Gear, gadgets en lifestyle

Hierom sporten wij

Eigenlijk denk ik er niet eens meer zo bij na. Waarom ik sport. It’s just part of me. Maar als ik onderstaand artikeltje uit Vrouw lees, zijn eigenlijk alle redenen op mij van toepassing. Mis jij nog redenen en wat was jouw reden om te gaan sporten?

[heading size=4 style=underline]Hierom sporten wij[/heading]Papendal – Vriendschap en plezier blijken de grootste factoren om te gaan bewegen voor sportende Nederlanders, maar ook zelfvertrouwen, vrijheid en doorzettingsvermogen staan zeer hoog op de lijst.Opvallend is dat pas op de zesde plaats komt fysieke conditie naar voren. Natuurlijk maakt sport fitter en geeft het een betere conditie, maar het zijn de eerder genoemde factoren waar het meest belang aan gehecht wordt.

[heading size=4 style=underline]Doorzettingsvermogen[/heading]Bij ‘vriendschap werd vooral het gezamenlijk beoefenen van een sport, met team of clubgenootjes, vrienden en vriendinnen bedoeld. Wanneer men ‘zelfvertrouwen het meest waardeerde, werd vooral gerefereerd aan het ‘trots op jezelf zijn’ na het verbeteren van persoonlijke prestaties. Vrijheid’ kwam verrassend veel naar voren bij mensen die individuele sporten beoefenden, met of zonder vrienden. Het ging hierbij vooral om sneeuw- en watersporten, hardlopen, paardrijden en fietsen. Ook interessant was het gegeven dat ‘doorzettingsvermogen’ door verschillende sporters naar voren werd geschoven als belangrijke waarde bij het bereiken van persoonlijke doelstellingen buiten de sport, bijvoorbeeld op school, in de studie of in het werkende leven.

[heading size=4 style=underline]De 10 voornaamste redenen om te gaan sporten[/heading]Vriendschap
Plezier
(Zelf)vertrouwen
Vrijheid
Doorzettingsvermogen
Energie / fitheid / conditie
Ontspanning / rust
Grenzen verleggen
Samenwerken
Genot / voldoening

Bron: Telegraaf.nl

Eén reactie

  • Margot

    GOh bij mij is denk ik toch wel de conditie met stip op nr. 1. Andere redenen zijn: (zelf)vertrouwen, grenzen verleggen wat mij dan weer voldoening geeft 😉 en uiteraard ontspanning.

    Sociale aspecten zijn voor mij niet van belang maar ik beoefen dan ook enkel maar individuele sporten (hardlopen en paardrijden)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!