Gear, gadgets en lifestyle

In telgang met de Camelbak

Nog een week en dan neem ik deel aan Trail des Fantomes! Ik heb er enorm veel zin in en de voorbereidingen gaan goed. Met een tocht van minimaal 3 uur voor de boeg en er vanuit gaande dat in een doorsnee trail je geen tot weinig verzorgingsposten hebt, moet je self-sufficient zijn. Dus voldoende water en voeding mee voor onderweg. Hoe kun je dat nu beter met je meedragen dan met een Camelbak?

[heading size=4 style=underline]For real[/heading]Normaal gesproken loop ik mijn duurlopen met een bidon op de rug. Maar met een half litertje water kom ik geen 25 kilometer en 1250 hoogtemeters door. Tijd voor het grovere geschut. Na een testje met een andere drinkzak, die te groot was en als een log gevaarte op mijn rug stuiterde heb ik nu een ‘echte’ Camelbak. In het roze! Als ik straks onverhoopt in de bosjes beland, ben ik in ieder geval makkelijk terug te vinden!
12985_10201744427159565_100665329_n

[heading size=4 style=underline]Camelbak[/heading]Vandaag stond een duurloop van 25 kilometer op het programma. Dan weet ik in ieder geval dat de afstand volgende week geen probleem moet zijn! De waterzak is heel makkelijk te vullen en geheel gevuld is deze al bijna luchtvrij. Door de zak op de kop te houden en via het waterslangetje de laatste lucht eruit te zuigen, heb ik een klotsvrije waterzak. Hij past geheel gevuld precies in de Camelbak. Ophanglusjes zijn dus ook niet nodig. Via de schouder komt het slangetje naar buiten en kun je hem bevestigen op de schouderband.
De rugzak zelf is makkelijk af te stellen. Op 3 punten kun je middels gespjes de maat bijstellen. Aangezien je pas echt voelt hoe het zit tijdens het lopen, heb ik hem onderweg een paar keer bijgesteld. Heel makkelijk, want de gespjes zitten zo, dat je er makkelijk bij kunt met de Camelbak op de rug.
Mijn Camelbak heeft nog 2 zakjes waar je sleutels, geld , telefoon en voeding in kunt doen. Dan zit ie ook goed vol. Maar ik krijg het ook voor elkaar om een zak met een inhoud van 10 liter tot de nok toe vol te stouwen totdat de rits op barsten staat… Maar goed dus, dat ik beperkte bergruimte heb.
Na gebruik wel direct het resterende water uit de zak laten lopen, het mondstukje schoonmaken en laten drogen.
Camelbak Collage

[heading size=4 style=underline]Comfortabel en makkelijk[/heading]Door de ‘kussentjes’ in het rugpand heb je geen last van drukkende plekken op de rug en de schouderbanden zitten erg comfortabel. Na een kilometer heb je eigenlijk al niet meer in de gaten dat je een waterzak op je rug hebt hangen.
Het waterslangetje is vrij stug en slingert daardoor niet heen en weer. Ook door de bevestiging op de schouderband zit het slangetje niet in de weg. Was ik met een andere waterzak nog in gevecht om ook maar een druppeltje water er uit te zuigen, dat gaat bij de Camelbak toch een stukje makkelijker (mits je de slang niet geknikt heb…). Het mondstuk is van soepel materiaal. Door erin te bijten opent het mondstukje en kun je het water eruit zuigen.
Een te testen Camelbak moet natuurlijk ook op de foto. Alleen lopend loop ik dan toch tegen een berperkinkje aan. Iedere keer de zak weer van de rug af en weer om… en weer af… en weer om… De telefoon gaat dus mooi in de armbelt tijdens Fantomes. Heb ik meteen meer ruimte om meer eten mee te nemen.

Meer informatie over Camelbak is te vinden op www. camelbak.com
1094775_10201744401798931_2016978266_n

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!