Gear, gadgets en lifestyle

Ice ice baby!

Het wordt vandaag heet! Zo heet, dat we misschien wel een hitterecord gaan halen! Met zulke temperaturen is het wel noodzakelijk te zorgen dat je zelf niet oververhit raakt. Afkoelen die handel dus! En wat is dan de beste oplossing? Juist, ijsjes! IJsjes kun je zelf op verschillende manieren maken. De makkelijkste manier is met een Zoku.

[heading size=4 style=underline]Zoku[/heading]De Zoku is een heel handige gadget en ik ben om. Ik moet er ook 1 hebben! Het is een compact base mal, die je vóór gebruik 24 uur in de vriezer moet zetten. Daarna kunnen de ijsjes gemaakt worden. Je kunt zo ongeveer alles in de ijsjes stoppen, zolang het maar bevriest: vruchtensappen, limonade, fruit, chocola… Schenk je mengsel in de malletjes, steekt er een stokje in en vervolgens wacht je 10 minuten. Met een greepje wrik je vervolgens de ijsjes los. Een druppelvangertje er op drukken en klaar is je ijsje!
In totaal kun je de mal 3 keer achter elkaar gebruiken om ijsjes te maken. Om hem schoon te maken moet hij eerst helemaal ontdooit zijn. Als je dan weer ijsjes wilt maken zul je de Zoku eerst weer 24 uur in de vriezer moeten zetten.
Ijs Collage

[heading size=4 style=underline]IJstip[/heading]De mogelijkheden om ijsjes te maken zijn ongekend. Wij kozen voor een fris fruitig ijsje.
– 1/4 verse mango
– 2 schijfjes verse ananas
– cocoswater
– multivruchtensap
Alles in de blender mixen en vervolgens in de malletjes gieten.
De hoeveelheden doen er niet zo toe. Maak genoeg om je Zoku te vullen. En hou je wat over? Dan heb je een heerlijk drankje (of nog meer ijsjes).
12066_10201690174963294_1546566128_n

[heading size=4 style=underline]Alternatief[/heading]Nu kun je als een gek naar de winkel of webshop racen om een Zoku aan te schaffen, maar daar heb je vandaag dus niets aan (24 uur in de vriezer). Gebruik dan plastic wegwerpbekertjes met een houten stokje of iets anders (vork, lepel, etc.) of een ijsblokmalletje voor mini-ijsjes.

Wat is jouw favoriete self-made ijsje?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!