Gear, gadgets en lifestyle

In de pijplijn…

Mijn hoofd stroomt over, ik zit barstensvol ideeën. Januari is pas halverwege en ik heb het werk van 3 maanden verzet! De site groeit, ik groei en er zit enorm veel in de pijplijn. En dat heeft tot een probleem geleid…

[heading size=4 style=underline]Te veel ideetjes…[/heading]Zo wil je op je verjaardag een heerlijk hete douche nemen, totdat het water je tot aan de kin komt te staan! Oeps! Verstopping in het riool! Mijn ideeën in de pijplijn hebben de pijplijn verstopt! Daar sta je dan, ingezeept en wel. Dan is er maar 1 oplossing: met vriendlief een dagje naar de sauna. Er zijn vervelendere manieren om je verjaardag te vieren. En zo zetten we koers naar De Veluwse Bron. Niet alleen een perfecte manier om te ontspannen en het hoofd even leeg te maken. Het is nog gezond ook.
DSC02658-1
[heading size=4 style=underline]De voordelen[/heading]
De saunagang bestaat uit het opwarmen en afkoelen van het lichaam. Tijdens een dagje sauna verlies je heel veel vocht. Het is noodzakelijk om daarom veel water te drinken. Op deze manier (zweten en aanvullen) worden je vochtreserves ververst. Daarnaast worden door het transpireren afval- en gifstoffen afgevoerd, zo ook de melkzuren die wij als sporters ontwikkelen in onze spieren. Een bijkomend voordeel is dat een regelmatig bezoek aan de sauna je weerstand verhoogt, doordat de bloedvaten in je lichaam herhaaldelijk verwijden (in de sauna) en vernauwen (afkoelen).
De-Veluwse-Bron-3

[heading size=4 style=underline]Verschillende soorten[/heading]In een welnessresort als de Veluwse Bron heb je heel veel verschillende soorten sauna’s. Ik begin eigenlijk altijd met een infraroodsauna. Hier is de luchttemperatuur niet zo warm en lekker om weer even in te komen. De straling van de lampen zorgt voor een diepe opwarming van de huid. Binnen de kortste keren breekt het zweet me uit.
Na een afkoeling volgt de volgende saunagang. We kiezen voor één van de Finse sauna’s. De temperatuur van deze sauna’s varieert van 80 tot 100 graden. Daarnaast zijn er nog een paar sauna’s ter ontspanning en met een mooi uitzicht over het terrein. Tussendoor wordt er nog gescrubd, bubbelen we in één van de bubbelbaden en zwemmen een baantje in het buitenbad, waar je met het hoofd onder water muziek hoort. Niet te vergeten de heerlijke lunch! Met een culinair arrangement kun je aanschuiven bij het buffet en ik mag als jarige zelfs gratis.

Zo’n dag gaat altijd veel te snel voorbij… jammer… Snel weer!

Tip: als je op je verjaardag naar de sauna gaat, check dan even of er voor de jarige een aanbieding geldt en neem je identiteitsbewijs mee.

(Foto’s: De Veluwse Bron)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!