Gear, gadgets en lifestyle

Je telefoon als sportmaatje

Zit jij dag en nacht aan je telefoon vast geplakt en gaat ie overal mee naar toe, ook als je aan het trainen bent? Zou het dan niet handig zijn als je telefoon niet kan fungeren als je sportmaatje of personal trainer?

[heading size=4 style=underline]Jouw P.A.[/heading]Naast het Whats-appen, Facebooken, bellen en andere internetactiviteiten kan je smartphone ook helpen bij het verbranden van calorieën. Mobiele provider Simyo heeft drie gratis populaire apps getest en de resultaten zijn voor je op een rijtje gezet. Het volledige artikel is hier te lezen. Handig, want zo hou je niet alleen geld over voor andere dingen, maar hoef ik het wiel niet opnieuw uit te vinden.

[heading size=4 style=underline]Simple Yoga[/heading]De Yoga app is gratis maar bevat wel reclames. Het decor is wat ongezellig maar de achtergrond met zeegeluiden zijn een goede toevoeging. De stem is ook helder. Andere voor- en nadelen zijn:

Voordelen:
– Gratis
– Duidelijke yoga-posities
– Geschikt voor ‘oudere’ smartphones met minder geheugen of snelle besturingssystemen
– Heldere uitleg en achtergrond informatie (‘Deze pose zorgt voor meer doorbloeding naar je hersenen’ – je kunt het maar beter weten)

Nadelen:
– Reclames onderaan in beeld
– Alles is in het Engels
– Alleen de drie niveau-één-lessen van twintig, veertig en zestig minuten zijn gratis. Voor niveau twee moet je betalen

Conclusie: Simple Yoga is een prima eerste oefening voor de beginners.
Score: 6,5

[heading size=4 style=underline]Runkeeper[/heading]Deze gratis app houdt je gemiddelde snelheid bij en vertelt hoeveel kilometers je erop hebt zitten. De app deelt je prestaties met vrienden zodat je elke keer getriggerd wordt om te gaan lopen als je een melding krijgt over een run van een vriend.

Voordelen:
– Gratis
– Motivatie om telkens nét iets verder te gaan
– Mogelijkheid om je routes en prestaties te delen met vrienden
– Geef jezelf een doel mét einddatum
– Je kunt ook andere fitness activiteiten (van krachttraining tot langlaufen) handmatig invoeren
– Overzichtelijke app en makkelijk in gebruik
– Zie wat je vrienden doen en moedig aan

Nadelen:
– GPS bij oudere telefoons onnauwkeurig
– Elite versie is betaald

Conclusie: uitstekende app voor beginnende- en gevorderde lopers én leuk om andere fitnessactiviteiten mee bij te houden.
Score: 8,5

[heading size=4 style=underline]Nike+ Training Club[/heading]Dit is de app met de belofte dat het een gratis personal trainer is. De app is voornamelijk gericht op vrouwen, maar uiteraard kunnen mannen er ook gebruik van maken.

Voordelen:
– Gratis
– Motiverende teksten
– Héle ruime keuze aan workouts, ook voor specifieke aandachtsgebieden
– Duidelijke uitleg
– Veel verschillende niveaukeuzes

Nadelen:
– Alles is in het Engels
– Voor sommige oefeningen heb je gewichtjes of een bal nodig
– Zei iemand Nike?

Conclusie: deze app is prima voor een lekkere workout.
 Score: 8,0

[heading size=4 style=underline]Mijn keuze[/heading]Ik maak zelf tijdens het sporten zelden gebruik van apps; 9 van de 10 keer vergeet ik ze ze aan te zetten als ik ga lopen. En stiekem ben ik blij dat ik even tijdelijk verlost ben van mijn mobiele vriendje. Maar de apps die ik zelf ook erg interessant zijn zijn onder andere de volgende:
– Diverse apps: vindt deelnemersinformatie, starttijden, resultaten, foto’s makkelijk terug in apps die door diverse loopevenementen aangeboden worden, zoals Strong Viking, Parijs Marathon, etc. Je hebt zelfs de mogelijkheid om deelnemers te volgen door het startnummer in te voeren. Altijd leuk om je loopmaatjes te zien zwoegen en op afstand aan te moedigen.
– Klompenpaden app: ik loop nogal eens een klompenpad. Dit zijn wandelpaden dwars door boerenlanden, bosjes, moerassen, natuurgebieden, etc. Ideaal voor je trailtrainingen. Wel een beetje rekening houden met de landeigenaren en andere klompenpad gebruikers, maar over het algemeen kom je weinig mensen tegen op deze paden.
– Salomon Citytrail: ben jij in een onbekende stad en wil je graag een rondje lopen? Check dat deze app, die volstaat met leuke routes door een keur aan steden, geupload door andere gebruikers. Ook kun je deel nemen aan community runs die regelmatig georganiseerd worden.

Welke apps gebruik jij?

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Simyo.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!