Gear, gadgets en lifestyle

Keukenprinses #12 pizza verde

Pizza!! By far mijn favoriete gerecht, maar omdat nou wekelijks te eten… nee… Pizza’s zijn nu niet het gezondste voedsel op deze planeet. Maar je kunt het wel een stuk gezonder maken als je wilt! Deze pizza verde is een vegetarische pizza boordevol, goh hoe raadt je het…. groene groentes! En een touch van wit.

[heading size=4 style=underline]Ingrediënten[/heading]Voor 1 pizza gebruik de volgende ingredienten:
– 1 houtoven pizzabodem van de Albert Heijn
– blikje tomatenpuree
– 2 teentjes knoflook
– klein beetje olie
– kaas voor op de pizza
– halve ui
– 1/3 courgette
– halve groene paprika
– halve avocado
– 8 groene olijven
– 2 peppadews
– eetlepel pesto
– verse kruiden (oregano, basilicum, tijm, rozemarijn)
DSC00374

[heading size=4 style=underline]Baking time[/heading]Verwarm de oven voor en snijd de knoflook in stukjes.
Verwarm een beetje olijfolie in een pannetje en fruit de knoflook. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe (pas op, dat spettert!) en roer alles goed door elkaar. Eventueel kun je een beetje peper en zout naar smaak toevoegen. Laat dit goedje een paar minuutjes op het vuur staan. Vergeet niet regelmatig te roeren. Vuurtje uit en even af laten koelen.
Als de oven voorverwarmd is schuif je een pizzabodem in de oven en laat die er 5-10 minuten in staan. Hoe langer, hoe knapperiger de bodem wordt.
pizza CollageSnijd ondertussen de courgette, paprika, olijven, ui en peppadews in stukjes.
Is de bodem voorgegaard? Dan komt nu het leukste (laat ondertussen de oven aan staan, zodat deze op temperatuur blijft). Smeer je knoflooktomatenpuree over de pizzabodem uit. Strooi vervolgens de kaas, je gesneden groenten en kloddertjes pesto op je pizza. En vergeet je avocado niet! Alles kun je naar smaak toevoegen of weglaten. Vervolgens pizza in de oven en nog zo’n 5-10 minuten bakken.
Snijd in de tussentijd je verse kruiden fijn. Is je pizza klaar? Strooi dan de kruiden over je pizza.

Eet smakelijk (van een kerstbord)!
DSC00381

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!