Gear, gadgets en lifestyle

Join me on my TRIP

Gisteren zag je een preview, maar wat was ik toch aan het doen? Zat ik daar nu echt op een RPM-fiets? Zonder hardloopschoenen of modder? Jahaaa. Dat was ik inderdaad. En dat was een ongelooflijk gave ervaring. Zo’n eentje om in te lijsten.

[heading size=4 style=underline]THE PROJECT – Immersive fitness[/heading]Want wat is er nu zo fantastisch? Wie mij kent weet dat ik niet echt een sporter bent die deelneemt aan groepsactiviteiten op een sportschool. Ik raak daar op de één of andere manier snel op uitgekeken. Tuurlijk ken ik de programma’s van Les Mills en ik heb er in het verleden aardig wat van meegedaan, maar uiteindelijk is het weer hetzelfde verhaal met mij: been there, done that. Maar waarom wordt ik dan zo hyper van THE PROJECT? Nou… Dit is fitness 3.0!
RunAndreaRun - Immersivefitness Les Mills Reebok 2Les Mills en Reebok hebben een nieuw fitness concept ontwikkeld om de wereld fitter te maken. Met THE PROJECT presenteren ze de ‘next step’ in fitness en toeren zij door vijf Europese steden (Londen, Stockholm, Berlijn, Milaan en Amsterdam). Momenteel staat ’the box’ opgesteld staat op het Museumplein in Amsterdam. De box is voorzien van allerlei high tech snufjes, zoals 360° Wrap around projecttoren en LED schermen, die er voor zorgen dat je meegezogen wordt in de workout. Dit is niet alleen meer een fysieke training, maar een full body ervaring! Niet meer je herhalingen tellen (nog 3, 2, 1), maar je visuele reactie op wat er op het scherm gebeurd bepaald de workout.

[heading size=4 style=underline]Excited[/heading]Woensdagochtend mocht ik aanwezig zijn bij de perspresentatie van THE PROJECT. Na ontvangst door de crew en me in een gaaf Reebok setje gehesen te hebben mocht ik nog even genieten van het vroege ochtendzonnetje. Voor me stond ’the box’… Geen idee wat me te wachten stond en eerlijk waar, ik was gewoon een beetje gespannen! We konden kiezen uit een drietal workouts: RPM The TRIP, BodyJam/Body Balance en Body Combat/GRIT. Ik had voor The TRIP gekozen.
Les Mills jr. ontving ons en vertelde ons hoe dit concept tot stand was gekomen. Ondertussen stond iedereen te trappelen Bij de woorden van Les Mills jr. werden we alleen maar enthousiaster om dit te gaan beleven.
RunAndreaRun - Immersivefitness Les Mills Reebok 1Samen met Kirsten (je kent haar wel van Girlontherun) stelde ik me samen met nog een groep van vooral meiden, op in de ontvangstruimte van the box. Rode lichten flitsten om ons heen en een stem door de speaker heette ons welkom. De deuren van de box gingen open. We installeerden ons met Angelique van Stadswild op de fietsen en onze TRIP begon…
RAR_LesMills-4
[heading size=4 style=underline]Join me on my journey[/heading]De instructeur nam ons mee in deze TRIP. We maakten een reis door het heelal, zoefden langs sterren, gingen in warpspeed door melkstelsels, namen een wormhole en kwamen aan op planet Immersive. Deze warming up deed me finaal versteld staan. Sterren schoten vanaf het scherm naar ons toe, kleurspektakel alom.
RAR_LesMills-1Aangekomen op Immersive reden we door een futuristische stad met bergen die kaarsrecht de lucht in staken. Weerstand erop, omhoog! En uiteraard dalen. Een bocht naar links… What the hell… Dit is weird… Voel ik nu echt alsof ik door een bocht ga? Dat gevoel wordt bij de volgende bocht bevestigd: de vloerplaten van the box bewegen mee! Ondertussen staan we klaar voor het startsignaal. We rijden tegen motoren een wedstrijd over een bochtig en heuvelachtig parcours. Ik word compleet meegezogen in de visuals, de muziek en de beweging van the box. Automatisch beweeg ik mee op de fiets, terwijl ik door bochten ga, afdaal en weer klim. Dit is waanzinnig! We verlaten planet Immersive en dalen af naar de aarde voor een cooling down. Het zweet druipt van me af, terwijl Kirsten, Angelique en ik elkaar met een grote grijns aankijken.

[heading size=4 style=underline]I’m trippin’[/heading]Was het voorbij? Shit! Ik wil nog een keer! Man, wat was dit gaaf! Gelukkig konden we nog even nagenieten en nakletsen onder het genot van een hapje en drankje, of een kijkje nemen in de shop, waar een speciale Reebok x Les Mills kledinglijn werd gepresenteerd. Immersive Fitness is een totaal nieuwe beleving van bewegen, waarbij een beroep wordt gedaan op meerdere zintuigen. Een groepsles is geen gewone groepsles meer. De rol van instructeur verandert van instructeur naar guide. De visuals bepalen wat er gaat komen en de muziek werkt daarin enorm opzwepend. De toekomst van fitness? Wie weet… Al wordt het een duur grapje voor sportscholen om Immersive fitness aan te gaan bieden.
RAR_LesMills-6
[heading size=4 style=underline]JOIN![/heading]
Mocht je nog de kans hebben om vandaag of morgen bij het Museumplein om kennis te maken met Immersive fitness tijdens verschillende workouts? Wees er dan heel snel bij. THE PROJECT staat vandaag en morgen nog op het Museumplein. Meer info vind je op www.theprojectamsterdam.nl en een deel van de ticketverkoop gaat naar het Jeugdsportfonds. Met jouw zweet steun je dus nog een goed doel ook.

Beeldmateriaal: Harm Dommisse

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!