Gear, gadgets en lifestyle

Keep it warm #HydroFlask

Als het vriest dat het kraakt is het zo lekker om na je training iets warms te drinken. Al is het maar om je handen op te warmen. Met de Hydro Flask Coffee Flask heb je zelfs na een urenlange training nog hete thee, koffie of chocolademelk!

[heading size=4 style=underline]Koffieleut[/heading]Ik ben een koffie-addict en er gaat bijna geen dag voorbij zonder koffie. De laatste tijd ben ik veel onderweg en komt het er ’s ochtends niet van om even met een kop koffie langzaam wakker te worden. Dan neem ik de koffie mee voor onderweg. Voorwaarde is wel dat mijn koffie langere tijd warm kan blijven. Ik heb nu meerdere thermobekers de deur uit gegooid, omdat ik na een half uur van koude koffie zat te nippen. Ik was dus benieuwd hoe lang mijn koffie nu warm zou blijven. Dat werd nog een hele uitdaging. Mijn koffie was eerder op, dan dat ie koud kon worden!

[heading size=4 style=underline]Hydro Flask Coffee[/heading]Ik testte de Hydro Flask Coffee Flask van 473 ml (o yeeeaaaaaah), een thermosfles speciaal ontwikkeld voor de koffiedrinker. En met nog een mooi uiterlijk ook! Alleen daar word ik al blij van. De fles houdt makkelijk vast door het formaat en de poedercoating en glijdt dus niet zo snel uit je (zweet)handen. Ook niet als je handschoenen aan hebt. De afschroefbare Hydro Flip dop sluit de thermosfles hermetisch af en maakt lekken onmogelijk. De drinktuit klik je los om te kunnen drinken. Heel handig is het ontluchtingsgaatje, zodat er geen vacuüm ontstaat tijdens het drinken. Als je drinkt, sluit je met je mond niet het drinkgat af, door het opstaande randje. Pas dus op met hobbels als je in de auto zit… (heb ik aan den lijve ondervonden).
15129492_1241557699238927_4111190452913494562_o
[heading size=4 style=underline]Hot and cold[/heading]De Hydro Flask is van dubbelwandig rvs en dat zorgt er voor dat je drankje tot wel 6 uur warm kan blijven. Ik heb geprobeerd dit te testen, maar langer dan 3 uur heeft de koffie het niet gered. Iets met dorstig. Ik zet thuis filterkoffie met verse bonen die ik zelf maal. De koffie gaat dus niet loeiheet in de Hydro Flask, maar is al op een drinkbare temperatuur. Eigenlijk was ik verrast dat de koffie na 3 uur nog steeds op een mooie temperatuur was. Ondanks dat ik er al uit had gedronken, de gedronken vloeistof plaats had gemaakt voor lucht en het drinktuitje ook nog even open heeft gestaan.  Overigens kun je er ook koude dranken in bewaren, die tot 24 uur gekoeld kunnen blijven.

[heading size=4 style=underline]Duurzaam[/heading]Ik ben me steeds bewuster aan het worden van duurzaamheid en ik ben dan ook blij dat deze fles BPA-vrij, herbruikbaar en 100% recyclebaar is. Net zoals alle producten van de Amerikaanse fabrikant. Met de Hydro Flask Coffee Flask heeft de fabrikant voor ogen gehad om het gebruik van wegwerpbekertjes bij koffieshops tegen te gaan. Het meebrengen van je eigen beker wordt in koffieshops vaak zelfs aangemoedigd. Starbucks geeft bijvoorbeeld korting als je een eigen beker gebruikt. Het formaat van de Hydro Flask is dan ook afgestemd op de koffiesector. Zo heeft mijn beker het formaat van een grande van 16 oz, precies 473 ml. Maar er is ook de 12 oz (350 ml), oftewel tall, versie. De Hydro Flask is niet geschikt voor de vaatwasser, maar hij is gemakkelijk en snel in een sopje schoon te maken. Wel even heel goed het sop er uit spoelen, anders heb je een zeepsmaak aan je drinken.
Naast de Coffee Flasks heeft Hydro Flask nog andere producten om je drankjes en voedsel warm of koud te houden.

De Hydro Flask Coffee van 473 ml is verkrijgbaar via Bol.com voor € 32,90 in diverse kleuren.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Hydro Flask.
Foto header: Hydro Flask

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!