Gear, gadgets en lifestyle

Join the game

Heb je een territoriumdrift, net als ik? Heb je jouw trainingsgebied al verklaard tot jouw eigendom, je territorium afgebakend met geursporen en ben je op voet van oorlog met die ene andere loper, die je veel te vaak tegen komt? STOP! Dit hoeft niet uit de hand te lopen. Dit kan vredig opgelost worden!

[heading size=4 style=underline]Lunatic[/heading]Join het Hardloopspel van Looptijden.nl! Menig hardloper is al een fervent tegelloper geworden, maar er zijn nog heel veel lopers die me heel raar aankijken als ik juichend over de grens van een tegeltje loop. En als zij me al raar aankijken, wat dacht je dan van een toevallig passant…? Ze denken dat ik gek geworden ben…

[heading size=4 style=underline]Play the game![/heading]Ok, even een korte uitleg over het Hardloopspel. Het Hardloopspel is in januari 2014 van start gegaan. Heel Nederland en België zijn verdeeld in zeshoekige vlakjes van ongeveer 5 bij 5 kilometer, tegeltjes. Iedere kilometer die jij loopt in een tegeltje, levert je een punt op. Hoe meer kilometers, hoe meer punten, des te hoger sta je aan het einde van de maand in het klassement. Aan het einde van iedere maand worden de lopers met de meeste punten per tegel gekroond tot Tegelkoning(in) van die tegel. Daarnaast is er maandelijks een klassement van wie de meeste verschillende tegels loopt en zo het grootste koninkrijk heeft veroverd. Iedere maand wordt het klassement gereset en kun je weer opnieuw punten sparen en tegels veroveren. Het registreren van je kilometers kan met de looptijden-app of de meeste andere GPS-devices, zoals Garmin, TomTom en Polar of diverse apps.
RunAndreaRun hardloopspel 2
[heading size=4 style=underline]Let’s go outside[/heading]
Voor mij is dit Hardloopspel een leuke toevoeging aan mijn trainingen en dat is precies de reden waarom ik dit blog schrijf. Het geeft mij namelijk een stukje motivatie en inspiratie. Ik ben nu sneller geneigd om eens een andere route te lopen dan de geijkte paden. Vooral met de lange duurlopen in voorbereiding op de marathon vond ik het heerlijk om vooraf globaal een route uit te stippelen door onbekend gebied om dan al lopend mijn weg te vinden. Zo ontdekte ik de mooiste door mij nog onontdekte plekjes en vlogen de kilometers voorbij doordat ik constant weer wat nieuws zag. Mijn expansiedrift leidde in april en augustus tot een mooie bovenste plek in het klassement en heeft zich al uitgebreid tot in de Ardennen. En als je het tactisch speelt hoef je helemaal niet veel kilometers te lopen om toch maar zo veel mogelijk tegels te veroveren. Leuk? jJa! Maar eigenlijk ook best wel nutteloos, maar juist daarom ook weer zo leuk! Dus als je last van territoriumdrift hebt, of het gewoon leuk vind om met onzinnige spelletjes bezig te zijn, dan moet je je toch echt even de app downloaden of je op de website aanmelden. Bring it on!!
RunAndreaRun hardloopspel

 

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!