Gear, gadgets en lifestyle

Ik wil niiieeeet!!!

December kent vaak niet de meest fijne omstandigheden om in buiten te gaan lopen. De gierende wind fluit in je oren. De ijskoude regen striemt je gezicht. Met je ogen half dicht geknepen zoek je je weg, terwijl de mistgordijnen die je uitademt het zicht nog verder verslechteren. Het is laat licht en vroeg weer donker. De warme huiskamer en je comfortabele bank lonken naar je terwijl je je veters strikt. Herkenbaar? Met deze tips maak ik je het net ietsje makkelijker om tóch naar buiten te gaan voor je rondje kilometers.

[heading size=4 style=underline]Shoppen![/heading]Shop je favoriete wintersportoutfit. Want met een nieuwe outfit wìl je gezien worden. Die koop je niet mee om binnen te blijven mokken op de bank. Net dat beetje motivatie om dus wèl de deur uit te gaan voor een training in de kou. Trouwens, met de nieuwste wintermode en de juiste laagjes hoef je niet bang te zijn dat je het koud krijgt!

[heading size=4 style=underline]Showertime[/heading]Als je kleddernat bent geregend of gesneeuwd, of je bent door de ijzige wind veranderd in een ijslolly (dan heb je dus niet bovenstaande tip in acht genomen), is er maar één remedie: een heerlijk warme douche of bad! Zorg dat je je favoriete douchegel klaar hebt staan, je scrubje, shampoo, haarmasker, etc. Maar er even jouw verwenmomentje van. Want dat heb je wel verdiend!

[heading size=4 style=underline]Food![/heading]Heb je een partner/ouders/medestudent/… (vul maar in) thuis die de kou echt niet met jou gaat trotseren? Haal diegene dan over om jou na je run te ontvangen met een overheerlijke maaltijd. In de tijd dat jij aan het trainen bent, wordt er voor je gekookt! Goede deal toch? Er is niets lekkerder dan meteen na je training je voorraden weer aan te vullen. Zeker met trainen bij lage temperaturen gebruikt je lichaam meer energie. Aanvullen dus!

[heading size=4 style=underline]More food![/heading]Ha dat is dus nog een goede reden: omdat je lichaam in de kou meer energie gebruikt, kun je meer eten! Goed nieuws dus voor de veelvraten, lekkerbekken en snoepkonten! Al is het natuurlijk wel de bedoeling dat je de juiste voedingsstoffen in je motor gooit… Maar dat ene kerstkransje…

[heading size=4 style=underline]Keuze[/heading]Miriam van Reijen schreef er al over in het Hardloperskookboek: chocolademelk is een hele goede hersteldrank! Een perfecte combinatie van koolhydraten, eiwitten en vetten. Dus wat let je om met je wintertenen vanuit je hardloopschoenen door te rollen naar de keuken om meteen maar de warme versie er van klaar te maken? Omdat het december is mag er van mij een klodder slagroom op ook! Feestje!

[heading size=4 style=underline]Chillin'[/heading]Niet goedschiks, dan maar kwaad schiks. Ben jij echt niet het huis uit te krijgen? Laat dan de verwarming uit. Wedden dat je vanzelf wel gaat bewegen om het warm te krijgen? Laat hardlopen nou de perfecte manier zijn om jouw kacheltje op te stoken! Nog een voordeel: als je vanuit de kou je onverwarmde huis binnen komt, lijkt het toch alsof je de sauna in stapt.

[heading size=4 style=underline]Focus[/heading]Al een mooi doel voor 2015 uitgekozen? Dan weet je ook dat je daar wat voor moet doen. Zo’n nieuwe afstand of pr komen niet uit de lucht vallen. Dus ‘focus on’ en gaan met die banaan! Juist die mentaal zware trainingen maken je sterker, daar pluk je later alleen maar de vruchten van. Even doorbijten dus. En wedden dat je je na je training heerlijk voelt?

Hoe ben jij over te halen toch de kou te trotseren?

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!