Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #11 Pasta met spinazie

Krachtvoer. We hebben het nodig! En als het nog lekker en makkelijk te bereiden is, dan is het helemaal mooi meegenomen. Ik presenteer u: pasta met spinazie en rozijntjes. Heerlijk na, maar ook prima te doen (ruim) voor een training. Ik loop er als een trein op.

[heading size=4 style=underline]Wat heb je nodig?[/heading]Voor 1 persoon gebruik ik de volgende hoeveelheden en ingredienten:
– 125 gram verse pasta
– 75 gram magere spekreepjes
– 300 gram spinazie
– halve ui
– teentje knoflook
– handje blanke rozijntjes
– pijnboompitjes
– beetje olie
– snufje zout
DSC00362

[heading size=4 style=underline]Let’s roll!![/heading]Snipper eerst de ui en snij het teentje knoflook in kleine stukjes.
Bak de spekreepjes aan totdat ze een beetje kleur beginnen te krijgen. Gebruik een wok of een diepe koekenpan. Je hoeft geen olie te gebruiken, ze drijven prima in hun eigen vet. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe.
Zet het water op voor de pasta en rooster ondertussen de pijnboompitjes.
Pasta 1 Collage
Als de ui en knoflook een beetje gefruit zijn, voeg je steeds een pluk spinazie toe, totdat deze geslonken is. Als laatste voeg je een minuut voor je de pan van het vuur haalt de rozijntjes toe. Gebruik zoveel als je wilt, ik gooi er meestal een flinke hand in. De zoete smaak doet het erg goed met de spinazie en spekjes.
Kook tegelijkertijd je pasta gaar in een beetje olie met een snufje zout.
Alles klaar? Pasta afgieten en opscheppen maar! Door de spinazie kan het zijn dat er flink wat vocht in je pan zit. Als je je spinazie er uit schept, laat dit dan goed uitlekken, of druk het vocht er uit.  Pijnboompitjes er over. Eet smakelijk!
DSC00367

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!