwd dat het hotel fantastisch was… Maar dit… sloeg alles! In werkelijkheid nog mooier dan op de website! De kamer was énorm! En dan het uitzicht! Recht op het meertje bij het hotel en de besneeuwde bergtoppen.
Anita ActiveIk was flabbergasted.  Het hotel was ook voorzien van sportschool en een uitgebreide Spa en Wellness gedeelte. We kregen allemaal even de tijd om te landen, voordat we gingen dineren. In onze kamer stond een goody bag met kleding, inclusief de Air Control Deltapad, voor de volgende dag. Ook een bikini ontbrak niet voor een duik in het zwembad.
17343073_1353907144670648_3004341623475288420_nIedereen was zó hoteldebotel van het hotel en het programma, dat ons de volgende dag te wachten stond, dat we allemaal zaten te stuiteren. Na het diner ging een deel van ons naar de kamer en doken Marjon, Jacolien en ik nog even de bar in. Ons was gebleken dat het internet op onze kamer niet zo top is, dus de receptie naast de bar bood uitkomst. En toen was het ook voor ons tijd om onder de wol te duiken. Jeetje wat een luxe hier… En vanwege dit unieke uitzicht op de bergen bleven de gordijnen open.

 

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!